Dodaj do ulubionych

okulary dla Malucha

18.01.11, 09:00
Mój synek musi nosić okulary, zastanawiam się i szperam w necie jakie oprawki wytrzymają dziecięce szaleństwa - Młody ma 16 miesięcy i szaleje za trzech. Na pewno będzie okulary ściągał z nosa i rzucał na ziemię...wiem, że są oprawki fiszer prajs, tylko nie za bardzo nam odpowiadają. Są jakieś inne? Równie gumowe i elastyczne? Jakie okulary noszą Wasze dzieci?
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: okulary dla Malucha 18.01.11, 14:40
      Widziałam juz ten temat na tym forum, poszukaj. Fishery rzeczywiście są brzydkie.
      • mruwa9 Re: okulary dla Malucha 18.01.11, 20:19
        a najlepiej popytac w swoim ulubionym zakladzie optycznym (nie sieciowki).
    • blackolive Re: okulary dla Malucha 18.01.11, 20:34
      Witaj, myślę że dobrym rozwiązaniem mogą być oprawki żelowe/silikonowe. Są bardzo leciutkie, elastyczne i w zasadzie niewidoczne.
      Ja mam oprawki tytanowe- również bardzo lekkie i elastyczne. Nie są łączone ze szkłami żadnymi(!) śrubkamismile łączenia są dopiero po bokach. Niestety mają dwie wady: 1) jak jakimś cudem pękną to w zasadzie nie da się już ich naprawić 2) mają koszmarną cenę ze szkłami nawet 1300 zł...
      p.s. Mam je od 7 lat i nie uległy żadnym odkształceniom, mimo że kilka razy na nich zasnęłamsmile
    • zdunia1979 Re: okulary dla Malucha 18.01.11, 21:05
      Fisherki wcale nie są brzydkie. Ja nie rozumiem takiego stwierdzenia. tu chodzi o zdrowie dziecka przede wszystkim. Nosi je dużo dzieci i sprawdzają się idealnie. Moje chłopaki noszą je od ponad roku i do tej pory nic się nie stało. Są świetnie wykonane i można po nich skakać itp smile Sprawdź jeszcze markę miraflex, może te ci się spodobają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka