Dodaj do ulubionych

pobudki w nocy

30.03.11, 22:06
Moje dziecko jako noworodek a potem niemowle do 11 miesiaca zycia super spało. Zarówno w nocy jak i w dzien podczas drzemek. Teraz ma rok .Od niedawna w dzien jak sie obudzi musze jej dac do picia butelke, bo inaczej nie chce zasnac znowu ( czasami piers jeszcze pociagnie) . A w nocy ostatanio jeszcze bardziej mnie zaskakuje, bo picie nie wystarcza, bo budzi sie po nim co pol godziny . Jak zaczelam podawac jej mleko w nocy ( czasami 2 razy az), to przesypia 3-4 godziny . Czy ktoras z Was tak miala?
Obserwuj wątek
    • drobnostka7 Re: pobudki w nocy 30.03.11, 22:39
      Tak, z moich informacji wynika, że bardzo dużo, jeśli nie wszystkie, dzieci po ukończeniu 1 roku budzą się częściej w nocy, szczególnie te piersiowe. Moja budziła się co 2 godziny, godzinę dydała, pozwalała się uwolnić i za 2 godziny od nowa.. A i tak jakoś wtedy byłam bardziej wyspana niż teraz gdy mała śpi w nocy (odstawiona) ale wstaje ok. 6.00 rano.. z pierwszym brzaskiemsuspicious
      • olcia71 Re: pobudki w nocy 30.03.11, 22:58
        Moja mała ma 15 msc i budzi się generalnie 2x w nocy, czasem częściej, czasem rzadziej. "W nocy" mam na myśli kiedy wszyscy już śpimy i wtedy zazwyczaj budzi sie na picie. Zanim idziemy spać my z mężem, czyli 21-24 zdąży sie nawet do 3x obudzić- pomarudzić za smokiem, domagac sie przytulenie itd Ale tak miała zawsze. Miala jedynie krótkie okresy, że po odłożeniu wieczorem przesypiała do 7 godz i budzila się potem raz lub dwa.
        A Twój dzieć nie miał ostatnio jakichs zmian (miejsce spania) albo nie przechodziło jakiejs choroby, przeziębienia, nie gorączkowalo? Po chorobie ze 2 tyg ze spaniem u mnie był po prostu cyrk. Nie mozna bylo odlożyć do łóżeczka bo byl wrzask. Mała najlepiej czula się... na moich rękach.
        • green-koala111 Re: pobudki w nocy 31.03.11, 11:48
          Miala zapalenie gardziołka, gorączkei to wlasnei wtedy sie zaczelo . I nie che sie skończyc smile. Lekarz mi tez powiedziala,ze dziecko odrabia zaległosci jedzeniowe jak nie jadla w trakcie choroby . Ale nie myslalam,ze to trwa ponad miesiac. Moze to tak po prostu musi byc, nie wiem wlasnie. Chociaz fajnie by bylo jakby sie skonczylo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka