Dodaj do ulubionych

suchy kaszel męczący bardzo

29.03.12, 22:49
Dziewczyny proszę o radę . Syn ma prawie 6 lat, alergii niby nie ma - żadnych typowych objawów nie było , żaden lekarz nie stwierdził. Ma lamblie i candidię ( lekarz podejrzewał też glistę ) - jesteśmy po leczeniu pyrantelum i tynizadolem wszyscy - chyba bez efektów. Od września poszedł do przedszkola ( późno z różnych względów ) , odkąd poszedł zaczeły się choroby- na początku zwykle katarki, kaszle ale częste - leczone domowymi sposobami i spływanie wydzieliny do gardła - chrząkanie. Pod koniec listopada rozchorował się za zapalenie oskrzeli leczone niestety antybiotykiem , chyba nie doleczone i rozchorował się po kilku dniach pobytu w przedszkolu znowu - kolejny antybiotyk + wziewne sterydy. Wtedy nie wiedziałam, że zapalenia oskrzeli nie trzeba koniecznie leczyć antybiotykami. Po dłuższym czasie walki - wyjątkowo długo trwający kaszel suchy, po antybiotyku mokry, sterydach zakończyliśmy choróbsko. Ponieważ brał dwa antybiotyki lekarz zaleciła aby jak można zostawić Go na trochę w domu. Był w sumie ponad dwa miesiące. W tym czasie bez chrząkania, spływania wydzieliny. Wreszcie poszedł znowu do przedszkola, po tygodniu nagła gorączka przez 2 dni, rzadsze kupy, od czasu do czasu pokasływanie. Kaszel zaczął się nasilać dawałam inhalacje z soli, do tego znowu zaczęło się spływanie po gardle, w nosie bez kataru, chrząkanie itp. Poszliśmy do lekarza rodzinnego bo akuray i mąż się rozchorował - stwierdził oskrzela , płuca czyste, powiedział, że wirus nie dawać nic , nie hamować kaszlu. Ale od dzisiaj kaszel zrobił się bardzo częsty, suchy, męczący, dałam dawkę pulmicortu - nic nie pomogło, wręcz mam wrażenie, że nasiliło kaszel. Usypiał fatalnie kaszląc, jutro lecimy do lekarza, ale boję się że znowu będzie chciała daż antybiotyk. Co mogę jeszcze dać naturalnego, gdyby znowu było zapalenie oskrzeli, od dwóch dni daję syrop z cebuli, czosnku, cytryny i miodu - nic. Do tego ja od dziś też marnie, boli mnie wszystko, może jeszcze zaraziłam Syna stąd taka reakcja. Je to samo, do przedszkola daję własne jedzenie, więc skoro będąc w domu nic się nie dzieje to chyba jedząc to samo w przedszkolu - i coś się dzieje - nie uczula Go jedzenie. Skąd ta wydzielina w gardle, nie chce wychodzić nosem tylko po gardle, do jakiego lekarza specjalisty iść, martwię się czy to nie jakaś cholerna astma.
Poradźcie proszę, przepraszam za błedy ale mam gorączkę i padam
Obserwuj wątek
    • zjawa1 Re: suchy kaszel męczący bardzo 29.03.12, 23:14
      Ten watek to jakis zart, prawda?
      • zjawa1 i tak z ciekawosci...? 29.03.12, 23:16
        Czym lub co, tojest wg. Ciebie ,,cholerna astma"?
    • zjawa1 A tak jeszcze z innej paki... 29.03.12, 23:18
      Podaj nazwe przedszkola do ktorego chodzi Twoje nieodrobaczone dziecko. Szkoda pozostalych dzieci, straszna historia! Naprawde straszna i ja nie zartuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka