Dodaj do ulubionych

biurko pierwszaka

22.05.11, 15:53
Witajcie,
temat może bardziej adekwatny na forum o starszych dzieciach, ale z sentymentu spróbuję najpierw tutaj wink
Synek kończy za kilka tygodni 2 grupę przedszkolną, za rok będziemy się szykować do szkolnego debiutu, więc w perspektywie kilku miesięcy mamy przemeblowanie pokoiku i wygospodarowanie miejsca na biurko. Ponieważ mamy rodzinne obciążenie kłopotami z kręgosłupem, które mnie już teraz, w wieku 30 lat, dają się bardzo poważnie we znaki, jest dla mnie szalenie ważne działanie profilaktyczne, poczynając od tego najprostszego i ważnego, jakim jest wyrabianie nawyku właściwej postawy w czasie pracy przy biurku. Już teraz przy stoliczku przedszkolaka bardzo tego pilnuję, ale wiadomo, że czas spędzany na siedząco w czasach szkolnych będzie znacznie dłuższy. I po tym przydługim wstępie przechodzę do sedna wink
Jakie biurka/krzesła sprawdziły się u Was najlepiej? Myślę o mebelku z regulowaną wysokością i kątem nachylenia blatu - czy to rzeczywiście dobry pomysł? Czy polecacie krzesełka obrotowe, na kółkach, czy może coś jak to:
www.domplusdom.pl/mebel/krzeslo-drewniane ?
Oglądałam osławione biurka Moll - wyglądają super, ale jakie są w praktyce? No i cena, przyznam, powala... Może są jakieś tańsze, równie funkcjonalne i możliwie trwałe pomysły?
Wiadomo, że przed zakupem przejadę się do kilku sklepów i do różnych mebelków się przymierzymy, ale wyposażona w rady doświadczonych nie będę może jeździć po omacku wink
Z góry dzięki za wszelkie inspiracje.
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka