martini1977 17.03.11, 00:10 mamy drogie za 3 tyg zamierzam zrobic synkowi 4 urodzinki. prosze poradzcie , macie jakies fajne przepisy, dania, przekaski dla dzieci i dla rodzicow na takie party? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ancymon123 Re: urodzinowe party 17.03.11, 09:21 Ja bym zrobiła malutkie babeczki z kolorowym kremem posypane jakimis "koralikami" z cukru. Dzieci lubią takie świństewka Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: urodzinowe party 17.03.11, 09:59 My zawsze robimy w sali zabaw, a do jedzenia dzieciakom wystarczają chipsy, cukierki i coś do picia 9woda, sok). Generalnie nawet tortu nie chcą. Córka chodzi też do koleżaniek na urodziny i nawet jak jacyś rodzice zrobią coś nietypowego do jedzenia, to potem wszystko zostaje. dzieciaki zdecydowanie wolą zabawę. Ale jak jest na domowych imprezach to nie wiem. Mam za małe mieszkanie na takie atrakcje . Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: urodzinowe party 17.03.11, 11:54 Jeśli chodzi o dzieci to chyba najlepsze są 'małe przegryzki' czyli takie, które dziecko może wziąć w rękę w w kilku kęsach zjeść. U nas dzieci jedzą mało więc zwykle są tylko jakieś słodycze, paluszki, owoce (już podzielone na kawałki) i talerz warzyw (marchewki, rzodkiewki, seler naciowy, kalarepka), który zjadają najczęściej rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: urodzinowe party 17.03.11, 13:19 to zależy czy chcesz aby dzieci były zadowolone czy chcesz uczyć zdrowego żywienia mojej córce robiła 4 urodziny w pażdzierniku a teraz bardzo duzo chodzi do koleżanek. i tak: - dzieci duzo nie jedzą - wiec nie ma co przesadzac z krojeniem kawałków tortu (kroić malutkie bo dzieci sporo zostawiaja) - dzieci lubią słodycze - żeli, paluszki, cukierki, ciasteczka, czekoladki, soki - owoce ciesza sie małą polularnościa ale może jakiś koktajl owocowy na jogurcie naturalnym byłby atrakcyjniejszy (pity np przez kolorowe słomki) - krojonych warzyw na żadnych urodzinach na których byłysmy nie było (ale nie sadze, ze którekolwiek dziecko jadłoby to) - co do dań - ja robiłam pizze - niektóre dzieci jadły powiem szczerze - dla dzieci ważniejsza jest zabawa niż jedzenie. lepiej pomysl nad jakimiś fajnymi konkursami czy organizacją zabaw (moze coś tematycznego?) dla rodziców: kawa/herbata/ jakies soki, ciasto + owoce lub sałatka owocowa - naprawde wystarczają. no i oczywiście jakies urodzinowe gadzety - balony, czapeczki. miłej zabawy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś