Dodaj do ulubionych

UWAGA NA BAKUSIE!!!!!

13.05.04, 09:03
Dziewczyny ostrzegam przed kupowaniem tych serkow.Miesiąc temu synek
wyciągnał sobie z lodowki otworzył a ja zamrłam.Serek był cały zielony,nie
wiem co by było gdybym tego nie widziała a on by go zjadł.
Napisałam do nich ,ze jestem oburzona i wogóle wiecej nie kupię ich produktów
Na następny dzień zjawił się u mnie przedstawiciel z przeprosinami i kartonem
serków.Pomyślałam,ze to miłe z ich strony i postanowiłam,że nadal będę
kupować Bakomę.Niestety dziś sytuacja powtórzyła się,szlag mnie trafia,nie
chcę już od nich kartonu Bakusiów ale zamierzam pojechać do sanepidu.
Mamusie przestrzegam Was,zanim otworzycie serek lub jogurt nie należy
potrząsać opakowaniem ale dokładnie je obejrzeć.
Obserwuj wątek
    • barbamama Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:09
      Nam się to tez zdarzyło, mimo ze jeszcze nie upłynął termin spozycia serek był
      pokryty plesniąsad
    • maugerka Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:09
      Ja znajdowałam takie rzeczy w niestety wielu serkach różnych firm. I co? Nic
      nie kupować? Sądzę, że wszędzie może się to zdarzyć. Oczywiście jak najbardziej
      jestem za sprawdzaniem wszystkiego, zwłaszcza przed podaniem dziecku.
    • laurka2000 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:21
      witaj
      tak sie składa, że moja ciocia pracuje w Bakomie i naprawde z tego co mówi są
      tam bardzo rygorystycznie przestrzegane wszystkie zasady higieny podczas
      produkcji. Może przyczyną jest niewłaściwe przechowywanie produktów w sklepie?
      pozdrawiam anka
      • ptaszyl Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:38
        Też przypuszczam, że jest to kwestia raczej nieprawidłowego przechowywania w
        sklepie. Bo faktycznie dotyczy nie tylko produktów Bakomy (do których akurat
        mam jeszcze w miarę zaufanie).
        Mnie podobna sytuacja przydarzyła sie kiedyś ze śmietaną. Aferę robiłam w
        sklepie.
        pozdr
      • andzia001 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:38
        Zgadzam się z Aniąsmile)))
        Produkty tego typu powinny być przechowywane w chłodniach (broń Boże w cieple
        obok kaloryfera), a niestety czasem to tak wygląda.
        Wiem, bo siostra pracowała w sklepiku (ogólnopolska sieć), mój tato obecnie
        pracuje jako "bodyguard" w podobnym.
        I co do przechowywania zapasów żywności w ich pseudo-magazynach wolę nic nie
        mówić.
        W większości to właśnie wina sprzedawcy, który nieumiejętnie przechowuje towar.

pozdrawiam cieplutko
        Anka, mama Marcinka
        a to moje słoneczko:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=10458885&a=12096701
    • ladydark paranoja 13.05.04, 09:37
      Czy wy dziewczyny troche nie przesadzacie.?????? Bakusie feee, morlinki beee,
      danonki trujące. To że się trafił pojedynczy przypadek czy zepsuta sztuka moze
      sie zdarzyc wszedzie. Chyba najlepiej jakby każda z nas zakupila krowe i serki
      sama robiła, zaszlachtowala świnke czy cielaka i rozpoczela produkcję parówek i
      wędlin. Nie dajmy sie zwariować. Z niektórych postów (a propos morlinek)to
      wynika ze podanie dziecku morlinki czy danona równa się z podaniem mu arszeniku.
      pozdro
    • monika_d_edziecko Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 09:57
      Nam też to się przytrafiło a serek jeszcze miał 7 dni ważności a był cały
      zielony i to w dodatku na dole. całe szczęście, że go wymieszałam zanim dałam
      córce!!!!!
    • fasolka31 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 10:09
      A ja kupuję bakusie już długo i nigdy mi się nic takiego nie przytrafiło, za
      to innymi produktami tak.
      Nie popadajmy w paranoje, bo takie rzeczy zdarzają się w każdym koncernie czy
      rodzimej frimie produkujące szczególnie tak wrażliwe produkty. Należy po prostu
      zawsze wąchać, oglądać i jak coś to zwracać do sklepu, niech się oni sami
      martwią!
      Ja najcześciej po prostu wyrzucam taki produkt, bo szkoda moich nerwów na
      pogadanki w sklepie!
      • id.a Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 10:24
        Pewnie,ze nie mozna wpadać w paranoje,ja chciałam przestrzec by zwracać uwagę
        na serki,jogurt,nie potrząsać itp.Wiem,ze serek ktory kupiłam był przechowywany
        w odpowiednich warunkach,opakowanie całe data ważności też ok, a z tego co się
        dowiedziałam to przyszła cała taka seria.Niestety zdarza się.Pamiętacie aferę
        Danona sprzed laty,jak to pleśn własnie w serkach była?
        Tylko w tym wszystkim chodzi o to,ze na sam widok marki Bakoma mdli mniesadA
        szkoda bo jak do tej pory byłam ich rzetelnym klientem a synek Bakusie po
        prostu uwielbia,no coż....straciłam zaufanie i tyle...
        • pilocik2 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 10:39
          Zgadzam się, że jakość produktów zależy od przechowywania w sklepie.Do Bakomy
          często jeździ mój mąż i chwali sobie sposób produkcji( a jest bardzo
          przewrażliwiony na punkcie czystości).Sama kiedyś zwróciłam uwagę sprzedawczyni
          w sklepie, gdy lodówka z mrożonkami firmy Hortino ( TAk, to polska firma, nie
          Hortex! )stała przy oknie i świeciło na nią słońce tak, że od razu była na wpół
          rozmrożona.Nawet przyznali mi rację i teraz już mrożonka jest prawdziwą
          mrożonką, bo przestawili troche dalej lodówke.
        • natik1 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 10:39
          4-5 lat temu glosna byla afera z plesnia w jogurtach Bakoma. Potem zmienili
          troche opakowanie, wytlumaczyli, ze to wina jakiejs tam bakterii i ze wiecej
          sie to nie powtorzy! Wtedy sama natknelam sie na 3 jogurty z zielonym
          korzuszkiem. A tak lubie bakome: szczegolnie suszona sliwka + ziarna.

Powinni cos z tym zrobic zanim ktos sie zatruje!
          • kruszynka301 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 16:31
            też mi się przytrafia w bakusiach i jogurtach pleśń. Dlatego już wiem, że muszę kupować z długą datą ważności co najmniej 10 dni, pod koniec tej daty rzeczywiście stają się zielone. To samo dotyczy polskich serków pleśniowych.

Tylko - im mniej jest konserwantów, tym szybciej się psują! Nie pomyślałyście o tym?
            Hochland np uwielbia konserwanty, ale za to ich serki to często jedynie wypełniacze bez wartości odżywczych. Ale się nie psują.
            • hanka_79 Re: UWAGA NA BAKUSIE!!!!! 13.05.04, 22:06
              Wiecie co, szoku można doznać na każdym kroku. Nie wiem czy sklepy "marchewka"
              są w całej Polsce, czy tylko nas tak zaszczycono, ale chciałam kupić mrożone
              warzywka na zupę, wkładam rękę do zamrażarki- a tam "błotko". Wszystko
              mięciutkie, znaczy rozmrożone. po sklepie plącze się jakaś babka w fartuszku-
              mówię, że chyba wam się tu coś popsuło, bo wszystko pływa. Naiwna byłam bardzo,
              bo myślałam, że się takie rzeczy wyrzuca(mam świra na punkcie ponownego
              zamrażania!!!), a milutka pani na to: -oj, dziewczyny zapomniały włączyć!
              Czy wysnuty na podstawie tych słów wniosek, że na noc lodówki były wyłączone
              (może prąd oszczędzają) jest błędny???
              Nigdy nie poszłam już do marchewki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka