Dodaj do ulubionych

do posiadaczek QUINNY SPEEDY :)

07.06.10, 14:09
zakupilam wozeczek jednak jeszcze do mnie nie dotarl a chcialabym zamowic taka
wkladke
www.allegro.pl/item1071026794_materacyk_wkladka_do_wozka_fotelika_hustawki.html
czy mozecie mi napisac jaka jest odleglosc w cm od zgiecia oparcia do paska
krokowego? gdyz te materacyki nie posiadaja otworu krokowego

i jeszcze jedno pytanie, czy te daszki kiddopotamus
www.kidoland.com/RayShade,10.html pasuja do tej spacerowki? jaki
najlepiej kupic kolor? granatowy czy szary? one tak samo beda chronic przed
sloncem?

Obserwuj wątek
    • mama_nikodemka Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 14:12
      kupilam taki www.allegro.pl/show_item.php?item=1063448270
    • afroddytta Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 19:05
      Fajna ta wkładka.Ile Twój maluch ma? Napisz czy wkładka jest fajna, bo
      może i ja bym kupiła. Wymiary napiszę jak Mały się obudzi, bo śpi w
      wózku...
      Pozdr
      • mama_nikodemka Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 19:11
        moj maly ma 22 m-ce, chcialabym ja juz zamowic bo pewnie troche na nia poczekam,
        chcialabym jakis wzor z wzorkami wybrac :) takze czekam na wiadomosc od Ciebie z
        wymiarami i jak dostane wkladke to przesle zdjecia i napisze swoje wrazenia
        • afroddytta Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 21:22
          Od zgięcia do pasa krokowego mierząc sztywną wkładkę 18 cm. Między sztywną wkładką pleców a siedziska jest trochę luzu i mierząc z tym luzem to tak do 21 cm. Nie napisali chyba jak wysoko są otwory na szelki - w wózku to 27 cm i wyższe 32 cm (ale będziesz korzystała chyba z tych wyższych, bo mój 9mies. już korzysta).
          Co do wkładki to myślałam, że to są takie wkładki redukcyjne i stosuje się je dla maluszków 5-7 mies. myślisz, że będzie dobra/potrzebna dl 2latka?
          A masz jakieś wzory wzorków?
          Ja myślę, że dla chłopca to bym wybierała chyba jednokolorową, ewentualnie paski (raczej nie kwiatki, kółka)-mają takie?

Co do osłonki to wybrałabym czarną, szara to może wyglądać jak wyblaknięta...
          POzdr
          • mama_nikodemka Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 22:37
            mysle ze ta wkladka to chyba ma dodac tylko miekkosci, nobo jaka inna funkcje ma
            spelniac, wydaje mi sie byc fajna, chociaz zdaje sobie sprawe ze i bez niej bym
            przetrwala ;) podobaja mi sie te boczki, ze jak dziecko zasnie to glowka ma sie
            o co oprzec, quinny zawsze wydawaly mi sie takie twarde, nigdy im sie az tak
            blisko nie przygladalam, a Ty piszesz ze jest jakas sztywna wkladka...to ta
            wkladke jakbym kupila to zaloze ja na ta sztywna co jest w wozku czy ta z wozka
            wyciagne? co do wzorkow to napisalam maila zeby przyslala mi babka jakas oferte,
            jak cos dostane to ci przesle

a ten daszek naprawde kupilabys czarny? nawet tego koloru nie bralam pod
            uwage..czarny nie bedzie bardzo przyciagal slonca? nie bedzie pod nim goraco?
            • afroddytta Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 07.06.10, 23:10
              Jeśli chodzi o to sztywne to zarówno w oparciu i siedzisku jest taka
              płaska płyta w środku i potem obszyta materiałem-o to mi chodziło,
              ale to chyba jak w każdym wózku.
              Ja mam taki daszek, dla mnie rewelacyjny, bo widać przez niego,
              rozkłada się do samych nóżek, jest uniwersalny (zakładałam do
              czterech wózków).
              Mam tylko innej firmy (eddie bauer, ale to jakaś seria limitowana
              była, bo mąż był ostatnio w ich sklepie firmowym w Chicago aby kupić
              drugi i nie wiedzieli nawet, że było coś takiego).
              cgi.ebay.com/Clip-On-Stroller-Sun-Shade-Black-460745-/130394956217?
              cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5c2521b9#ht_2731wt_911
              mój jest czarny i pasuje do wszystkich wózków (przynajmniej moich).
              Ja w ogóle nie lubię szarości i może dlatego...
        • betkaa_mama_olgi Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 08.06.10, 19:25
          własnie podsunełas mi pomysł by do mojego speedi dokupić tę wkładkę, moja
          córeczka ma 11 miesiecy i poki co to speedi jest na nią za szeroki, no
          przynajmniej w lecie jak nie ma kurtki czy kombinezonu, a jak zasypia to
          rzeczywiscie głowką obija boki - az mi jej szkoda, ta wkładka to super pomysł!
          Mam czarnego speedi i czerwone dodatki typu torba, parasolka, kocyk, śpiworek
          wiec wkładkę zakupię czerwoną !
    • afroddytta do posiadaczek SPEEDI - wymiana opony-pomóżcie 08.06.10, 11:55
      Chciałabym zapytać czy któraś z Was wymieniała oponę w speedim (nie
      dętkę). Mąż mówi, że felga jest strasznie wysoka i boi się, że się
      połamie przy wymianie (w innych wózkach wymienialiśmy sami i nie było
      problemów).
      Poradźcie coś...
      • mamaolki-fasolki Re: do posiadaczek SPEEDI - wymiana opony-pomóżc 08.06.10, 13:56
        Najlepiej zadzwoń do serwisu i zapytaj. Akurat dziś dzwoniłam i jest mój
        ulubiony doradca, jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby mi nie umiał doradzić.
        Serwis jest w Chorzowie i Pan czasem po śląsku wtrąca jakieś słówka ale można
        się dogadać:-)
        Podaje tel. (032) 246 60 80
      • betkaa_mama_olgi Re: do posiadaczek SPEEDI - wymiana opony-pomóżc 08.06.10, 20:19
        ja wymieniałam i opony i detki w obu kołach - bezproblemowo!
        pozdrawiam
      • kpg81 Re: do posiadaczek SPEEDI - wymiana opony-pomóżc 10.06.10, 00:41
        Ja wymieniałam oponę w speedym, poszłam do sklepu wózkowego z kołem i mi panowie
        wymienili, a jak wymieniałam dętki to jeżdziłam na wulkanizację i mi zmieniali,
        nic nigdy się nie uszkodziło i działało sprawnie po wymianach.
        • afroddytta do posiadaczek SPEEDI - jaka dętka 19.06.10, 13:51
          tak jak radziłyście poszłam do wulkanizacji i pomogli. Niestety okazało
          się, że muszę jednak wymienić dętkę. Kupiłam w sklepie rowerowym 12
          calową dętkę, pan zapewniał, że jest ok, ale okazało się, że jest za
          wielka. Widziałam na allegro 10 calowe, a opona niby nie jest 10
          calowa...
          Czy możecie napisać jakie Wy kupowałyście dętki?
    • mama_nikodemka wzory wzorkow ;) 08.06.10, 17:41
      www.allegro.pl/item1062629044_materacyk_wkladka_do_fotelika_wozka_lezaczka.html
      to jest link do malych materacykow, na ich podstawie mozna wybrac sobie wzor a
      Pani uszyje taki duzy materacyk
      • mama_nikodemka Re: wzory wzorkow ;) afrodyta-pytanie 08.06.10, 17:45
        ja chyba wybiore nr 21... lub ewentualnie te ostatnie paski tylko w takim
        kolorze jak 21
        zamowilabym juz ten materacyk ale nie wiem jak tam wyglada ta wkladka w wozku i
        jaka podac odleglosc do tego pasa krokowego, ale chyba podam 18cm, nie?
        • afroddytta Re: wzory wzorkow ;) afrodyta-pytanie 08.06.10, 17:53
          Myślę, że tak. Pewnie i tak nie będzie to dokładnie 18.
          • afroddytta Re: wzory wzorkow ;) afrodyta-pytanie 08.06.10, 17:58
            jeszcze tak myślę, że mój wózek nie jest taki nowy, ale chyba te
            wymiary to nie powinny się zmieniać...
            co do wzorków to jakoś mnie nie przekonują, dla dziewczynki to chętnie,
            ale dla mojego chłopaka, poza tym chciałabym aby pasował co najmniej do
            dwóch wózków i to już nie jest proste.
            • mama_nikodemka Re: wzory wzorkow ;) afrodyta-pytanie 09.06.10, 14:29
              no ja zdecydowalam sie na te paski :) wozek wczoraj zostal wyslany wiec w tym
              tyg jeszcze go dostane, poczekam i wysle babce zdjecie w jakich kolorach jest
              wozek zeby dopasowala kolor metracyka :)
    • mama_nikodemka pałąk 09.06.10, 15:51
      czy taki uniwersalny bedzie pasowal?
      www.allegro.pl/item1065724725_barierka_palak_uniwersalny_do_spacerowki.html
      czy tylko pasuja oryginalne?
      • matylda07_2007 Re: pałąk 09.06.10, 18:20
        Uniwersalny też powinien pasować, ale ma jeden mankament: trzeba zamontować go pod zaczepami na orginalny pałąk, czyli będzie b. nisko.
        Orginalny pałąk jest wyżej, dziecko może wygodniej nóżki ułożyć.
      • afroddytta Re: pałąk 09.06.10, 18:23
        ustaliłam, że oprócz oryginalnych pasują takie:
        www.allegro.pl/item1072010600_barierka_pasujaca_do_wozka_qiunny_speedi_sx.html
        oraz takie co są do wózków chicco c4 lub multiway-bo tylko one mają rurki stelaża owalne (jak speedi) a nie okrągłe. Te są tańsze.
        Ja jednak się jeszcze nie zdecydowałam...

co do wzorków to paski są ok, ale te czerwone to i mi i Tobie chyba nie bardzo pasują, one mogą być w innym kolorze?
        • matylda07_2007 daszek 09.06.10, 19:24
          A! I dzięki za cynk z daszkiem! Rewelacyjny pomysł. Już zamówiłam. Niesamowicie wkurzało mnie to, że w speedi i buggsterze nie można daszka naciągnąć. Zwłaszcza, że w chicco s3 i lite way'u, które wcześniej miałam, była ta możliwość. Młoda sama sobie naciągała, jak potrzebowała :-) To coś, co na pewno nam się przyda.
          • mama_nikodemka Re: daszek 09.06.10, 20:48
            a jaki kolor zamowilas?
        • mama_nikodemka Re: pałąk 09.06.10, 20:54
          afroddytta napisała:

> co do wzorków to paski są ok, ale te czerwone to i mi i Tobie chyba nie bardzo
          > pasują, one mogą być w innym kolorze?

tam na stronie jest napisane ze jak nie ma koloru ktory Ci pasuje to zeby
          napisac a babka cos poradzi :)

no ja juz wozek mam, dzis doszedl i na pierwszy rzut oka fajny, lekko sie
          prowadzi, duze, obszerne siedzisko choc niskie oparcie, moj maly ma ok 85cm i
          juz prawie pol glowki wystaje mu ponad oparcie, tak czy siak jestem zadowolona z
          zakupu ALE:
          1. oparcie ustawione na maksa w pionie jest pod katem i to sporym, to taki urok
          tych wozkow?? jak malego przypielam i sie oparl to zaraz poderwal sie do przodu
          bo myslal ze idzie spac ;) a oparcie polecialo do przodu razem z nim :/ ono nie
          jest stabilne tylko tak lata?

2. no i nie moge raczki wysunac ani wsunac, z jednej strony mi zalapalo a z
          drugiej nie i jak podbijam wozek to mi sie ugina jedna strona :/
          • luiza765 Tu bprosiłam o zdjecia jak zrobić pionowe oparcie 19.06.10, 15:15
            forum.gazeta.pl/forum/w,22462,109109177,109109177,Quinny_Speedi_SX_pionowe_oparcie_wrzuccie_zdjecia.html?t=1276952614791
            Foty dzięki driver_ce
            Bez paska:

http://img709.imageshack.us/img709/4464/speedibezpaska.jpg

Z paskiem:
            http://img294.imageshack.us/img294/7176/speedizpaskiem.jpg

• mama_nikodemka Re: pałąk 09.06.10, 20:56
          a ta barierka z linka niewiele tansza od oryginalnej :/ nie usmiecha mi sie
          placic 100zl za barierke..
          • emma6666 Re: pałąk 09.06.10, 21:09
            niestety w tym wózku oparcie jest pod kątem ale można coś zaradzić
            wątek stary ale tym się nie przejmuj
            forum.gazeta.pl/forum/w,22462,40818659,,cora_nie_chce_jezdzic_w_Quinny_Speedy_co_robic_.html?v=2
            forum.gazeta.pl/forum/w,22462,50978978,,Quinny_speedi_sx_siedzisko_plaskie_czy_kubelk_.html?v=2
            co do wyciąganej rączki to nie wiem czemu, u mnie się wyciąga bez trudu, sprawdz
            te dwa zaczepy po bokach czy nic ich nie blokuje
    • mama_nikodemka hmmm... 09.06.10, 23:22
      :/
      zawsze jest tak ze jak zakupie wozek to dowiaduje sie ze cos jest z nim nie tak :/
      przerabialam oparcie pod katem w x-landerze a teraz powtorka z rozrywki...
      zakupie ta wkladke, moze troche sie poprawi, zreszta jutro wybiore sie na
      spacerek i zobaczy jak maly jezdzi w tym wozku
      • emma6666 Re: hmmm... 10.06.10, 07:44
        wydawało mi się oczywiste że przed zakupem wózka należy poczytać o jego wadach i
        zaletach, szkoda że tego nie zrobiłaś
        • matylda07_2007 Re: hmmm... 10.06.10, 08:06
          Wydaje mi się, że pisałam Ci o tym pochyłym oparciu. Da się to przerobić.
          Może główka wystaje, ale jak jest, kiedy rozłożysz oparcie i podnóżek? Młody powinien się jeszcze zmieścić.
          Daszek zamówiłam granatowy. Mój speedi i buggster są błękitne, więc będzie pasował jak ulał.
          Ja też na początku denerwowałam się, że oparcie zbyt pochyłe, siedzisko takie łyse, ale przeszło mi. Wózek naprawdę nieporównywalnie lekko się prowadzi. Chyba nawet lżej z takim kolosem (moim 15-kilowym dzieckiem), niż buggstera.
          A rączka powinna się "wyrobić". Ja nie mam z nią problemu.
          Speedi to dobry wózek. Do tego stopnia mi odpowiada, że zostawiam go dla drugiego dziecka :-) Tylko zamierzam dokupić orginalną wkładkę redukcyjną dla potomka nr II.
          • matylda07_2007 Re: hmmm... 10.06.10, 08:10
            Wózek ten ma jak dla mnie 2 mankamenty:
            -oparcie regulowane na paski, przez co nie da się go ustawić pionowo,
            -budki nie da się naciągnąć do pałąka, trzeba dokupić parasolkę.

