tijgertje Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 09:35 Nieco lakoniczne to pytanie A co chcesz podawac? Dlaczego? Cos sie dzieje? Jak dziecko ma wysoka goraczke to mozesz dac cos na zbicie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.kasia.zielonagora Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 09:38 no w sumie tak nie ma gorączki smaruję fioletem i nie wiem co jeszcze może rutinacea? Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 10:09 A po co? Smaruj, zbijaj gorączkę, kąp pod prysznicem i tyle. czekaj aż przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 10:54 jak swędzi: wapno (lub na receptę krople fenistil, syrop clemastinum), kąpiele w nadmanganianie potasu niektórzy biorą heviran na złagodzenie przebiegu, ale ja się bałam jednak Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 11:13 Krople fenistil są bez recepty (przynajmniej były rok temu) i są dość skuteczne na swędzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: co podawać przy ospie? 11.07.11, 11:51 mój synek dostał heviran, poza tym na przemian octenisept i pudroderm ( ale jedno i drugie 1-2 razy dziennie było od czwratku do niedzieli). raz wykapany w nadmanganianie ( lepiej się goi jak się jednak nie moczy krostek - po kąpaniu go swędziało). dziś już nie ma nowych krotek - wszytkich razemmoze jest 50 na ciele może ciut więcej. troszkę wypuszczam na ogród ale nie na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś