monika-maj
30.09.11, 15:41
Córka ma 14 niecałe miesiecy. Według babć ,ciotek ... powinna juz umieć siusiać do nocusia. Kiedy miała dziewięć miesięcy babcia jej kupiła. Oczywiście moja ruchliwa córcia potrafiła już samodzielnie z niego zejśc podpierając sie rączkami o podłoge i nie bardzo chciała na nim siedziec wiec stwierdziłam ze to bez sensu bo przecież ona nie rozumie do czego on służy. A babcia swoje(tesciowa)'' bo trzeba ja przyzwyczajać'' '' pózniej nie siądzie ci na nocnik'' i ze'' bedzie długo lała w pieluchy'' .Oczywiście robiłam swoje to co uważałam za słusznie, córcia niezbyt chetnie chciała na nim siadac tylko od czasu do czasu sprawdzałam żeby jej nie zrazic nie bede zmuszała dziecka do czegos czego nie chce jestem zdania że nic na siłe. Dziewczyny czy 14ty miesiąc to dobry czas by zacząć, teraz chetniej na niego siada kiedy i ja jestem w łazience na kibelku ale jeszcze nie udało jej sie wysiusiac choc iuz chyba wie o co chodzi bo mówi pod noskiem,,sisi,, A wy kiedy zaczynałyście przygode z nocusiem? Dajcie jakieś mądre rady bo ja tylko ciągle słysze ze to za póżno ze nauke zaczyna sie wczesnie. Mam mętlik w głowie.