szept_ciszy 06.01.06, 16:49 Moja malutka bardzo lubi jak jej śpiewam, ale niestety wyczerpał mi się repertuatr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 17:25 Repertuar patriotyczno-wojskowy oraz turystyczny. Moja mama też mi to śpiewała i mojemu młodszemu bratu też, przy dzieciach mi się automatycznie włącza Mała bardzo lubi "Serce w plecaku" Piosenki dla dzieci też śpiewam, aktualnie najczęsciej przeróbkę "Jadą misie". Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 17:33 Piosenki, ktorych moja niezyjaca juz od 19 lat Babcia, uczyla sie w ochronce. Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 17:58 Beatlesi, harcerskie i piosenki z bajecznik.pl (glownie te ktore mi spiewala babcia) Ostatnio najulubiensza jest "byla sobie zabka mala". Mloda bardzo lubi tez Moby i Manu Chao. Odpowiedz Link Zgłoś
pimenta Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 19:02 "milosc ci wszystko wybaczy","na pierwszy znak"i inne Ordonki+"umowilem sie z nia na dziewiata" itpkayah i koledy i pastoralki Odpowiedz Link Zgłoś
karynk Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 19:43 "umówiłem sie z nia na 9tą" to była nasza kołysanka. najlepsze komantarze mieliśmy jak trzeba było nucić publicznie a nie w czterach scianach własnego domu Po za tym: kołysanki utulanki, wierszyki do których wymyślam melodię, własna twórczość czasem bez ładu i składu, ale żeby rym był Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowa78 Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 17:32 o,ja też "Na pierwszy znak"))))))))Mały uwielbia zwłaszcza wszelkie partie górne,które wyśpiewuję niesamowicie fałszywie))) Odpowiedz Link Zgłoś
sabko Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 19:40 Teraz nr 1 jest piosenka z PSZCZÓŁKI MAI. Gdy Oliwka była całkiem mała to piosenką -usypianką były "ROZKWITAŁY PĘKI BIAŁYCH RÓŻ" hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
melena2 Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 19:46 A la claire fontaine, Vive la rose, Cadet Rousselle, Sous le pont d'Nantes... czyli piosenki z mego dzieciństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 20:05 Co mi przyjdzie do głowy.Ostatnio miałam ubaw,bo chciałam małą wyciszyc przed snem i śpiewałam jej(kiedy po kąpieli zakładałam jej piżamę)kolędę Lulajże Jezuniu.Mała po 3 wersach zrobiła podkówkę i w ryk.Powtarzalam to o różnych porach i zawsze tak reagowała na tę kolędę(albo na mój śpiew,he he):podkówka,załzawione oczy i ryk... Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 20:50 właśnie próbowałam zaśpiewać: "lulajże jezuniu" i było podobnie Wyraźnie nie lubi tej kolendy, hehehe. Jednak uwielbia: "z popielnika na Wojtusia" oraz "był sobie król, był sobie paź..." Odpowiedz Link Zgłoś
gusia210 Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 20:14 a u nas za kolysanke robi "Z popielnika na Wojtusia" a do tancow "Szla dzieweczka do laseczka".Ale sie wtedy śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_cz Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 20:23 Wszystko, co do głowy przyjdzie ostatnio nawet jakieś szlagiery w stylu - "siekiera, motyka, bimber, szklanka w nocy nalot w dzień łapanka" )))) Płacze na kawałku "O mój rozmarynie" - ale ja też na nim ryczałam podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
lusia1000 Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 21:42 ja spiewam synkowi caly repertuar Natalki Kukulskiej np ''puszek okruszek'', ''mala krolewna'' itd.uwielbia to. Odpowiedz Link Zgłoś
majowa77 Re: Co śpiewacie dzieciom? 06.01.06, 22:02 Uwielbiamy Fasolki, a na usypianie Stare Dobre Małżeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
tuskas Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 00:30 W ciągu dnia głównie muzykę gospel i klasykę operową - rezultat moich dwóch chórów A na zaśnięcie to, co mi do głowy przyjdzie: kolędy, na Wojtusia..., Był sobie król..., Ach śpi, kochanie..., kołysankę Krajewskiego i mnóstwo innych... Odpowiedz Link Zgłoś
baaasiiia Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 10:56 A mnie w śpiewaniu wyręcza starsza córka - 9 letnia Martynka. Marcin (4 miesiące) jest nią zafascynowany, jej śpiewem tym bardziej. A śpiewa mu różne różności - po polsku i po angielsku. Ostatnio zaczęła mu śpiewać twórczość własną - boki zrywać! Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 11:22 na poczatku spiewalismy wszystko, co przyszlo do glowy, bylo wsrod tego malo piosenek dla dzieci; w pewnym momencie sciagnelam sobie piosenki Fasolek i Natalki Kukulskiej, ktore teraz z malym playbackiem spiewam mlodemu; smieje sie juz na pierwsze dzwieki tej muzyki poza tym zauwazylam, ze moj syn bardzo lubi piosenki w jezyku rosyjskim i w ogole czasem mowimy do niego po rosyjsku, to taki dzwieczny, melodyjny jezyk Odpowiedz Link Zgłoś
magdziaxyz Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 11:27 Teraz oczywiście "na topie" mamy wszelkie kolędy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 12:54 kolędy są super - ja już śpiewam od października i chyba będę jeszcze dłuugo, oprócz tego niezłe są szanty - to akurat mój mąż, a ja nieśmiertelną piosenkę z reklamy heyah o czerwonym kapturku (jak jestem zdesperowana i chcę żeby usnął Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 14:30 Piosenki z Kabaretu Starszych Panów próbuję, chyba się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
agikom Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 17:29 Swietny wątek!a myslałam, ze tylko ja spiewam "wszystko". U nas na początek jadą piosenki dla dzieci: na Wojtusia, był sobie król (myslałąm, ze juz tylko ja to znam)była sobie zabka, szumi woda w jeziorze Eli Adamiak...itp, potem wchodzimy na Wolną Grupę Bukowinę, potem SDM i Anię Jopek, ostatnio wzieło mnie na Czerwone Gitary, Szczepanika... A tu mi swietny pomysł poddałyscie-dzis wieczorem bedą wojskowe Jasienki i wojenki A moj maluch tez sie krzywi na lulajże. pozdrawiaqm wszystkie spiewające mamy Odpowiedz Link Zgłoś
bluebebe Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 20:29 pierwsze co zaśpiewałam to był Hymn Polski, bo to mi akurat przyszło do głowy. Teraz powiększyłam repertuar i śpiewam: "aaa kotki dwa" i "jesteśmy jagódki, czarne jagódki" + aktualne przeboje radiowe. Odpowiedz Link Zgłoś
patyczako Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 20:34 moj zawsze ale to absolutnie ZAWSZE uspakaja sie przy piosence jada jada misie po prostu ja uwielbia Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 20:35 szept_ciszy napisała: > Moja malutka bardzo lubi jak jej śpiewam, ale niestety wyczerpał mi się > repertuatr. > nie spiewam - obawiam się, że moje dziecko mogłoby tego nie przeżyć Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy ruda_szczurka 07.01.06, 20:39 dzieci kochją śpiew swojej matki chodźby nie wiem jak fałszowała- sprubój! Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: ruda_szczurka 07.01.06, 20:41 ciekawe co na to sasiedzi? hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
szept_ciszy Re: ruda_szczurka 07.01.06, 20:50 sorry za byka w słowie "spróbuj" pomyliło mi się "ó" z "u". A tak w ogóle ruda_szczurko, nie musisz się drzeć tak aby sąsiedzi słyszeli- bo wtedy Twoje dziecko też się napewno przestraszy. Delikatnym głosem możesz coś nucić Odpowiedz Link Zgłoś
monika701 Re: Co śpiewacie dzieciom? 07.01.06, 23:55 WSZYSTKO. Ostatnio koledy. Poaza tym kompozycje wlasne na tematy bierzace; spimy, spimy sobie pieknie, leci, leci junbojetcik itp. Wazne zeby byl powtarzajacy sie refren. Odpowiedz Link Zgłoś