Dodaj do ulubionych

2,5 latka schudła

31.08.11, 19:13
Każdy mi powtarza, że moje dziecko schudło. Dziś sprawdziłam i rzeczywiście. Od ostatniego ważenia pół roku temu schudła 1,5 kilograma. Martwić się? Jutro idę do lekarza, zrobię jej też badanie krwi, moczu i kału, ale potrzebuję pocieszenia. Zaczynam się martwić i oczywiście czarnowidztwo mi się włącza. Oszaleję sad
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: 2,5 latka schudła 31.08.11, 19:30
      A może dużo więcej się rusza? Może wcześniej woziłaś ją w wózku, a teraz przestałaś? Chorowała ostatnio? Urosła? Wygląda i zachowuje się zdrowo?
      Mój syn schudł w wieku około roku. Ważył 9,5 później spadł do 9. Nie nadrabiał - nie chciał jeść. Po leczeniu niewielkiej anemii apetyt zaczął wracać, ale nadeszła jelitówka, schudł do 8,5 (miał wtedy już 20 miesięcy). Od tego czasu problemy się nie powtórzyły, młody jest zdrowy i już mieści się w normie - nawet 10 centyl chyba osiągnął w pewnym momencie.
      • kol.3 Re: 2,5 latka schudła 31.08.11, 20:19
        Chudnięcie w wyniku jelitówki a chudnięcie bez widocznej przyczyny to dwie różne sprawy. Badania trzeba zrobić koniecznie morfologię z obrazem białokrwinkowym, czy jak to się nazywa.
    • ola33333 Re: 2,5 latka schudła 31.08.11, 21:36

a jaka miala wage przed schudnieciem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka