rechotka 24.04.05, 18:33 czesc Ktos cos wie o zlobakch w Bydgoszczy? Jakie sa itp? pozdrawiamy www.groszek.cimnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes_now Re: Złobki w BYDGOSZCZY 02.05.05, 23:10 Mój synek Adam ma prawie 11 miesięcy. Od połowy grudnia chodzi do żłobka na Błoniu na ul. Kasprzaka. Ja jestem zadowolona i synek chyba też. Co bys chciała więcej wiedzieć??? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 04.05.05, 15:31 hej,napisz mi prosze,ile placi sie za taki zlobek i od ilu miesięcy mozna dac dziecko?Z gory bardzo dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Złobki w BYDGOSZCZY 05.05.05, 15:11 Mój mały miał ponad 6 miesięcy jak poszedł pierwszy raz. Z tego co wiem to można zaprowadzić dziecko jak ma 4 lub 5 miesięcy (wiadomo sytuacje życiowe są różne). Ale najlepiej zadzwonić i spytać się pani kierownik (b. miła pani). Opłata miesięczna w tym żłobku (chociaż podejrzewam że wszędzie w Bydgoszczy jest tak samo) wynosi: 95 zł. czesne, 10 zł. komitet, 3,80 zł. za całodzienne wyżywienie. Jeżeli dziecka nie ma w danym dniu to trzeba rano zgłosić i potem jest odliczane. Czy jeszcze coś chciałabyś wiedzieć??? Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 05.05.05, 16:24 hej,dzieki.A znasz moze cos blizej kapuscisk?Cały czas sie zastanawiam,co zrobic,ale Blonie to chyba za daleko Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Złobki w BYDGOSZCZY 05.05.05, 23:10 Hej! Jak chcesz się dowiedzieć to zadzwoń do Zespołu Żłobków Miejskich na ul. Chrobrego w Bydgoszczy. Lub zobacz adres w książce (najbliżej Ciebie). Ja byłam z synkiem w październiku na tzw. "drzwiach otwartych". W każdym żłobku powinno to być więc się dowiedz. Pozdrawiam Aga Ps. A ile ma Twoja dzidzia? I gdzie rodziłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 06.05.05, 09:10 hej,dzieki za odpowiedz.Moj synek ma teraz 7 m-cy i troche boje sie opiekunki,rodzilam w miejskim na Kapusciskach,ale nie wspominam tego dobrze,a Ty?A Twój maluszek w jakim wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Złobki w BYDGOSZCZY 06.05.05, 20:36 Nasz synek Adam 11 maja będzie miał 11 miesięcy. Rodziłam w "2" na Kapuściskach. Nie było aż tak źle, chociaż niewygodne łóżko dało mi się we znaki. Mały dostał 7 punktów i jak miał 3 miesiące zaczęłam z nim rehabilitację. Ale w grudniu już było OK. Teraz zaczyna już chodzić. Zdecydowaliśmy się na żłobek, bo nie miałam nikogo zaufanego do opieki, a poza tym jak miałabym płacić 3/4 swojej pensji opiekunce to bezsensowne byloby chodzenie do pracy. Fakt jak zaczął chodzić do żłobka to zaczął chorować, ale to jest normalne. Pozdrawiam gorąco Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 06.05.05, 21:52 to dobrze,ze wszystko juz ok,ja tez mam podobną sytuacje,tez musiałabym placic niańce 3/4 pensji i chyba umarłabym ze strachu zostawiając ją samą z małym.Ale na razie siedzę jeszcze w domu i powoli szukam pracy-dzieki za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Re: Złobki w BYDGOSZCZY 07.05.05, 20:43 Nie ma za co dziękować, jeżeli jeszcze będziesz miała ochote pogadać to proszę. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
lrodziewicz Re: Złobki w BYDGOSZCZY 19.07.05, 15:41 ja też dałam Olgunię do żłobka na błoniu. Mam do ciebie pytanie jak częto choruje Adaś? Chodzi do 1 grupy? Moja mała chodzi od 5 miesięcy z czego 5 razy była chora i zastanawiam się nad rezygnacją. Choć teraz wypróbowuje inną kurację nie antybiotykową. Może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
makapi Re: Złobki w BYDGOSZCZY 17.06.05, 20:28 zuza, na Kapuściskach jest wspaniały żłobek: ul. Bochaterów Westerpatte 4a. Moja córa chodzi tam już 1,5 roku i jestem baaardzo zadowolona Zajrzyj też na stronę żłobków bydgoskich : zzm-by.w.interia.pl/kontakt.html pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 18.06.05, 13:51 bardzo Ci dziekuje,a ile miala Twoja pociecha,jak poszlo do zlobka?Czesto choruje?Bo ja caly czas mam watpliwosci,chociaz to chyba jedyne wyjscie,bo nie mam nikogo zaufanego,a opiekunki troche sie obawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
makapi Re: Złobki w BYDGOSZCZY 18.06.05, 17:42 Moja córcia jest w tym żłobku od 4 m.ż. Zaraz po macierzyńskim wróciłam do pracy. Teraz w sierpniu skończy dwa latka i przejdzie do starszaków. Pytasz czy choruje. Zaskoczę Cię - chorowała tylko raz, w lipcu ubiegłego roku . Oczywiście są dzieci, które do żłobków się nie nadają i choruja częściej. To nie znaczy jednak, że nie zachorują w domu. Bardzo jestem zadowolana ze swojego wyboru, chociaż zanim oddałam Maję do żłobka też miałam ogromne wątpliwości. To naprawdę świtna placówka - polecam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 18.06.05, 21:47 bardzo Ci dziekuje,chyba mnie przekonalas i juz tak sie nie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 25.06.05, 10:29 czesc Makapi,mam takie glupie pytanie,czy zlobek na kapuchach jest otwarty w sobote,a moze w niedziele? Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Złobki w BYDGOSZCZY 27.06.05, 23:33 Czesć Dziewczyny. Jak sie cieszę,ze znalzłam Wasze posty. Moj Synek ma 19 miesiecy,ale jeszcze korzystamy z pieluch wiec tylko zlobek wchodzi w grę. Cały czas bylam z nim w domku,ale teraz zaczynam prace i maz tez pracuje. Jejku, jak ja sie boję. Wyobrazacie sobie,ze czuję jakbym nie dorosła do oddania Dziecka w czyjes ręce. Myslę ze to normalne i zamartwianie sie przejdzie jak tylko zobacze ze zadna krzywda mu sie tam nie dzieje. Szukam złobka, ktory bylby naparwde dobry,ale nie znam nikogo kto daje Dzidzie do takiej placówki.U nas Niania odpada chyba ze 100 powodów. Nie mam pojęcia jak tam zywią dzieci, czy usypiają je w dzien, a najwzenijsze dla mnie to,to do ktorej są otawrte. Ja pracuje od 15-20 ( ucze w prywatnej szkole)i najfajniej byloby zaprowadzac dziecko okolo 12 do 18,ale to pewnie nierealne... napiszcie jak mozecie o swoich pierwszych rozterkach zwiazanych ze zlobkiem i kilka tych organizayjne\ych spraw o ktorych pisałam wyzej. pozdrawiam Was Wszystkie cieplutko. Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Złobki w BYDGOSZCZY 27.06.05, 23:36 Aha, powiedzcie mi jesczze jak to jest z zapisami? Tzn czy trzeba od wrzesnia czy mozna w kazdej chwili? Wybaczcie tę ilosc pytan ale nie mam sie do kogo z tym zwrocic no i to moje pierwsze Dzieciątko. Zresztą co tu duzo bede pisać- same zobaczcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=25356815&a=25356815 Pozdrawiam. Patrycja Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Złobki w BYDGOSZCZY 28.06.05, 22:19 hej,ja bylam wlasnie dzisiaj zapisac swoja pocieche-10 m-cy i bardzo sie ciesze,bo u nas niania tez odpada.A z tego co wiem,to pracuja tam panie przeszkolone-pielegniarki,wiec jak dziecko,np.sie zakrztusi to nic sie nie stanie.Taka mam nadzieje.Dziecko mozna zapisac w kazdym momencie,a godziny otwarcia to w wakacje od 5:30 do 16:30(niestety),ale juz od wrzesnia od 5:30 do 18 a czasem do 18:30.Czyli niezle,mnie tez zalezalo na tych pozniejszych godzinach,ze wzgledu na prace.Polecam strone internetowa,ktora podala we wczesniejszym poscie makapi.Mozna sie z niej sporo dowiedziec.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Złobki w BYDGOSZCZY 29.06.05, 11:03 Bardzo dziękuję za odpowiedz. Juz lecę na tą stronke o ktorej pisałas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lrodziewicz Re: Złobki w BYDGOSZCZY 20.07.05, 14:25 odwiedziłam 2. Jeden na błoniu a drugi na Placu Poznańskim. Żłobkiem na błoniu byłam zachwycona - miłe panie chętne do pomocy i wpółpracy, gdy wyjaśniłam, że Olgunia ma alergię na mleko i przetwory nie było żadnego problemu. Wcześniej mieli takie dziecko i wiedzą jak postępować. Mogłam wejść i obejrzeć sale, jadalnię, sypialnię. A zachwyciło mnie podejście dzieci po Pań i odwtornie. Dzieci śmiały się, przybiegały żeby się przytulić dawały Paniom zabawki i chętnie współpracowały. W drugim żłobku też było ładnie i czyściutko lecz panował tam większy rygor, przyjęto mnie mniej entuzjastycznie. A jak powiedziałam o alergii to dyrektorka się skrzywiła i powiedziała że nie może brać odpowiedzialności za chore dziecko. Wiadomo co wybrałam Jestem bardzo zadowolona z wyboru tylko te choroby podkopują mój entuzjazm. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Złobki w BYDGOSZCZY 22.07.05, 10:35 ciesze się że was znalazłam. Która ma dziecko na błoniu w żłobku? Wymieńmy doświadczenia. Moja mała chodzi od kwietnia i jest zachwycona. Dziś rano po śniadanku usiadła pod drzwiami założyła buty i o 6:30 koniecznie chciała już wyjść do żłobka, nie czekała nawet na Teletubisie, których nigdy nie opuszcza pozdrawiam Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Złobki w BYDGOSZCZY 09.08.05, 13:03 hej. Wlasnie przeczytałam posty wyzej i troszkę mi skrzydełka opadły, bo myslałam wlasnie o złobku na P{oznanskiej. Moja kolezanka ma tam córeczke i ejst bardzo zadowolona. Ide w czawrtek zobaczyc jak jest ale juz wiem,ze jesli przyjmą mnie chlodno, ta opcja odpadnie. W ktorym miejscu na błoniu macie Dzieci? Ja mieszkam na grunawldzkiej ( pewnie juz niedlugo,ale nowego swojego adresu nie znam ) wiec teraz i blonie i poznanska nie bylyby zle. Poczytam dzis forum, moze doczyam cos wiecej. pozdrawiam. PAtrycja Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Złobki w BYDGOSZCZY 09.08.05, 14:51 hej moja córcia chodzi na Błonie na ul. Kasprzaka ( 3 lub 5 nigdy nie wiem jaki jest tam numer) to jest żłobek tuż przy przedszkolu niepublicznym. Do końca sierpnia 2 grupy są połączone więc wczoraj była tam 28 dzieci, ale we wrzesniu się zluzuje. Gorąco polecam Ile ma twoja dzidzia? Moja chodzi do 1 grupy więc może się tam kiedyś spotkamy. Pozdrawiam Lucyna i Olgunia (16 miesięcy) Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: Złobki w BYDGOSZCZY 09.08.05, 16:13 Dzięki Luca28 za Twoje posty. Mam pytanko jedno z wielu .Jak plasują sie ceny ( czesne) za złobki? orienatacyjnie. Dowiem sie w czawrtek na Pl. Poznanskim,ale ciakwa jestem jak tam u Was na Kasprzaka? Do Twojego zlobka mialabym troszke dalej, ale moze warto. Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra aha!!! 10.08.05, 01:08 najwazniejsze. czy w złobkach ktore znacie stosuje sie aklimatyzacje w postaci przychodzenia z dzieckiem przed "rozpoczeciem roku",wydluzajac czas odwiedzin tak by smialo chcialo zostac kiedy na dobre bedzie trzeba? kurcze, zakrecilam troszke,ale mam nadzieje,ze wiecie o co mi chodzi.a Jak to bylo u Ciebie na Kasprzaka Luca28? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: aha!!! 10.08.05, 11:43 hajl więc tak czesne jest 95 zł + 10 zł komitetu+ 3,8 za żywienie dziecka najwięcej zapłaciłam 189zł nie przekroczyłam nigdy 200. Co do aklimatyaxji to panie same mi to zaproponowały, najpierw mała poszła na 2,5 godziny (z czego 1,5 było płaczu) potem coeraz dłużej półgodziny, godzina aż po 2 tygodniach została na 8 godzin. Teraz jest tam około 9 (czasami utykam w korkach) ale dopóki nie wychodzi ostatnia (raz tak się zdażyło) to jest nieźle. powodzenia w szukaniu. napisz jak było na rondzie poznańskim. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sudestra Re: aha!!! 10.08.05, 13:25 hejka. Dzieki za odpowiedź. Jutro na pewno sie odezwe jak nasze wrazenia.Wiesz co, jakbys miala ochote napisac czasem poza forum to podaje Ci moje namiary. Komunikator tlen :sudestra79, gg 9463715 lub e-mail sudestra@tlen.pl. Do milego poczytania jutro. i dziekuje za miłe słowko na temat naszego Synusia. P.S tego placzu w złobku tez sie obawiam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: aha!!! 16.08.05, 12:42 hej i jak było w czwartek? jestem ogromnie ciekawa wrażeń Odpowiedz Link Zgłoś
makapi Re: aha!!! 11.08.05, 21:03 U nas z aklimatyzacje była tak, że przez pierwsze trzy dni oddawałam małą tylko na dwie-trzy godzinki. Nie było żadnych problemów, wiec poszła na cały etet Zwykle jest w żłobku 8-8,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 debiutanci na Kasprzaka - Błonie 07.09.05, 11:05 czy są tu mamy debiutantów na Kasprzaka na błoniu? Chętnie pomogę i podpowiem jak sobie radzić pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: debiutanci na Kasprzaka - Błonie 11.09.05, 13:51 Hej luca28 ma kilka pytań, czy do tego złobka mozna zapisać dziecko w każdej chwili??? Moja córcia ma niecałe 17 miesięcy, jestem w tej chwili w ciązy i sytuacja troszkę się skomplikowała, własciwie musimy się liczyc z tym, że albo mała będzie musiała pójśc do złobka albo będziemy szukac opiekunki ... Mieszkamy w Fordonie ale mąż pracuje na Błoniu. Jak wyglada dzień żłobkowicza, jak z drzemkami, czy wyzywienie jest wystarczające??? Jak z przewijaniem itp.??? Będę ci bardzo wdzięczna jeśli opowiesz mi jak tam czuje się twoja pociecha. z góry dziekuję za odpowiedź Aga Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: debiutanci na Kasprzaka - Błonie 12.09.05, 11:05 cześć miło mi że mogę pomóc. Nie wiem jak to jest z wolnymi miejscami, moja Olga chodzi już pół roku, ale nie zauważyłam specjalnego tłoku w jej grupie . Jej dzień wygląda nastepująco: Przychodzimy przed 8, po 8 dzieci jedzą śniadanie, najpierw młodsze a później starsze. Potem są zabawy, po 9 maluszki idą spac a starsze dzieci ( ok 1,5 roku i większe) wychodzą na dwór lub bawią się w sali w rysowanie, układanie klocków, ciche zabawy. Po 11 jest obiad dwudaniowy. Przed 12 starsze dzieci idą spać a maluchy dopiero jak bedą zmęczone. około 14:30 jest podwieczorek a potem zabawy. Odebrać trzeba dziecko do 17:30. Aha około 17 jest jeszcze mały posiłek (owoce, biszkopty, chrupki itd.) Trzeba przynieść swoje pieluchy, ubranka na zmianę. Jak dziecko jest przywiązane np. do swojej poduszki, czy kocyka tez może przynieść, ale zabawki są odbierane i chowane do szafki na ubrania. Jeśli chodzi o wyżywienie to moje dziecko bardzo sobie je chwali to tego stopnia, że moje posiłki przestały jej nie smakować, musiałam iść od p. kucharki poprosić o kilka przepisów ). Kiedyś musiałam odebrac małą wczesniej około 14 to otrzymałam w pudełeczku deser (jabłko w sosie waniliowym - pycha a do tego ogromna porcja). Olgunia uwielbia swój żłobek (ma 18 miesięcy), rano ubiera butki, staje przed drzwiami i woła dzieci, dzieci. Całą drogę mruczy pod nosem piosenki, w żłobku pędzi do drzwi i już mnie nie zauważa ). Odpowiedz Link Zgłoś
tomtom5 Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 12.09.05, 16:30 Czesc! Jestem tatusiem 5miesiecznego bobaska.No coz ... wyglada na to ze pojdzie do zlobka. Czy mozecie cos powiedziec na temat zlobka w Fordonie (ul. E.Gierczak)? Mam tez druga sprawe, czy znacie jakies zlobki niepubliczne/prywatne w Bydgoszczy? Uprzejmie prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 13.09.05, 09:16 Dzięki za informacje ... bardzo na nie czekałam. Mimo, że rozważalismy żłobekl na Błoniu to chyba jednak córcia pójdzie do Fordonu.... Nie jest mi łatwo tymbardziej, że sprawa urodziła się własciwie z dnia na dzień. W czoraj byłam z mężem zobaczyć żlobek i porozmawiać czy sa miejsca. Personel był bardzo miły, mimo, że warunki chyba raczej skromne to jest czysto i dzieci wyglądaja na zadbane. Dzisiaj bedziemy załatwiać resztę formalności, rozmawiac z pania kierownik i może jutro mała pójdzie tam pierwszy raz. Od prawie 17 miesięcy jestem z nia w domu i nie wiem jak obie damy sobie z tym radę ... ( pozdrawiam, mam nadzieję, że jeszcze będziemy miały okazję porozmawiać Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 13.09.05, 09:18 Miało być - bedziemy mieli okazję porozmawiac ... .. przeciez jest tu tez tatus bobasa ... mój mąż zreszta tez bardzo jest zaangazowany w ta sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 13.09.05, 09:19 hej moja koleżanka z pracy ma maluszka w tym wieku w żłobku w Fordonie. Podpytam się jej jutro jak tam jest i dam znać. Trzymaj się będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 13.09.05, 10:02 Luca28 wieeeelkie dzięki )) miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 14.09.05, 12:48 więc tak mały chodzi już prawie 7 miesięcy. Nie było jako takiego okresu aklimatyzacji, koleżanka przyprowadzała go po kila godzin stopniowo wydłużając czas pobytu. Żłobek jest bardzo elastyczny, wystarczy się tylko umówić co do godzin. Mały i ona bardzo sobie chwalą złobek, w jego przypadku nie było problemów z płaczem, płacz trwałtylko 3 dni i tylko przy rozstawaniu, później był tak rozbawiony, że nie zauważał braku rodziców. Nauczył się jeść w żłobku, wcześniej prawie nic nie jadł. Ładnie śpi itd. Jest jedna bardzo fajna opiekunka, wylewna, uczuciowa mały się do niej garnie. Nie znam niestety imienia. Opiekunka ta nie kłamie, mówi o wszystkim nawet o rzeczach mniej przyjemnych, typu Młody kogoś pogryzł albo, że spadł z łóżka przez sen i nabił sobie guza. Pozostałe Panie są ok. Żłobek wygląda niepozornie ale dzieci mają dobrą opiekę a to jest najważniejsze. Mam nadzieje, że o wszystkim napisałam ,jakby co to się dopytam. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 14.09.05, 14:58 Luca28 dzieki za informacje. Dzisiaj Matylda poszła tam pierwszy raz ale trudno to nazwać pobytem w złobku-była niecała godzinę bo tak życzyły sobie Panie ... a więc... Zaprowadził ja mąż, jak zobaczyła dzieci to poszła z pania za rączke nawet nie oglądając się na tatusia, nie było żadnego płaczu itp. Po niecałej godzince maż po nia pojechał to nie chciała wracac. Mam nadzieję, że jutro zostanie tam troszke dłużej (jest w tych młodszych dzieciach), jednak najbardziej obawiam sie pory spania ... zobaczymy, będę meldowała o wszystkim. Ja nie moge jej tam zaprowadzać a mąż nie może wziąć urlopu ... zalezy nam aby jej się tam spodobało i zostawała tam w normalnych godzinach. Fajnie porozmawiac z mamami z Bydgoszczy, które nie uważaja żłobka za zło konieczne )). Mąż twierdzi, że słyszał śmiech, panie śpiewały, dzieci zadowolone ... chyba taki kontakt jest lepszy niż pierwsza lepsza opiekunka ... Acha jest tam tez lekarka ... byłam mile zaskoczona. Jak długo trwał okres adaptacji u dziecka twojej koleżanki??? W jakim jest wieku?? Może bawi się z moja małą?? Pa Aga Odpowiedz Link Zgłoś
tomtom5 Re: Zlobek w Fordonie i zlobki niepubliczne 13.09.05, 16:43 OK, dzieki ... czekam na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga1 Re: Złobki w BYDGOSZCZY 21.09.05, 20:20 Składam meldunek-córcia chodzi do żłobka z checią, nie ma żadnych scen ani na wejście ani na wyjście, podobno popłakiwała w ciagu dnia ale to podobno normalne, wszystkie "nowe dzieci" tęsknią. Dzisiaj Panie mówiły , ż ejest coraz lepiej, że ładnie je, bawi się z dziecmi itd. Mała jest zadbana, czyściutka a w domu jakby grzeczniejsza ... tylko ja za nia tęsknię .... Jestem pewna, że ma tam dobra opiekę i ze podjeliśmy z meżem słuszna decyzję. pozdrawiam Aga p.s. Rano jest budzona do złobka ... rezultat jest taki, że pada o 19-19.30 Odpowiedz Link Zgłoś
jolciabyd Re: Złobki w BYDGOSZCZY 22.09.05, 09:31 Witam moja coreczka ma 2 lata i od 1 wrzesnia tez zaczela chodzic do zlobka na ulicy Gierczak w Fordonie. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona z opieki, ciocie sa naprawde mile nie wypuszcza dzieci bez podwieczoraka do domu a jak co to daja do domku. Mala poplakuje nieraz przy rozstaniu jak maz ja odprowadza ale w ciagu dnia jest ok. obawialam sie jak to bedzie ze snem ale jeste mile zaskoczona. Poza tym mala bardzo ladnie mowi nauczyla sie wielu zwrotow ktorych wczesniej nie slyszalam u niej, stala sie jakby troche bardziej grzeczna, ciocie spiewaja i tancza z dziecmi kiedy trzeba to przytulaja opieka jest naprawde bardzo dobra i nikomu sie krzywda nie dzieje. Z opowiesci znajomych rodzicow wiem, ze posylali tam swoje starsze juz pociechy i nigdzie indziej by nie dali malych jak tam. Wszystkiego dobrego pzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now do luca28 18.11.05, 15:01 Witaj luca28. Mój synek Adaś chodzi z Twoją córeczką do grupy. Chyba nawet domyślam się o kogo chodzi. Ja i małżonek codziennie około 7.10 - 7.15 przyprowadzamy takiego blondynka, a odbieramy ok. 15.20 - 15.40. Ja się długo nie odzywałam, bo nie wchodziłam na Forum. Przyznam szczerze jestem zadowolona ze żłobka na Błoniu. Panie są fajne, dbają o dzieci i co najważniejsze grupa jest mała i dlatego mogą zająć się każdym dzieckiem. Zdarzyło się nawet kilka razy, że synek nie chciał iść (był okropny płacz!!!) do domu bo fajnie się bawił a my mu przerwaliśmy zabawę. MÓJ JEDYNY PROBLEM (zresztą panie opiekunki też to mówią), że Adam nie chce się załatwiać do nocnika. Taki uparciuch. Gorąco pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: do luca28 07.12.05, 11:30 witaj ja też długo nie pisałam, niemiałam dostępu do sieci. Miło spotkać kogoś znajomego z forum w żłobku. Ja małą odstawiam teraz przed 8 rano a odbieram po 15 więc może kiedyś się spotkamy. Co do opiekunek to nie mam zastrzeżeń, no może do jednej takiej mniej sympatycznej (nie znam niestety imienia). Kilka razy powiedziałam o tym mężowi w obecności małej i zauważyłam, że ona się do niej uprzedziła. Do pozostałych pań idzie z chęcią zwłaszcza do p. Bogusi,ale jak widzi tą najmniej sympatyczną to zaczyna płakać. Nie wiem czy to moja wina czy sama z siebie też jej nie lubi. Ale staram się to naprawić. Jak u Adasia wygląda chorowanie? Bo moja chyba sobie odpuściła cięże choroby typu zapalenie oskrzeli i ostatnio miała wirusowe zapalenie stawów. Doszła do siebie i poszłą do żłobka od poniedziałku, ale wczoraj znowu widziałam, że dziwnie chodzi. Chyba oszaleje, ciągle coś. papa do zobaczenia w żłobku Odpowiedz Link Zgłoś
wika1 Re: do luca28 08.12.05, 12:54 Witam Czy możecie mi powiedzieć w jakim wieku sa wasze dzieciaczki, bo my mamy właśnie dylemat opiekunka czy żłobek i jakie duże sa grupy w tym żłobku i jakie są przedziały wiekowe? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: do luca28 14.12.05, 12:40 witam moja córka ma 21 miesięcy, chodzi do pierwszej grupy, wczoraj tam było 9 dzieci na 4 opiekunki ale zapisanych jest 14. w grupie drugiej są dzieci w wieku 2 - 4 lat i jest to grupa trochę wieksza, jest tam ok. 20 dzieci. Od wczoraj chodzi do grupy 1 nowa dziewczynka w wieku mojej córci, z tego co wiem to są najstarsze w tej grupie, najmłodsze dziecko ma 6 miesięcy chodzi od 2 miesięcy. gorąco polecam ten żłobek. Moja córcia też Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mradwanska Re: Złobki w BYDGOSZCZY 02.01.06, 12:02 WItam wszystkich i dziekuje ze jestescie, jestem mama 10 miesiecznej Marty, niestety jest alergikiem, czy mozna samemu dostarczc posilki??? poszukuje tez dobrego zlobka na bartodziejach lub środmiesciu, slyszalam kilka cieplych słów o żłobku na ul. Asnyka, sa mamy z tej okolicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 bal karmawałowy 12.01.06, 13:14 przeczytałam dzis ogłoszenie o balu 18/01 mam pytanie w co przebieracie wasze dzieci? pozdr.) Odpowiedz Link Zgłoś
kozerki Re: bal karmawałowy 17.01.06, 20:30 mój Marcin dopiero debiutuje w żłobku na Błoniu. Jutrzejszy bal na pewno sprawi mu i innym dzieciom dużo radości. Przygotowałam dla niego strój Zorro, ale niestety jak go Marcin zobaczył to rozpłakał się z dezaprobatą, więc chyba przebiorę go za kotka Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: bal karmawałowy 18.01.06, 08:23 ja wczoraj kupiłam strój kaczki, mała była zachwycona. Pobiegła dziś na salę i od razu chciała się w niego przebrać. Jestem ciekawa jak sie uda dzieciom zabawa. w której grupie jest twój synek? Odpowiedz Link Zgłoś
kozerki Re: bal karmawałowy 18.01.06, 20:44 Synek bawił się świetnie, chociaż rano był trochę smutny, że musi zostać bez mamy. Jest w grupie 2-3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka_1980 Żłobki w Fordonie 30.01.06, 12:16 Mam pytanie do osób których dzieciaczki chodza do żlobka do fordonu. Chciałabym żeby moja mala zlapala jakis kontakt z innymi dziecmi a nie chce jej zapisywac na stale do przedszkola bo siedze w domu wiec sie zastanawiam czy mozna zaprowadzic dziecko na godzinke lub dwie. Moja córunia ma 18 miesiecy. Dzieki jesli ktos mi odpowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_ona Re: Żłobki w Fordonie 06.02.06, 19:40 czesc dziewczyny,czy wiecie moze do ktorej otwarte sa zlobki na fordonie???????? Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Żłobki w Fordonie 07.02.06, 15:41 cześć wszyetkie są czynne do 19 ale warto rano powiedzieć paniom, że dziecko zostanie tak długo. Otrzyma wtedy kolecję a Pani nie będzie sfrustrowana i niecierplicze czekała na rodzica Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotrka Pytanie o żłobek 14.08.06, 14:40 Czy wiecie coś o żłobku przy Asnyka? Odpowiedz Link Zgłoś
dag_cej Żłobek nr 17 Muszelka na Bartodziejach (Morska 4a) 25.08.06, 08:48 Witam, chciałabym oddać dziecko do tego żłobka, córcia ma 19 miesięcy, nie zauważyłam wyżej żadnego postu dotyczącego tego żłobka... Może ktoś się wypowie na ten temat Wiem, ze teraz trwa tam remont, na "oglądanie" umówiliśmy się ok 29-30 sierpnia. Pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
dag_cej Re: Żłobek nr 17 Muszelka na Bartodziejach (Morsk 31.08.06, 08:30 szkoda ze nikt nic nie napisał.. Byłam, żłobek jest wymalowany, dzieci jest ok. 17-20. dwie panie były bardzo miłe jedna średnio... Oczywiście mam mieszane odczucia, ale próbujemy.. Zośka będzie chodziła do żłobka od 1 września. Napisze po kilku dniach. Może kogoś to zainteresuje. Odpowiedz Link Zgłoś
luca28 Re: Żłobek nr 17 Muszelka na Bartodziejach (Morsk 31.08.06, 15:50 mnie interesuje - napisz a w ogóle to zapraszam na forum "Mamy z Bydgoszczy" Odpowiedz Link Zgłoś
iwona2303 Re: Żłobek nr 17 Muszelka na Bartodziejach (Morsk 10.01.07, 18:07 Możecie coś napisać o tym żłobku coś wiecej. Mamy w planach posłać synka do żłobka i ten bierzemy pod uwagę. Widziałam zdjęcia a możecie coś napisać o Paniach i atmosferze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makapi Złobki w Bydgoszczy 15.12.06, 13:14 Podnoszę trochę wątek, bo żłobkowe mamy z Bydgoszczy zamilkły Zapraszamy na ploteczki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama1_24 żłobek na kasprzaka - błonie 15.12.06, 15:44 no to znalazłam i Bydgoszcz, to może ktoś mi powie jakie są grupy wiekowe w tym żłobku? Odpowiedz Link Zgłoś