xxx-25 20.03.11, 20:46 Proszę podpowiedzcie mi czy taki prezent dla 6 latka byłby dobry? A jeżeli nie to, to co mogłoby być co by nie zdarło ze mnie masy kasy, bo mam dwóch 6latków chłopca i dziewczynkę(nie rodzeństwo). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 20:54 A co to jest? Jakaś arka Noego? Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia-k26 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:00 Szczerze, moja roczna córka może by się tym pobawiła. Moim zdaniem dla 6 latka, to za dziecinne. Jakiej płci są dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:01 Może spodobałaby się 2 latkowi ale dla 6 latka to raczej żadna atrakcja. Jak dla mnie zabawka nie w tym przedziale wiekowym. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:07 A co by można było kupić dla chłopca i dziewczynki, nie są rodzeństwem Odpowiedz Link Zgłoś
makurokurosek Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:14 - klocki magnetyczne ( nie muszą być firmowe, ważne żeby magnesy były dość mocne) - klocki lego - gry planszowe - książki - dla chłopaka- klocki konstrukcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
doa1980 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:07 Moj maly dostal bardzo podobna drewniana arke na pierwsze urodziny.Do dzisiaj usiadzie i bawi sie zwierzatkami. Trudno powiedziec czy arka zainteresuje 6-latka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia-k26 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:14 Ja własnie, co prawda dla 7 latki, kupuję torebkę na ramię, listonoszkę. Tylko taką dla nastolatki bardziej (żadne hello kity, czy montana). Kupiliśmy jej na poprzednie okazje kolczyki, zegarek, ozdoby do włosów. Dla chłopca hulajnoga, rolki. Książka, gra zawsze jest dobrym pomysłem. Klocki lego. Nie podałaś przedziału cenowego, na jaka okazję. Dla znanych dzieci (czy się interesuję), czy pierwsze spotkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:25 To ma być drobiazg na zająca, dzieciaki mieszkają kilkaset km ode mnie wiec nie wiem czym się interesują. Ogólnie jest ich kilkoro więc powiedzmy że prezent za sztukę 30/40zł. Starsze rodzeństwo ich dostanie np. po kubku z ulubionym zespołem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia-k26 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:35 Skoro rodzeństwo dostanie po kubku, to im też bym kupiła kubek i dołożyła wkładkę (kasę). Kupią sobie to, co będą chcieli. Może akurat zbierają na coś. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:38 To dla 6 latków? Chyba żartujesz To zdecydowanie za dziecinne, dobre jest dla 2-3 latków. Jak już to gry np.chińczyk, czy inna gra planszowa np.Scooby-Doo, klocki Lego czy podobne, Puzzle i literki(2 w 1), dla dziewczynki Kwiatowe fantazje, ozdobne piórniki, allegro.pl/top-model-kolorowanka-szkicownik-studio-kreacji-i1501717544.html albo zestawy plastyczne różnego rodzaju, bilety do kina lub np. na jakieś warsztaty z Edu-robot, zestawy-zabawki kreatywne Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia-k26 Re: Dobra już wiem, że arka nie. A to? 20.03.11, 21:44 Wydaje mi się, że dla chłopca jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
maderta Re: Pytanie do mam 6latków 20.03.11, 21:53 najlepiej podpytać, czym interesują się dzieci i wyrać coś w temacie za niewielką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 10:58 Dla chłopca, nie wiem (pozza tym, że ta arka to raczej dla 2-latka niz dla 6-latka), ale mam córkę w tym wieku - ona byłaby najbardziej uszczęśliwiona - lalką (kupiłam jej ostatnio pierwszą w życiu "Barbie" - bo podróbkę w sklepie za 3zł - była przeszczęśliwa) - akcesoriami do rysowania (flamastry, kolorowe długopisy, albo najlepiej żelowe długopisy z brokatem), książeczki z naklejkami - torebką (im bardziej błyszcząca i tandetna, tym lepiej: cekiny, kolowe serduszka itp. dziadostwo) - "biżuterią" typu pierścionki, koraliki, bransoletki. Pasek też byłby super. - jakieś bardo ryginalne rajstopki (moja najbardziej lubi z brokatowym nadrukiem we wróżki) - serwisem do herbaty czy innym stołowym/kuchennym zestawem zabawkowym - puzzlami (ale takie minimum 100 elementów, najlepiej trójwymiarowe) Odpowiedz Link Zgłoś
sylabina Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 11:15 Mojej córce ostatnio kupiłam takiego mazaka z kilkoma kolorami wkładów, wariuje ze szczęścia! Moja mama kupiła jej dwa długopisy kulkowe, takie z zawijanymi nakrętkami. Ostatnio widziałam super zestaw do pieczenia (mała stolnica, wałek, pędzel i coś tam jeszcze za 20 zł - drewno). Polecam też sklepy Wszystko za 5/3/2,5 - można tam kupić np. zestaw 6 pomadek dla dziewczynki, zestaw do makijażu, torebki, Barbie i takie tam cudactwa, które oprócz atutu niskiej ceny posiadają inny równie cenny - szybko się gubią, zużywają itp. A inne propozycje, vide post Maam. Dla chłopca mogę tylko polecić jakąś książkę (np. W marketach budowlanych są takie 356 eksperymentów na każdy dzień. Fajne pomysły, upowszechniające fizykę. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2003i2011 Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 11:12 dla 6 latka? odpada moja 5 latka by nie chciała za bardzo się tym bawić ta arka jest dobra dla maksymalnie 3-4 latka Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 11:14 Mój syn by się tym zainteresował na takiej zasazie, że to nowość, ale generalnie zabawka jest za dziecinna na ten wiek. Jestem za tym, żeby kupić grę planszową, książkę (powieść jakąś) albo klocki lego creator czy clics toys. Córek nie mam, więc nie doradzę od siebie, ale córka koleżanki też lubi klocki, gry i książki. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 12:00 Moja córka ma 5 lat i prawdopodobnie z tej Arki by się bardzo ucieszyła, jednak wydaje mi się, że to może być odrobinkę za dziecinna zabawka . Co moją 5-latkę by ucieszyło? Na pewno jakieś gry planszowe, na pewno jakaś książka naukowa o kosmosie, ciekawostkach natury, ciele człowieka, o Ziemi (akurat mamy takie książki). Oprócz tego u nas na topie jest teraz książka "Mali Agenci", "Lotta z ulicy Awanturników" - myślę, że są to bardzo odpowiednie książki do tego wieku. Moja córka bardzo lubi takie małe zabawki, które są pakowane w foliowe opakowania przez które nie widać, co tam się w środku kryje. Zawsze odpakowywanie takiej zabawki jest niespodzianką. One kosztują po kilka złotych i wiem, że są wersje chłopczykowe (auta itp) i dziewczynkowe (kucyki). Moja córka uwielbia się bawić tymi zabawkami. A jeśli wolisz jedną fajniejszą zabawkę, to kup im po panu kartoflanej głowie. Jeśli lubią bajkę Toy Story, to powinni być zachwyceni, a nawet jej nie znają, to też powinna im się ta zabawka spodobać Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 21:16 zestaw do rysowania- coś z brokatem najlepiej naklejki(u nas z kotkami alel i księżniczkami) lalki(różne, od małych typu Polly Packet po duże) akcesoria dla lalek karteczki do segregatora moja jedna panna ucieszyłaby się ze wszystkiego co ma rysunek kotka, czyli wszystko zależy od gustu książka książeczki dla 6latków z różnymi zadaniami Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: Pytanie do mam 6latków 21.03.11, 22:55 dla dziewczynki to roznego rodzaju duperelki typu polly pocket, pet shop itp. ale jesli starszym kupujesz kubeczki to ja bym tez kupila fajne kubki dla 6 latkow. prawda jest taka, ze dziecko ucieszy sie pewnie ze wszyskiego tylko, czy potem bedzie z tego korzystac to juz zupelnie inna sprawa. a kubek z ulubionym bohaterem pewnie zawsze sie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pytanie do mam 6latków 22.03.11, 08:44 u nas zawsze sprawdzają się prezenty plastyczne- cieszą się ze wszystkiego, co dostaną, i nic się nie marnuje. Ja też zawsze coś z plastycznych kupuję- pastele i czarny karton (biały można kupić wszędzie, czarny nie, a jest super!), farby, np do malowania palcami, jakies książki typu: zrób to sam... I książki, wszelkie dziecięce encyklopedie. Atlas świata dla dzieci- syn (5,5) potrafi dłuuuugo studiować atlas, państwa, flagi. Mój syn wariurie na punkcie gormitów, dziewczynki- pe tshop, może coś z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Re: Pytanie do mam 6latków 22.03.11, 08:44 *wariuje* w ostatnim zdaniu Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Pytanie do mam 6latków 22.03.11, 10:43 Ustaliliśmy że kupujemy coś do malowania, dla małej może zestaw biżuterii do malowania, jakieś bransoletki, klipsy i korale. A dla małego samolot do złożenia i pomalowania, a do tego solarny pojazd do samodzielnego montażu, żeby się i jego ojciec nie nudził Odpowiedz Link Zgłoś