Dodaj do ulubionych

poleccie jakies gry dla 3 latka

12.04.11, 22:29
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 00:20
      Domino, memo - my mamy ze zdjęciami zwierząt z Granny - polecam, bo ładne, nieinfantylne, starczy na dłuuuugo.
      Poza tym mamy tejże firmy:
      Grzybobranie
      Miś, pszczoly i miód,
      zagadki Smoka Obiboka,
      Kot w worku,
      Laleczki.
      Trzy pierwsze się sprawdzają u nas, Laleczki też, ale mam dziewczynkę, nie wiem czy chłopca takie przebieranki będą interesować, Kot w worku dopiero od kilku dni dopiero, i na razie nie chwycił, ale wielokrotnie polecany na forach.
    • kawusia111 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 08:03
      polecam gry z wydawnictwa trefl i granna.
      Tam znajdziesz gry edukacyjne dla odpowiedniego wieku.
      Polecam.
      Podaje linki:
      www.trefl.com.pl/puzzle.php?search=1&wiek_od=&wiek_do=&licencja=4&elementow=0&licencja_prog=11&wymiar=0&tytul=&kod=&x=75&y=13
      www.granna.pl/indexmain.php-----
      Życie jest jak pudełko czekoladek, nigdy nie wiesz, co się trafi.(Forrest Gump)
    • scarlett74 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 08:07
      domino ze zwierzatkami,gdzie jest gacek-szukanie zwierzatek, tęcza-gra z kolorami,a ostatnio furorę robią zgadywanki z czu-czu-takie obrazkowe pytania w formie wachlarza,mozna wziąść je np w podroż czy do lekarza
      • patir23 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 11:40
        a ta czu-czu gdzie mozna kupic? jest jakis link do niej?
        • blaszany_dzwoneczek Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 12:07
          Widziałam dwa dni temu w rossmanie za niespełna 20zł. ale chyba nie w każdym są, bo w jednym widziałam, w innym nie.
          My mamy "zgaduj z czuczu. 3-4 lata", ale nie uważam żeby to rewelacja jakaś była. Owszem format wygodny, szczególnie jak się chce gdzieś wziąć ze sobą, ale większość zagadek za łatwych dla mojej 3,5 - latki, a co ktoraś z kolei za trudna moim zdaniem dla tego wieku. Zdarzają się też nieprecyzyjne pytania, tak że trzeba się domyslać co autor miał na myśli (na przykład na rysunku pomidor, sałata, ogórek i szczypiorek i pytanie: "które warzywo różni się od pozostałych"? Generalnie wszystkie się różnią, nie wiadomo o co chodzi, w odpowiedzi jest pomidor, bo czerwony, więc pytanie powinno być inaczej sformułowane). A czasem dziecku trudno zgadnąć, bo zdarzają się niewyraźne obrazki, np. trzeba połączyć trzy rowery z ich użytkownikami, w założeniu dorosły rower, dziecięcy i stary bicykl, ale dziecięcy rower na obrazku wcale nie wygląda jak dziecięcy, a pan, którego trzeba z bicyklem połączyć, wcale nie wygląda jak z innej epoki. Albo dziecko nie mogło załapać, że żaba ma coś wspólnego z koniem i konikiem morskim, aż okazało się że owa "żaba" to miał być konik polny wink
          Generalnie bez rewelacji.
          • scarlett74 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 12:22
            jakby mieli pytanie rozbudowywać, albo zamieszczać wielkie piekne, kolorowe obrazki, to by powstała typowa książkowa zgadywanka.A chyba sens tej zgadywanki jest taki, że jest ona mała, podręczna, można ją wszędzie wziąść,dziecko nie musi miec wszystkiego dokładnie narysowanego, niech troche popracuje wyobraźnia. Ja czasem "dopowiadam" pytania.
    • lejla81 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 11:01
      Mój najchętniej gra w spadające małpki i w jengę. Mamy jeszcze pchełki, memo, elefun, ale średnio sobie na razie radzi.
      • szajma Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 11:39
        zgaduj z czu czu i spadające małpki.
        ale od zawsze, odkąd nauczył się mówić najbardzie lubi, wręcz uwielbia grę w "gdzie jest". mój pomysł, ale myślę, że co druga mama robi to samo. czy na dworzu, czy w domu, czy w samochodzie, w przychodni, wszędzie. mówię "gdzieee jeeest...." i tu rozglądam się i wynajduję coś np. pies na różowej smyczy, albo czerwony długopis, radiowóz, buty taty, literka a itd. on pokazuje paluszkiem w wersi na dworzu podjeżdża rowerem lub biegniemy kto pierwszy... smile
        • patir23 Re: szajma 13.04.11, 11:41
          na allegro jest moze ta czu-czu?
          • neskulka Re: szajma 13.04.11, 11:50
            na pewno jest w empiku i w rossmanie też widziałam
    • scarlett74 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 12:01
      czu-czu kupiłam w empiku koszt ok.20 zł, są różne przedziały wiekowe, młoda ma na 2-3 lata, dla starszaka kupiłam 7-8 lat, uwielbiają tak na zmiane zgadywać
    • luka2007 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 12:35
      polecam "latajacy louie"
      swietna gra zrecznosciowasmile
      mlody dostal na urodziny i ciagle chce w nia grac.u nas strzal w 10-tke!
      aukcje.nasza-klasa.pl/gra-zrecznosciowa-latajacy-louie-i1553874142.html#gallery
      • luka2007 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 13.04.11, 12:37
        aha niby pisze ze od 4 lat ,ale trzylatek bardzo szybko zalapie o co chodzi bo to prosta gra...
    • wwawrzy Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 16.07.14, 20:29
      Ja polecam grę na tablet z androidem: "Farma zwierząt dla dzieci". Gra jest krótka ale pewnie to z faktu iż jest darmowa. Zawiera poziomy na których dziecko gotuje obiad, karmi zwierzęta, naprawia płot, zbiera owoca, wymienia opony w traktorze, itp.
      Jak dla mnie gra rewelacja tylko brakuje jeszcze więcej poziomów.
    • aleksandra1977 Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 16.07.14, 21:07
      "W sadzie", "Wio, koniku", "Ogród" - Haba
      • ichi51e Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 11.09.14, 14:43
        No i z haby tez - moja pierwsza farma smile))
    • truscaveczka Re: poleccie jakies gry dla 3 latka 18.07.14, 21:57
      Pizza trefla dzisiaj podbiła serce mojego trzyipółlatka - jeśli nie będzie umiał grac, może sie uczyć nazw składników i własną pizzę wymyślać wink
      Mamy też 3traki Granny, czasem rozwiązuje zagadki, a czasem wozi guziki tymi ciężarówkami wink
      Uwielbia też candyland - trzeba jednak umieć liczyć do 2 i rozumieć, czyj ruch teraz smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka