Dodaj do ulubionych

Rowerek biegowy, laufrad, pytanie.

13.03.12, 20:33
Czy dziecko ktorejs z was po otrzymaniu takiego rowerka nie chcialo na nim jezdzic?
Zastanawiam sie nad zakupem dla mojej 20 miesiecznej coreczki, ale waham sie miedzy tym, a hulajnoga. W okolicy nikt takiego rowerka nie ma wiec nie mozemy sprobowac, hulajnoga ja interesuje - to wiem. Boje sie, ze w tym wieku dziecko nie bedzie umialo jezdzic na takim rowerku, a chce kupic cos na teraz a nie na wyrost. Stad pytanie - czy wasze dzieci chca na laufradzie jezdzic, czy robia to chetnie.
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 20:40
      Ja polecam, jeśli nawet nie chciała by na niego usiąść, w końcu usiądzie. I nie załamuj się na początku, pierwszy tydzień dziecko prowadzi rowerek między nogami, po tygodniu juz płynnie jeździ.
    • ma_niusia Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 20:43
      Mój chciał usiaść od początku, wyrywał się do rowerka że hej! Po zakupie pierwszy miesiac człapał powoluśku noga za nogą, ledwie ledwie, a potem się rozśmigał tak że za nim nie nadążam smile
    • kaamea Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 20:58
      Moje 2 dzieci w wieku 2,5 i 4 mają po hulajnodze i rowerku biegowym odkąd stawiali pierwsze kroczki... uwielbiają jedno i drugie i chyba nie umiałabym powiedzieć co wolą bardziej.
      Ale cokolwiek kupisz przygotuj się że na spacerkach będziesz tylko biec za dzieckiem...
    • ata99 Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 21:00
      Mój syn dostał rowerek biegowy gdy miał1,5 roku. Była jesień, więc zaczynał jazdy po mieszkaniu.Wiosną szalał na nim,opanowując utrzymywanie równowagi do perfekcji.Kiedy na 3 urodziny dostał normalny rower-po prostu wsiadł i pojechał, bez żadnych upadków. Serdecznie polecam! To wielka frajda dla dziecka i radocha dla rodzica.
      • nniebieska77 Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 21:10
        Serio? smile
        Dziekuje wam bardzo za dodanie pewnosci w slusznosc zakpu smile
    • magdakingaklara Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 21:35
      My córce kupiliśmy na 2 urodziny. Nie zainteresowała ją to. Ale kilka tygodni temu wracając, że żłobka zobaczyło inne dziecko na takim rowerku i jej się zachciało.
      Teraz jeżdzi bardzo chętnie. Ale niestety pół roku musiał stać i czekać smile
      • ania_kr Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 13.03.12, 22:56
        U nas przyzwyczajenie do rowerka trwało miesiąc. Tyle, że przez ten miesiąc rowerek bardzo mu się podobał, oglądał, kręcił kółkami, bawił się kierownicą, czasami chodził przy nim. Później zaczął z nim chodzić i szybko pojechał. A jak pojechał to rowerek stał się hitem wszech czasów, ciężko będzie go przebić.
    • mikams75 Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 14.03.12, 09:15
      mamy i jedno i drugie ale na biegowym biega a na hulajnodze przejdzie pare metrow i ma dosc, ale moze to tez dlatego ze nie jest to najlepsza hulajnoga wink

Owszem, moze tak byc, ze rowerek postoi. Hulajnoga tez moze postac.
      Zalezy od dziecka. Moja zraza sie dosyc szybko, wiec tym bardziej.
      Musisz sama ocenic jak sobie twoje dziecko poradzi - idz do jakiegos sklepu i poprobujcie.
      Jedne dzieci ucza sie szybko i w wieku dwoch lat pedza na biegowym. Moja zaczela dreptac z biegowym majac 2,5 i troche czasu je zajelo zanim podlapala. No ale jak juz podlapala, to szalenstwo na calego, dlatego polecam ten rowerek.
      A to czy masz go kupci teraz czy poczekac to musisz sama ocenic.
      Na pewno nie warto kupowac zeby polezal i poczekal, bo kupisz mniejszy i dziecko wyrosnie zanim zacznie sie rozpedzac. A jak kupisz wiekszy, to teraz moze nie dosiegnac nogami.
      No chyba ze masz duze dziecko i i tak kupisz ktorys z wiekszych rowerkow.
      • mysz1978 Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 14.03.12, 09:56
        moj ma za tydzien 2 urodziny i dostanei wlasnie taki rowerek. Troche sie boje ze szalu nie bedzie, no ale predzej czy pozniej pewnie go polubi smile
    • aihnoa Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 14.03.12, 10:33
      Moje dzieci laufrad uwielbiają, młodsze dziecko dostało właśnie na 2. urodziny i po ok. 1-2 mies. "chodzenia", załapało o co chodzi. Zwróć uwagę na wysokość rowerka - dla 2latka zdadzą egzamin te najmniejsze.
      • lucky80 Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 14.03.12, 10:37
        Moja obecnie dwuipółlatka dostała na 2 urodziny i przez 4 msce próbowała w domu (nie codziennie oczywiście) ale od jakiegoś msca szaleje na biegowym tak, że się zastanawiam czy jej kasku po domu nie nakładać....Super sprzęt, polecam każdemu dzieciaczkowi ok 2 latek albo później (zależy też od wysokości dziecka).
    • zabulin Re: Rowerek biegowy, laufrad, pytanie. 15.03.12, 09:27
      Polecam.
      Mojemu synowi kupiłam gdy miał trzy lata i załuję, ze tak poźno.

Hulajnoge uwielbiał już przed drugimi urodzinami (mial taka 3 kolową). Świetnie na niej jeździl, świetnie lapal rownowagę. Laufrad poczatkowo nie wzbudzil zachwytu syna, za to wzbudzal zainteresowanie innych dorosłych smile

Ale w końcu zalapal bakcyla. Swietna rzecz. Syn ma teray 4 lata, ma juz "zwykły" rower, a laufradem jeździ nadal, po domu nawet. Super sprawa do nauki rownowagi.

A tego czy twoja corka polubi, nikt nie przewidzi. Moj syn dostal hulajnoge jako dwulatek omc. Dostali wtedy równiez jego kuzyni, starsi pół roku.
      Oni nigdy sie nie nauczyli, nie spodobało im się. Nadal nie potrafią i nie chcą jeździc.

ja planuję kupić mu teraz dwukolowa. Niech się rusza smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka