myha33l 03.06.04, 13:03 Za miesiąc idę do pracy i będę musiała dokarmiać moje dziecko sztucznie ,teraz karmię wyłącznie piersią i nie wiem które mleko będzie lepsze? Bardzo proszę o radę ! BEBIKO CZY NAN? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agaa5 Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 13:18 Witaj Odradzam Ci Bebiko. Nan nie znam. Moja córcia po bebiko miała straszne zaparcia , bo jest to mleko b. zagęszczone. Odkąd zmieniliśmy na Bebilon z prebiotykami (co poprawia prace jelit) problem zniknął. Dziecko ładnie przybywa na wadze i prawidłowo się wypróżnia. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agatunka Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 13:43 A my używaliśmy bebiok i jest ok. Po NAN były problemu z kupką. Może spóbuj bebiko omneo też jest z prebiotykami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
belcia22 Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 13:48 Moje dzieci Kubuś i Julcia nie jadły w ogóle Nan-u ... nastomiast Bebiko uwielbia Julcia i wcześniej uwielbiał Kubuś , a kupki zawsze były i sa codziennie i sa one żóciutkie... zreszta kazde dziecko jest inne , musisz wypróbować sama... pozdrawiam serdecznie Iza Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 15:24 Moja córcie po Nan 1 wysypało potwornie. Szybko zmieniłam na Bebikoo jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia-2003 Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 22:06 Moja Emilcia je Bebiko od 5 miesiąca i jest OK. wcale nie jest takie gęste jak ktoś napisał. Kupki-norma, przybieranie- norma, smak- bardzo jej smakuje. Poza tym to zależy od dziecka...Ja osobiście uważam, że skoro jest dobre i tańsze to po co wymyslać? (no chyba, że powoduje u niektórych szkrabów jakieś problemy). Lepiej chyba zacząć podawać normalne, sprawdzone...a ewentualnie potem przejść na Bebiko Omneo i takie tam. Przepraszam z góry mamy, które nie uzywają Bebiko, ale zauważyła tendencję do omijania Bebiko szerokim łukiem...Tzn. Na pytanie innych mam, co daję córci, odpowiadam "Bebiko", one.. chwila ciszy...ironia.."a ja Nan" - w domyśle "Ty dajesz Bebiko? to stare mleko, które kojarzy się ze starymi czasami i nie najlepszą jakością?!"Naprawdę tak uważam, że jest moda na to co nowe Nan itp., " zagraniczne"...mamy " nanowe" nie gniewjcie się, ale naprawdę w moim środowiski mamy dają wszystko tylko nie Bebiko, a dzieci nie mają żadnych alergi, itp. dlatego tak myślę... Ja osbiście polecam b a r d z o B E B I K O!!! Raz kupiłam Bebilon, ale był jakiś wilgotny (nie sypki jak Bebiko), żółty i Emilcia po nim miała problemy z kupciąąąą...Podsumowując- wszystko z głową, byle nie za modą ... Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Bebiko czy Nan 03.06.04, 22:53 Jak już dziewczyny pisały - musisz popróbować, które mleko Twojemu maluszkowi będzie pasowało. Zacznij od Bebiko, bo jest tanie i smaczne. Jaś też pił najpierw Bebiko - ale miał po nim spore zatwardzenia. Pewnie dotrwalibyśmy jakoś do 5 miesiąca (czyli jabłuszka i soczków, które by pewnie pomogły), ale dermatolog doradził zmianę na Nan HA (z powodu ryzyka alergii genetycznej). Bałam się trochę, bo jest dużo gorsze w smaku, ale Młody chyba nawet nie zauważył różnicy. Tyle, że z twardych kupek zrobiły się zielone i zaczął troszeczkę ulewać... Poczekaliśmy jednak na tym mleku do wprowadzania nowego jedzonka i już jest ok - kupki "książkowe", ulewanie też minęło. Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: Bebiko czy Nan 04.06.04, 10:42 Pytanie do Jaque: na jakim etapie "nowego jedzonka" Twój synek przestał ulewać? Mam z tym wielki problem, też podaje mu NAN H.A. wprowadziłam do jego diety zupki, kaszki i kleiki i nadal ulewa, kupki oczywiście zielone (ma 5,5 m- ca).Pozdrawiam! Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
jaque Re: Bebiko czy Nan 04.06.04, 22:55 Ulewanie mijało stopniowo - Jaś je nowe rzeczy od 1,5 miesiaca (skończył dzisiaj 5) i teraz zdarza mu sie ulać raz na kilka dni (wcześniej kilka razy dziennie). Zresztą mam wrażenie, że teraz to już nie problem mleka, ale tego, że za dużo zjadł (bo niekiedy "ulewa" też np. marchewką czy owocami) i tego, że bardzo dużo czasu spędza na brzuszku (nauczył się obracać z plecków na brzuszek i inne pozycje na razie mało go interesują). Pozdrawiam Magda i Jaś (04.01.04) Odpowiedz Link Zgłoś
maral97 Re: Bebiko czy Nan 05.06.04, 08:09 Dzięki. W takim razie widzę, że pozostaje mi tylko cierpliwie czekać aż samo przejdzie, mój Wojtuś ulewa wszystkim co zje- obojętnie czy to herbatka, mleko, soczek, czy zupka. Od tygodnia już pełza po dywanie i "zostawia" na nim spore plamki. Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
iv72 Re: Bebiko czy Nan 04.06.04, 11:46 Odradzam bebiko i nan (źle się rozpuszcza). Polecam bebilon.Sprawdził się doskonale. Ja też wróciłam do pracy, gdy mój synek miał 4 mies. jak wróciłam do pracy, a 6 mies. jak przestałam go karmić tylko piersią i zaczęłam wprowadzać bebilon właśnie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anek.anek Re: Bebiko czy Nan 04.06.04, 22:57 Przygotuj się na to, że nawet jak dokonasz wyboru, to będziesz musiała pewnie zmienić, bo albo wysypka, albo kupy nie takie, albo po prostu dziecku nie będzie smakowało. Niestety to jedna z rzeczy, którą można dobrać metodą prób i błędów. Odpowiedz Link Zgłoś
agacz2905 Re: Bebiko czy Nan 04.06.04, 23:01 Syn jest alergikiem, córka na 99% też. Nie zdawaliśmy sobie sprawy że Szymek tak cierpi, ma kolki, zaparcia....z powodu mleka (w jego wypadku był to NAN). Agatka po NANie cierpiała jeszcze bardziej niż on i zmieniliśmy mieszankę. Na (niestety dużo droższe) Bebiko Omneo - i tak jest do dziś. Dla jasności dodam, że moje dzieci w ogóle nie były karmione piersią, niestety. Zresztą Bebiko Omneo jest reklamowane chyba właśnie jako odpowiednie dla dzieci odstawianych od piersi. Pozostaje problem finansów - uderza w kieszeń (puszka w hipermarkecie kosztuje 17 zł, w aptekach - nawet ponad 20), ale samopoczucie i zdrowie córki jest dla nas ważniejsze. Wybór należy do Ciebie...i do dziecka, rzecz jasna. Pozdr. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia-z-wawy Re: Bebiko czy Nan 05.06.04, 14:04 NAN uczulał mojego synka.... Najlepsze dla nas były mieszanki Bebiko Omneo i Bebilon niskolaktozowy, ale moja koleżanka rozpoczęła od BEBILONU pepti i była bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
mjasud Re: Bebiko czy Nan 07.06.04, 09:50 Po Nan moją córkę wysypało, Bebiko to zaparcia i zielone kupy. Polecam gorąco Humanę. Zaczęłam od HA, teraz już córka pije normalną. Bebilon też nie jest zły. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiczak Re: Bebiko czy Nan 07.06.04, 15:26 moj synek pije nan i wszystko jest ok.ale radzilabym juz teraz sprobowac jakie mleczko mu najbardziej odpowiada zebys spokojnie mogla wrocic do pracy Odpowiedz Link Zgłoś