To moja wypowiedź z Twojego poprzedniego wątku.
            forum.gazeta.pl/forum/w,22462,112159133,,zerknijcie_prosze_warto_kupic_.html?v=2
            Zostałaś uprzedzona, więc proszę nie narzekać ;-) na mój ukochany wózio.
            • afroddytta Re: hmmm... 10.06.10, 16:23
              To że nie ma oparcia do pionu to piszą wszędzie i chyba u Ciebie też
              było. Dla mnie to specjalnie nie problem.
              Co do budki, to miałam do czynienia z 5 wózkami i wszystkie budki były
              podobne, żadna nie rozkładała się do pałąka, więc dla mnie to standard.
    • mamaolki-fasolki Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 11.06.10, 09:05
      Dziewczyny dajcie znać jak Wam się te daszki przeciwsłoneczne sprawdzają. Już od
      dawna mam ten daszek zamiar zamówić ale cały czas się waham bo buda w speedy'm
      jest dość szeroka i nie wiem czy będzie się dobrze układał. W wąskich wózkach
      wygląda fajnie.
      Jeśli chodzi o wkładkę do wózka to ja kupiłam oryginalną, siedzisko w speedy'm
      to taka prosta decha- nie jest wcale wyprofilowane. Córkę przesadziłam do
      spacerówki jak miała 6 m-cy więc nie było by jej raczej wygodnie. Wkładka jest
      super ale właśnie dla niemowląt, starszemu dziecku już się chyba nie przyda-
      jest dość krótka więc głowa by wystawała.
      • matylda07_2007 Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 11.06.10, 09:09
        Daszek dotrze do mnie dopiero po weekendzie. Tyle, że zamierzam go póki co w buggsterze zamontować. Ale on też ma szeroką budę. Sprawdzę, może nawet wymiary mają podobne.
        • mamaolki-fasolki Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 11.06.10, 09:38
          A może udało by się go przymierzyć choć na chwilę do Speedy'ego i pstryknąć parę
          fotek?
          • matylda07_2007 Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 11.06.10, 09:45
            Postaram się :-) Generalnie fotek nie pstrykam. Nigdy nie zamieszczałam żadnych na forum, nie wiem czy będę umiała.
            • mamaolki-fasolki Re: do posiadaczek QUINNY SPEEDY :) 11.06.10, 10:01
              To w razie czego poproszę na pocztę gazetową:-)
              Będę bardzo wdzięczna!
              • mamaolki-fasolki Do matylda07_2007 22.06.10, 14:11
                Hej.
                Czy daszek już do Ciebie dotarł? Możesz coś o nim napisać. Jeśli udałoby się
                zrobić parę fotek to byłoby super:-)
                • matylda07_2007 Re: Do matylda07_2007 24.06.10, 07:25
                  forum.gazeta.pl/forum/w,22462,113018325,113018325,Daszek_przeciwsloneczny_do_speedi.html
                  • mamaolki-fasolki Re: Do matylda07_2007 24.06.10, 08:17
                    Bardzo dziękuję za odpowiedź! Szkoda, że daszek nie pasuje:-( Pozostaje mi
                    jednak zamówić parasolkę
                    Może w takim razie ktoś podzieli się opinią czy warto kupować oryginalną czy
                    lepsza jakaś inna? Ja ostatnio widziałam fajną z Mothercare ale w pomarańczowym
                    kolorze więc kompletnie mi nie pasuje do wózka. Jednak wydawała się dużo
                    porządniejsza od oryginalnych Quinny.
                    • matylda07_2007 Re: Do matylda07_2007 24.06.10, 08:39
                      Też żałuję. Daszek robi się może ciut większy (po bokach kapkę więcej zasłania), ale mimo wszystko nie warto.
                      Ja mam jakąś zwykłą parasolkę z pierwszego lepszego sklepu. Trzeba mocno dokręcić, wtedy nie nie przesuwa. Z orginalnymi doświadczenia nie mam.
                      • mycha10 Re: Do matylda07_2007 24.06.10, 09:02
                        Znajoma ma oryginalną i jest do kitu, cały czas się przechyla. Poza tym już dwa
                        razy wymieniała mocowanie bo pękło.
                        • driver_ka Kiddopodamus pasuje jak ulał!! 25.06.10, 20:49
                          No co wy używam go do speedego 2 rok - zaraz pójdę zrobić fotki bo mnie
                          normalnie wnerwiłyście, że Wam nie pasuje :D Parasolki są do bani !!! Wiem co
                          mówię:)
                          • mycha10 Re: Kiddopodamus pasuje jak ulał!! 25.06.10, 21:03
                            W takim razie czekamy na zdjęcia! Z góry dzięki :-)
                            • driver_ka Re: Kiddopodamus pasuje jak ulał!! 25.06.10, 21:09
                              Jakość zdjęć marna bo robiona na szybko telefonkiem :)
                              Daszek
                              i speedy BOK
                              • driver_ka cd zdjęć :) 25.06.10, 21:11
                                Speedy
                                i daszek przód

Posiadam oryginalny pałąk i wkładkę opłacało się je zakupić sprawdziły się. W
                                między czasie sprzedałam pałąk uniwersalny bo się w ogóle nie sprawdził.
                                • eryk2601 Re: cd zdjęć :) 25.06.10, 22:54
                                  A pokaż go jeszcze z boku jak jest maksymalnie naciągnięty.Czy to już tak jak na
                                  zdjęciu to max.
                                  • driver_ka Re: cd zdjęć :) 26.06.10, 01:42
                                    Jeśli chcesz mieć daszek jeszcze niżej owszem da się, ale wtedy górne
                                    "mocowanie" musisz nieco obniżyć. Efekt jest taki, że daszek będzie wtedy na
                                    połowie budki. Eksperymentowałam już z takim ułożeniem i nie za bardzo przypadło
                                    mi do gustu. Postaram się wrzucić fotki z taką opcją. Nie ma wyjścia idealnego,
                                    chyba że się uszyje daszek na miarę, ale myślę, że jest to dużo lepsze
                                    rozwiązanie od parasolek, które i tak nie chcą trzymać pionu :) U mnie daszek
                                    zdał egzamin, parasolki nie - przeszkadzały, odpadały - to taka "kula u nogi"
                                    przy wózku.
                                    • mycha10 Re: cd zdjęć :) 26.06.10, 08:33
                                      No jak dla mnie to wygląda jakoś koślawo i ten przód tak sterczy do góry a mnie
                                      zależy żeby raczej naciągnąć w dól bo wtedy lepiej zasłania od słońca. Mam wózek
                                      parasolkę z taką przedłużoną budą do przodu i od słońca nie bardzo chroni bo
                                      właśnie nie zagina się w dól. Jasne, że lepsze to niż nic ale chyba sobie daruje
                                      ten zakup. No chyba, że dałoby się zaczepić na te rurki z tylu i wtedy skierować
                                      go w dól?
                                      • eryk2601 Re: cd zdjęć :) 26.06.10, 09:28
                                        Pal licho jak to wygląda, aby skutecznie chroniło przed słońcem.Czy ten daszek
                                        dobrze chroni przed słońcem?Ja myślałam, że on się da bardziej naciągnąć.
                                      • matylda07_2007 Re: cd zdjęć :) 26.06.10, 16:54
                                        No o to właśnie chodzi. Na zdjęciach w sklepach internetowych, na obrazku na opakowaniu wygląda to tak, jakby do dołu dało się naciągnąć ten daszek. A się nie da! Budka może i jest powiększona, ale sterczy do góry i jest po prostu jakaś takaś nieporządna. Jak już ją mam, to będę używać. Na pewno więcej od słońca osłoni, ale nie spełnia moich oczekiwań.
                                        • driver_ka Mój daszek zawsze budzi zaciekawienie 27.06.10, 00:47
                                          przechodniów w sensie fajnego rozwiązania :). Daszek sterczy, ale nie wygląda to
                                          aż tak szkaradnie :)- kwestia przyzwyczajenia.
                                          • kinder0610 Re: Mój daszek budzi zaciekawienie - mój też 27.06.10, 20:44
                                            Mój też bo mam taki sam :) Używany do kilku wozków i w każdym super
                                            się sprawdzał. Ten przód też mi tak sterczał i przy mocnym wietrze
                                            podnosi sie, ale wtedy staram się go opuścić max do dołu (tak że
                                            jest faktycznie od połowy budki) i wtedy jest OK. Próbowałam w
                                            przypadku wózka Q Speedy montować parasolkę ale spacer z parasolką
                                            to mordęga - lata na wszystkie strony, zaczepiałam o wszytsko. Wolę
                                            daszek
    • afroddytta jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 14.07.10, 10:15
      Wczoraj kupiłam taki daszek
      allegro.pl/item1115229653_sunshine_kids_maker_canopy_rozszerzenie_do_budki.html

chyba pasuje nieco lepiej. Na speedim wygląda praktycznie tak jak na
      tym zdjęciu. Z założenia nie dosięga do końca budki przez co nie
      zasłania okienka w budce.
      • ssylkak Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 12:16
        Witam,

Mam pytanko jak się sprawuje ten daszek na speedim?
        Czy chroni przed słońcem czy jest za płytki?
        Przymierzałam się do kiddopotamusa ale po przeczytaniu Waszych postów
        zrezygnowałam:((
        Może więc ten się nada, parasol faktycznie jakoś mało stabilnie się trzyma.
        • afroddytta Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 12:29
          Proszę tylko nie parasolka-ostrzegam Cię, chyba, że jako atrakcja dla dziecka, albo spacerujesz tylko w jedną stronę :)
          Daszek przetestowany już na spacerze-wszystko ok. Szłam pod słońce to go ściągnęłam bardzo na dół, a z tyłu odpięłam ten materiał między budą a siedziskiem i było super. Daszek nie zwijja się tak jakby od przodu więc można go rozłożyć,a maluch wszystko widzi, bo daszek jest jakby poziomo.
          Myślę, że dla speedi lepszy niż kiddo, bo z tyły nie musi być przywiązany na sztywno i okienko jest odsłonięte.
          Dla mnie super. Jeśli chcesz mogłabym Ci podesłać fotki, ale na maila i to raczej wieczorem.
          Pozdrawiam!
          • ssylkak Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 16:03
            Dzięki wielkie za odpowiedź. Fajnie, że jesteś zadowolona. Kupowałaś go na
            allegro czy bezpośrednio w sklepie? Oczywiście za fotki byłabym bardzo
            wdzięczna. Parasolkom do wózka mówimy nie! Pozdrawiam
            • afroddytta Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 21:53
              Już wrzuciłam zdjęcia, udało mi się na forum
              forum.gazeta.pl/forum/w,22462,114262183,114262183,Moj_nowy_daszek_przeciwsloneczny_zdjecia.html
              Ja go znalazłam na allegro (nigdzie indziej jeszcze go nie ma), koniecznie chciałam przymierzyć i następnego dnia pojechałam, przymierzyłam i od razu kupiłam (tylko trzeba zadzwonić wcześniej czy mają na stanie).
              • ssylkak Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 22:17
                Ok fajnie dzięki za zdjęcia. Dobrze, że da go radę naciągnąć w miarę nisko,
                jakby dziecko spało. Skoro według Ciebie się sprawdza na speedim to chyba w
                takim razie już wybrałam. Myślałam jeszcze o osłonce REER ale obawiam się tego,
                że dziecko nie będzie nic widzieć jak naciągnę.
                • afroddytta Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 22:52
                  Wg mnie ta reer to masakra dla dziecka... Jak jest w gondoli to ok, ale w spacerówce ścianę mu zrobić. Na wakacjach babka miała zamontowaną do zappa,chyba musiała to za każdym razem zdejmować, bo nie było jak dziecka wyciągnąć, dziecko też nic nie widziało i chyba nieco duszno miało. Zupełnie nie w moim guście.
                  A przy okazji może miałaś jakieś doświadczenia z dętką w tylnej oponie speedi? Ja chciałam wymienić kupiłam 12 calową i była za wielka. Na allegro sprzedają 10 calowe, ale nie wiem czy będą dobre, a nie chcę w ciemno kupować. W świecie dziecka byłam, ale oni oczywiście nic nie wiedzą.
                  • kpg81 Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 16.07.10, 23:55
                    O dętkę czy o oponę pytasz? Chyba z Warszawy jesteś bo o Świecie dziecka
                    piszesz, więc Ci powiem gdzie ja osprzęt do kół do speedyego kupowałam.
                    Dętki w kołach wymieniałam w zakładzie wulkanizacyjnym za cmentarzem Bródnowskim
                    na Chodeckiej, mają tam sklep z częściami do rowerów dlatego i małe dętki mają
                    na stanie, myślę że spokojnie samą dętkę bez montażu też można kupić.
                    A oponę wymieniałam w sklepie z wózkami na Al.Solidarności takim obok Teatru
                    Kamienica.
                    • afroddytta Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 17.07.10, 21:34
                      Ja wszystko wymieniałam w wulkanizacyjnym obok domu, ale problem polega na tym, że dętki musieli bardzo połatać i mogą na długo nie wystarczyć. Poszłam z kółkiem do rowerowego i dali mi oponę 12 calową, w wulkanizacji założyli i nie pasowała-była za duża. Wróciłam do rowerowego gdzie oczywiście stwierdzili, że to niemożliwe... (mniejszych dętek w rowerowych na Bemowie nie mają) Na allegro są 10 calowe ale nie wiem czy pasuje.
                      Moje pytanie: jaki rozmiar dętki do tylnych kół? (jaki Ci sprzedali/założyli). Może zadzwonię do tego sklepu na solidarności to mi powiedzą i sprzedadzą.
                      • ssylkak Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 17.07.10, 21:39
                        Hej,

Jeśli chodzi o dętkę to też miałam przebitą. Załatwiłam sprawę u "gumowego" i
                        póki co jak na razie po sprawie.
                      • kpg81 Re: jest nowy daszek-pasuje chyba nieco lepiej 18.07.10, 01:13
                        Hm nie wiem jaki rozmiar,po prostu dałam kółko i mi zmienili co trzeba, wszystko
                        działało jak należy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka