Dodaj do ulubionych

16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni !

01.03.12, 21:25
Co godzine ciagnie mnie do kuchni po cos do jedzenia, czasem czesciej i tak caly dzien ! Teraz to sie nasililo. Gloduje ? Juz sama nie wiem...Wydaje mi sie ze karmie ja w normie, niecaly miesiac temu wazyla 11.500. Ma wielki apetyt i po prostu wiecej potrzubuje? A moze juz jej sie nudza wszystkie zabawki i tak mnie ciagnie z nudow? Co mam robic? Oczywiscie jak jej czegos nie dam to jest placz i ryk !
Obserwuj wątek
    • emila.dudek Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 01.03.12, 21:29
      To chwilowe. Za chwilę stwierdzisz, że ubranka jakieś za małe się porobiły.
      Taki apetyt tez miała moja córka w okresie wzrostu.
      • ronina1 Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 01.03.12, 21:32
        Dzieki, w takim razie na pewno nie bede jej ograniczac !
    • mika_p Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 01.03.12, 22:50
      Ciesz się, że nie jest smokiem smile

A poważnie, nie zdziw się, jak za kilka dni przyjdzie faza niejadkostwa, takiego, co to dziecię z apetytem zasiada do posiłku, ugryzie raz i ma dość, potem dwie łyżki zupy na obiad, a spac może iść bez kolacji.
      • ronina1 Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 02.03.12, 11:19
        Jakos nie wyobrazam sobie..., chociaz wierze ze sa dzieci niejadki, a rodzice maja duuuuuzy problem.
    • camel_3d a moze si erusza duzo--- 01.03.12, 22:53
      ma 16 miesiecy, jest to aktywne dziecko..zuzywa energie, rosnie.. dawaj jakies jablka, marchewni..itd...
      • ronina1 Re: a moze si erusza duzo--- 02.03.12, 11:21
        Chodzi, jest b. ruchliwa, ale biega malo. Tak oczywiscie daje marchewki, jablka, kiwi. Nie pomaga. Chyba jednak musi zjesc cos konkretniejszego.
    • mama_amelii Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 02.03.12, 07:39
      No własnie coś jest z tymi etapami jedzenia.Moja córka tez ma 16 m-cy i jak dotąd mogła ciągle jeść,a od 3 tyg skubnie trochę serka,kilka łyżek obiadu.Jak pytam,czy coś zje to zawsze macha głową,że nie.Waży niecałe 10 kg.
      • ronina1 Re: 16 miesiecy - ciagnie za reke do kuchni ! 02.03.12, 11:24
        Moze tez sie mojej tak odmieni. Moglabys mi naswietlic mniej wiecej jadlospis swojego dziecka ? A ile Twoja ma wzrostu? Moja niecaly miesiac temu miala 78cm. Martwie sie ze to malo, bo tu w internecie wszystkie mamy maja dzieci giganty !smile
        • mama_amelii ronina 02.03.12, 11:33
          Moja też ma coś około 78-80
          Wpisz wagę i wzrost swojej córki i się dowiesz na którym centylu(bo dla mnie wychodzi,żę Twoja córka jest na 75 centylu to całkiem nieźle)Moja na 25.
          siatkicentylowe.edziecko.pl/
          Zapukaj na forum rówieśników naszych dzieci.Twoja córka jest z Października?Tam zobaczysz,źże dzieci są bardzo różnesmile
          forum.gazeta.pl/forum/f,94848,PAZDZIERNIK_2010.html
          • mama_amelii Ps 02.03.12, 11:39
            Tylko uważaj i miej pod kontrolą ten apetyt,bo moja starsza córka też jadła by pod korek,był płacz,błaganie o jedzenie.W wieku 16 m-cy ważyła ponad 13 kg przy 77cm.Okazało się,że ma niedoczynność tarczycy i do dziś bierze hormony,a ma 5,5r.(zrobiłam jej tsh,bo ten wzmożony apetyt za długo trwał,rosła wszerz,a nie wzdłuż).
            • ronina1 Re: Ps 02.03.12, 15:58
              Dzieki za ostrzezenie, bede ja obserwowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka