Dodaj do ulubionych

Flixotide a Pulmicort

13.01.12, 12:18
Mam pytaniesmile a mianowicie chodzi o to, iz córka często ma zapalenie krtani a co dalej za tym idzie kaszel>kaszel jest bardzo mocny mozna powiedziec ze taki tchawicowo-krtaniowy i zawsze dostaje Pulmicort do inhalacji.Kaszel dośc długo jeszcze się potem utrzymuje i teraz po skonczeniu dawania Pulmicortu pulmonolog zapisała Flixotide w tubie(1 psiknięcie -5 wdechów) rano i wieczorem na 2 miesiące.Rozumiem ze flixotide jest o słabszym działaniu i dziala tez przeciwzapalnie..Czy miałyscie tez na tak dlugo zapisany ten steryd?..i czy to pomamga przy takich przewlekłych kaszlach?dziekuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • namrata86 Re: Flixotide a Pulmicort 13.01.12, 13:39
      Mój synek (2,5 roku) przyjmuje Flixotide codziennie przez okres pylenia. Jest alergikiem. Ja tez biorę go codziennie przez cały rok. Czy pomaga na kaszel? Tego nie wiem, nie mamy problemów z przewlekłym kaszlem.
    • dorek3 Re: Flixotide a Pulmicort 13.01.12, 16:16
      Flixotide jest silniejszym lekiem jeśli porównywać te same dawki. Obydwa działają p/zapalnie. Mój dostaje od 5 lat, ale ma stwierdzona astmę.
    • goodgirls3 Re:przy kaszlu Pulmicort 13.01.12, 16:29
      Myślałam ze flixotide jest słabym sterydem bo mojej kolezanki dziecko będace na flixotide gdzy tylko ma zapalenie krtani i tchawicy to zaraz pediatra zmienia na inhalacje z pulmicortu (na okres trwającej infekcji)a potem jak juz jest ok to z powrotem na flixotide???
      • maderta Re:przy kaszlu Pulmicort 13.01.12, 18:34
        Flixotide jest lekiem do długotrwałego stosowania, pulmicort podaje się w zaostrzeniu choroby.
        Nie wiem, jak jest z podawaniem ich w zapaleniu krtani, wydaje mi się, że one działają raczej na oskrzela...
    • maderta Re: Flixotide a Pulmicort 13.01.12, 18:29
      Moja starsza córka brala flixotide 2 lata dzień w dzień, nawet jak miała okresy, że nie chorowała. No ale my leczyłyśmy astmę. Teraz odstawiliśmy flixotide, a w napadach kaszlu podaję jej pulmicort.
    • w_miare_normalna Re: Flixotide a Pulmicort 14.01.12, 10:54
      Moja miala zapisany flixotide tylko raz, ale nie bylo poprawy, wiec odstawilam i nie podaje bo to nie mozna doraznie tylko jechac linia ciagla, wiec lezy mi
      pulmicort podaje od kiedy mloda skonczyla 7 miesiet, czylid aje juz 3 lata, z malymi przerwami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka