Dodaj do ulubionych

Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka?

03.02.12, 14:49
Może któraś z was była już na tym filmie i może się wypowiedzieć na ten temat? czy wogóle 4 latek może już oglądać filmy w wersji 3D?
Obserwuj wątek
    • el_elefante Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 15:34
      Nie wiem, czy kot w butach się nadaje ze względu na treść, nie oglądałem, ale z opisów raczej mi się nie wydaje aby się nadał, niemniej to moja osobista opinia. Co do 3D - nie wiemy jeszcze jaki to ma wpływ i na co, producenci urządzeń na wszelki wypadek dopisują ograniczenia i zalecenia a opinie są różne. Mnie się jednak nie wydaje, aby mieszanie w mózgu małego dziecka sprzecznymi informacjami było dobre i na wszelki wypadek syna na 3D nie prowadzam. Jest wystarczająco dużo bajek 2D do oglądania, powiedziałbym, że nawet za dużo smile.
    • uczula Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 18:46
      na 3d nie chodzimy, raz bylam i Misiu sciaga okulary - nie jest w stanie wysiedziec w nich ,5 godz poza tym rozmiarowo sa za duze.
    • slonko1335 Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 20:14
      Moim zdaniem ten film w ogóle nie nadaje się dla czterolatka nawet w 2d.
    • jul-kaa Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 21:06
      Byłam, widziałam, moim zdaniem to nie jest film dla czterolatka.
    • mag_pie Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 21:40
      no bardziej zależy od dziecka. Moja obecnie 4 latka, chodzi do kina na wszystkie bajki odkąd skończyła około 2,5 lata. Na Kocie też była i bardzo się jej podobało.

Była ostatnio w IMAXie i również była zachwycona efektami.

Jedyny film z którego wyszła po 15 minutach to Auta2.

• slonko1335 Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 21:46
        mag_pie napisała:

> no bardziej zależy od dziecka
        ???
        co bardziej zależy od dziecka??
        wiesz mój trzylatek może też by siedział i gapił sie jak zaczarowany i nawet zapewne byłby zachwycony ale to nie znaczy, że to odpowiedni film dla niego...
    • saszanasza Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 21:41
      To nie jest film dla 4 latka, poza tym dzieci zwłaszcza do 6 r.ż. nie powinny oglądać filmów 3D

cyt:" - Dotyczy to w szczególności maluchów poniżej 6 roku życia. W tym okresie wzrok dziecka dopiero się kształtuje, a odbieranie dwóch różnych obrazów jednocześnie może źle wpłynąć na sprawność widzenia w przyszłości. W konsekwencji najmłodsi narażeni są na zeza lub tzw. niedowidzenia, czyli osłabienie widzenia w jednym oku – wyjaśnia Maria Molska, optometrysta z kliniki okulistycznej Lexummedica".
    • tijgertje Re: Kot w butach 3D czy nadaje się dla 4 latka? 03.02.12, 21:48
      U nas jest to film od 6 lat. mimo, ze dla dzieci maja male okulary, ktore naprawde super leza na nosie i dzieci nie maja problemu, zeby z nimi wysiedziec caly seans. Mlodsze dzieci sa wpuszczane na odpowiedzialnosc rodzicow.
      • slonko1335 tijgertje 03.02.12, 21:53
        a od jakiego wieku u Was oznaczono Alwin i wiewiórki 3?
        wkurza mnie to znakowanie każdej bajki czy filmu dla dzieci b/o u nas, za diabła nigdy nie wiem czy mogę na to zabierać dziecko/dzieci czy nie.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka