isiaisia 25.12.11, 17:36 Tata do Oliwki: Oliwia choć coś ci powiem Oliwia: Jaaaaaasne (i nie podeszła) wiecej za jakiś czas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isiaisia Re: Oliwia 2lata 04.01.12, 21:54 Oliwia bawi sie w lekarza, bada najpierw tatę potem mamę. Słucha słuchawkami, zajrzała w paszczę, w ucho w oko i na koniec diagnoza: -maś cycek zbieramy sie do wyjscia na spacer. mowie małej że wychodzimy za 15 min i ze bierze albo kaczki albo misia. podczas gdy ja sie jeszcze zbierałam oli sie bawi, wkoncu mowie że czas sie ubierać na co oli: -cekaj mama, mysle... czesto nad ranem spimy jak sledzie bo oli do nas przyłazi. rano mezowi dzwoni budzik a on zazwyczaj jeszcze 5 miunt lezy, jednak tym razem oli z wyrzutem: -tata obudzi sie, no obudzi...wtawaj po czym jak tata wreszcie wstał ta rozwaliła sie na jego miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
isiaisia Re: Oliwia 2lata 16.04.12, 15:32 Jestesmy u babci na kilka dni. Poukładałam pluszaki na fotelu (zajeły cały fotel) po czym moj brat władował sie miedzy te pluszaki i zaczął oglądać tv. Gdy Oli weszła do pokoj (wtedy 2 l i 2m) patrzy i mowi: -popatrz. siadł (i z wielkim zrezygnowaniem) nie pasuje Oli ni stąd ni zowąd: -nogi mnie bolą (masuje uda) mam plyść (pryszcz) Wołam: -Oli (2,5 l) zabierz książki swoje -ciekaj mam zajęte lęcie (czekaj mam zajęte ręce) Odpowiedz Link Zgłoś
isiaisia Re: Oliwia 2lata 16.04.12, 17:56 w środku nocy oliwia budzi sie z wielkim krzykiem, próby uspokojenia pełzną na niczym, w koncu zaniepokojona juz mowie: -oli ale boli cie coś? -nie -to dlaczego płaczesz? -bo chciałam troche popłakać ( i dalej w krzyk) wtedy padłam a wogóle gdy moje dziecko nie wie co odpowiedziec to tez ma odpowiedz, np. choc umyj ręce -nie -dlaczego? -bo sie de de Odpowiedz Link Zgłoś
alice092009 Re: Oliwia 2lata 26.04.12, 09:26 Fajną masz córcię Moja też ma taką odpowiedź jak nie chce gadać, albo nie wie co powiedzieć. U nas jest to - dzidzia - Ala dlaczego nie chcesz umyć rąk? - bo dzidzia - co robisz? - dzidzia.... itd. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś