rulsanka 13.06.11, 13:11 - Kanapke... Ale zjadl tylko ogorka malosolnego... Tort byl z wczorajszych urodzin, biszkopt z bita smietana. Wczoraj dziecku smakowal, z tym ze moj syn ma chyba instynkt i czuje, co mu w danej chwili potrzebne. A ja sie dziwie i ciesze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d tort 13.06.11, 13:20 z tym intynktem to jest tak, ze dzieci lubia slodkie.. troche sami sie do tego przylozylismy, troche babcie i ciocie, dla ktprych czekolada to byl luksus... gdyby dziecku nie dawac slodyczy to by sie nei domagalo... u mnei tez niestety babcie chcialy byc kochane... zaczelo sie od dawania okruszkow czekolady, kied byl u nic..i na nic nie zdalo sie tlumaczenie, ze nei potrzebne mu jest to do rozwoju... takze..intynktonwi eto dzeicko moze jesc..ale tort to my juz nauczylismy ) Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: tort 14.06.11, 00:02 Mam swoją teorię, że to kaszki dla niemowlaków wyrabiają tą ochotę na słodkie. Bo moje dziecko dostawalo tylko kaszki bez cukru, i teraz nie ma szczególnego zamiłowania do słodkiego. Nie dawałam słodyczy do półtora roku, później już nie zależało mi tak na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
blue_romka Re: tort 14.06.11, 10:36 To Cię rozczaruję. Mój synek nie dostawał słodkich kaszek, słodyczy do co najmniej 1.5 roku (a później sporadycznie), żadnych słodkich napojów itd. A teraz za słodycze dałby się pokroić. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: tort 14.06.11, 10:43 tez cie rozczaruje - moje dziecko obecnie trzyletnie nigdy nie jadlo slodkiej ksazki, choc jednak mleko tez jest slodkie. Ale nie jadala nigdy dosladzanych kaszek. Do wieku 2 lat nie jadla slodyczy, nawet nie chciala, az sie wzdrygala jak sprobowala czegos slodkiego. A teraz kocha wszelkie slodkosci! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: tort 14.06.11, 11:00 a ja mam z kolei wrażenie,że im mniej dziecko je słodyczy, tym większą ma na nie ochotę Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: tort 14.06.11, 14:09 zakazane zawsze lepiej smakuje, to dotyczy tez doroslych ale ja mojej do drugich urodzin nie zakazywalam, ona nie lubila. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Camel to Cię rozczaruję 14.06.11, 11:23 Wiesz jakie wody płodowe woli dziecko? Słodkie Wiesz jakie mleko z cycka mu najlepiej smakuje? Słodkie Próbowałeś kiedyś mleka modyfikowanego? Słodkie do wymiotów. A potem nagle po x m-cu nagłe przestawienie na warzywka i mięsko. Coś mi tu nie pasuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Camel to Cię rozczaruję 14.06.11, 13:07 Cyckowego probowalam, jest slodkie. Modyfikowane sprobowalam tylko w wersji hipoalergicznej i malo co nie puscilam pawia, takie bylo wstretne, chyba nie bylo slodkie, ale podobno zwykle mleka sa. Moje wody plodowe musialy byc kwasne, bo w ciazy w ogole nie ciagnelo mnie do slodyczy Ja w ogole nie jestem fanatyczna przeciwniczka slodyczy, choc bez zastrzezen akceptuje tylko czekolade gorzka i domowe wypieki. Nie uznaje za to duzych ilosci cukru w pokarmach i piciu, choc realia wygrywaja np. w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Camel to Cię rozczaruję 14.06.11, 14:41 Z wodami płodowymi chodziło mi o te które dziecko woli i z których się cieszy. A są to słodkie wody. Mój niby też pił głównie pomidorowe a pomidorów nie jada. A słodycze go urzekają Odpowiedz Link Zgłoś