Dodaj do ulubionych

Łóżko piętrowe

02.04.12, 15:09
Witam, szukam łóżka piętrowego dla moich dzieci. Póki co sa jeszcze małe, ale myślę, że za 2-3 lata będziemy musieli kupić im właśnie takie łóżko ze względu na wielkość pokoju - ma ok. 13 m2. Chciałam się dowiedzieć, co Wy polecacie, na co zwrócić uwagę? Jakie łóżka piętrowe macie w swoich domach? Może podzielicie się zdjęciami i rozwiązaniami, może coś mnie zainspiruje? Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • rooms Re: Łóżko piętrowe 02.04.12, 15:39
      mam łóżko KURA z Ikea i jestem bardzo zadowolona:
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80123993/
      • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 02.04.12, 16:27
        Ale to jest chyba łóżko piętrowe, ale z jednym spaniem, prawda? Czy jest możliwość dołożenia drugiego materaca i spania dwójki dzieci?
        • rooms Re: Łóżko piętrowe 02.04.12, 17:26
          na dole położyliśmy drugi materac dla syna - bardzo przytulnie. Dodam, że często usypiając córkę zasypiam z nią - wygodne i dla dorosłego smile
    • wisienkar Re: Łóżko piętrowe 02.04.12, 17:01
      Ja mam łóżko pietrowe z "Zaczarowanej sypialni". Polecam z całego serca. Na dole jest tapczan, gdzie w skrzyni mozna spokojnie schowac pościel. Mozna zrobic na zamówienie, tzn. przerobic co nieco. My zwiekszyliśmy prześwit miedzy materacami do 90 cm, dla nas bardziej optymalny. Jestem baaaardzo zadowolona. napisz w google "zaczarowana sypialnia" i poszukaj łóżka piętrowego z tapczanem.
      • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 02.04.12, 17:25
        A jaka jest cena tych łóżek? Dziękuję za odpowiedź smile
        • wisienkar Re: Łóżko piętrowe 03.04.12, 08:51
          Moje łózko kosztowało cos około 1000 zł z materacami piankowymi.
    • slonko1335 Re: Łóżko piętrowe 03.04.12, 09:01
      My mamy łóżko wysuwane, jedno spod drugiego z możliwością rozdzielenia na dwa osobne łóżka w razie potrzeby, tego typu:
      https://www.lanomeble.pl/image_func.php?img=gfx/dee5a81b7782bc78323321b085e04486.jpg&maxwidth=270

nie odważyłam sie na piętrowe, przy moim diable....jak się przeprowadzimy kupimy do pokoju córki Ikeowską KUrę dodatkowo a to wysuwane zostanie u syna.
      • hanna26 Re: Łóżko piętrowe 03.04.12, 15:29
        A czy to łóżko z Zaczarowanej sypialni można gdzieś obejrzeć w okolicach Warszawy? Wyglądają fajnie i solidnie. I co z tą drabinką, gdy rozkłada się wersalkę? Jest odkręcana?
    • mama-ola Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 11:48
      Będziesz kupować łóżko za 2-3 lata i już gromadzisz informacje? Wow!... U mnie to trzask prask i po wszystkim. Wczoraj postanowiłam kupić dzieciom regał, a dziś rano kliknęłam w "kup teraz" na allegro smile
      A jeśli chodzi o łóżko, to moi chłopcy mają podwójne, tzn. jedno wysuwane z drugiego. I takie właśnie rozwiązanie polecam.
      • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 12:11
        Gromadzę, bo tak naprawdę już chciałabym je mieć! I marzę o pokoju dzieci z łóżkiem piętrowym, zastanawiałam się nawet nad opcją wcześniejszego zakupu, ale to chyba nierealne, gdy dzieci mają 2 lata i 8 miesięcy. Bałabym się, że córka wypadnie.
        Oglądam łóżka wysuwane jedno z drugiego i też mi się podobają, oszczędność miejsca w naszym wypadku jest bardzo ważna. A jak Wam się wydaje, do jakiego wieku wystarczają tego typu łóżka? Nie chodzi mi tu o wzrost dziecka, ale bardziej o to, czy jest taki okres, w którym dzieci nie chcą spać tak blisko siebie, wolą mieć swój kącik. Jak myślicie?
        • brzuszeknatalia Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 17:08
          Moje dziewczynki spią na pietrowym łozku od 3 miesięcy. Młodsza miała równo rok(prezent na urodziny), starsza 3 lata i 2 miesiące. mamy takie :
          allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-krakowiak-2-produce-i2236438167.html
          ale z drabinką po srodku.
          Na noc zagradzam dziewczynki takimi sztynymi poduchami.
        • jola_ep Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 07:19
          Też mi się wysuwane bardzo podobały, ale ponieważ mamy dzieci "różnopłciowe" mąż mi odradził. Przekonał mnie też do pełnowymiarowego łóżka (mamy 200 na 90cm), choć pokój mieliśmy naprawdę malutki. Łóżko jest z Ikei, z możliwością rozłożenia na dwa, dokupiliśmy materace sprężynowe (trochę za wysokie, ale warto!).

W momencie kupna starsza miała 6 lat, młodszy 1,5 roku. Dość szybko jednak starsza zaczęła spać z bratem na pierwszym poziomie, ja też się tam mieściłam wink Po roku przeszła do etapu spania na dole z bratem, ale z różnych końców łóżka. Młodszy przeszedł na górę jak miał jakieś 3-4 lata. Potrzeba izolacji pojawia się gdzieś w wieku wczesnoszkolnym i trochę zależy od temperamentu dziecka (córa dużo później, syn wcześniej).

Zaletą piętrowego łóżka jest też to, że są to strefy indywidualne dziecka. Czyli każe z moich dzieci ma jakieś skrytki w łóżku (córa pudła z tajnymi skarbami, syn miał maskotki po kątach). Jeśli jest wspólny pokój, a dziecko potrzebuje chwilowej izolacji, albo "swojego miejsca", to przy wysuwanym tego nie znajdzie.

Wadą jest naszego jest to, że jest stosunkowo niskie (na dolnym nie da się usiąść dorosłej osobie). Z drugiej strony "pięterko" nie jest zbyt wysoko. Córa zaś lubiła spać w "norce".
          Wypadek było jeden (a przynajmniej o tym jednym wiem) - jak syn miał jakieś 4 lata spadł z góry w ferworze zabawy. Szkód nie było.

Pozdrawiam
          Jola
        • nadia1902 Re: Łóżko piętrowe 25.05.13, 22:29
          gemmi18 napisała:

> Gromadzę, bo tak naprawdę już chciałabym je mieć! I marzę o pokoju dzieci z łóż
          > kiem piętrowym, zastanawiałam się nawet nad opcją wcześniejszego zakupu, ale to
          > chyba nierealne, gdy dzieci mają 2 lata i 8 miesięcy.

Moje miały: 4 lata (spał na górze) i 2 lata (spał na dole). Dodatkowo miałam barierkę tak by 2-latek nie spadł z łóżka. Myślę, że to najbardziej odpowiedni wiek. Wcześniej trochę bym się bała. Moje dzieci miały zakaz włażenia w ciągu dnia na górę dopóki młodszy nie skończył 4lat bo bałam się że mogą spaść (straszne z nich łobuziaki wink ). Uważam, ze jest to bardzo dobre rozwiązanie gdy dzieci mają wspólny pokój. Dzieciaki mają już 10 i 8 lat i nadal śpią na tym łóżku także jest solidnie zrobione, kupione na allegro, sosnowe. Może za jakieś 2-3 lata wymiennie je na antresole z wersalką pod spodem tak by to wyglądało bardziej '"młodzieżowo".
    • dolores113 Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 12:20
      Mi się bardzo spodobało takie łóżko

img199.imageshack.us/img199/9665/lozkapietrowe0.jpg
      i na nim się wzorowaliśmy zamawiając swoje u stolarza. Zrezygnowaliśmy z wnęk pod schodkami, bo z trzech stron mamy ścianę. Ostatecznie wyszło nam takie:

mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=396b624095&view=att&th=13562404dac849ac&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P9Dp-1MPs4sxCCRPgt6R3CW&sadet=1333534385544&sads=rpuP9zegtksuzrU1fAFdtn45nQI
      Pod każdym schodkiem jest wnęka na przechowywanie. Szuflady bardzo pojemne. Zdjęcie zrobione jeszcze przed lakierowaniem w pracowni stolarza.

Pozdrawiam
      • mama-ola Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 12:40
        Podlinkuj to własne jakoś inaczej, może pokazywarka? Bo nie da się obejrzeć (przynajmniej ja nie mogę). A pomysł ze schodkami i schowkami bardzo mi się podoba.
        • bbuziaczekk Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 13:12
          My mamy takie lozko pietrowe. Ono jest z mozliwoscia rozlozenia na 2 osobne lozka. allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-kacper-v-b-gliwice-i2222956100.html
          Synek ma 3 lata a corka 16 m-cy. 3 latek spi juz w tym pietrowym na dole a u gory maja graciarnie smile czyli wszystkie zabawki te duze ktore sie nie mieszcza do szuflad.
          16 miesieczna spi w lozeczku z nam w sypialni narazie. Mysle ze gdzies za rok ja przeniose do pokoju brata i wtedy brat pojdzie na gore a siostra na dol. Ewentualnie na poczatek rozdziele te lozka na 2 osobne.
      • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 13:14
        Drugi link się nie otwiera, możesz jakoś inaczej pokazać łóżeczko, bo to, na którym się wzorowaliście, bardzo mi się podoba!
        • dolores113 Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 23:34
          No niestety, zdjęcie mam tylko na dysku i w swojej poczcie. Musiałabym je wrzucić w sieć i zalinkować, ale trochę z tym roboty. Jeśli chcesz mogę wysłać Ci zdjęcie na prv.
          • dolores113 Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 23:40
            Ps moje dzieci też są małe (4,7 i 2,3) Poprosiliśmy stolarza o bezpieczną barierkę również na dolnym łóżku. Jest całkowicie zdejmowalna, czego nie widać na zdjęciu. Jak młodszy podrośnie, barierkę usuniemy. Właśnie ze względu na bezpieczeństwo schodki wydały mi najlepszym rozwiązaniem. Dodatkowo u nas, są one całkiem wąskie, co jest ważne w czasie ewentualnego upadku (wtedy dziecko się "klinuje")
            • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 12:08
              Poproszę to zdjęcie - gemmi1990@gmail.com Dzięki!
              • dolores113 Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 12:48
                Juz jest link do fotosika wklejony na tym wątku parę postów dalej. Wrzuciłam wczoraj wieczorem smile Każdy stopień schodka jest otwierany i w środku są wnęki na przechowywanie.
                Pozdrawiam
    • deewi Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 15:27
      Ja mam łóżko piętrowe najprostsze, tylko z możliwością rozłożenia na dwa łóżka jak dziewczynki podrosną. Starsza ma 2,5 roku i zaczęła już spać na górze, mimo, że się wierci w nocy nie spada, po drabince ładnie chodzi sama, w nocy tylko ma pamiętać, żeby najpierw zapalić lampkę zanim zacznie schodzić, młodsza ma na razie pół roku, za jakiś czas jak nauczy się chodzić to będzie spała na dole, na razie śpią tam wszystkie pluszaki starszej.
      Wydaje mi się, że nie ma co kupować jakiegoś najdroższego sprzętu, bo z doświadczenia wiem, że nie łatwo później wyczyścić z kredek, flamastrów czy innych wynalazków szatana.
      • bbuziaczekk Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 21:45
        A ja mam jakie opory przed pozwoleniem 3,2 latkowi spac na gorze. Kurcze boje sie ze w nocy bedzie chcial wstac i wyjsc z lozka i ze zapomni sie i spadnie.
    • joxanna Re: Łóżko piętrowe 04.04.12, 21:57
      Ja też mam malutki pokój dla dwójki małych dzieci. I w dodatku moje dzieci też są dość drobnesmile, więc kupiłam łóżko nie o standardowych wymiarach (200), tylko zamówiłam na Allegro 160 cm. I trochę niższe, niż inne. Cena też była niższasmile. I bardzo jestem zadowolona.

Jak dzieci zaczęły tam mieszkać, to córka miała 4 lata (i ze 4 miesiące) - na górze, ale ona bardzo spokojnie śpi i jak się budziła w nocy to wołała, żeby pomóc jej zejść, a potem po prostu przestała wstawać. Synek (na dole) miał 2 lata i 3 miesiące.
    • dolores113 Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 00:06
      Wrzuciłam to nasze łóżko na fotosika.

www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eee81be0169f92d9.html
      Tak, jak wspomniałam wcześniej to jest wersja jeszcze przed lakierowaniem, z pracowni stolarza. Szerokość spania wybraliśmy 80 cm, długość 175 cm, schodki 45 cm szerokości, barierkę dolną zdejmujemy na dzień i zakładamy na noc.
      • bbuziaczekk Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 08:39
        Super jest to lozko ze schodkami smile pierwszy raz widze takie cos. Ktos fajnie pomyslam zeby zamiast drabinki schodki. Duzo bardziej mi sie to podoba niz drabinka. Szkoda ze wczesniej nie widzialam czegosc takiego bo lozko mamy bardzo podobne
      • gemmi18 Re: Łóżko piętrowe 05.04.12, 14:52
        Śliczne! Bardzo ciekawe i praktyczne, na takie chyba się skuszę.
      • dzarko Re: Łóżko piętrowe 10.01.13, 09:45
        Witam!

Czy można by poprosić o namiar do stolarza który wykonał to łóżko?

dzarko(małpa - w domenie)gazeta.pl
    • derdmore Re: Łóżko piętrowe 25.06.12, 14:20
      Polecam szczególnie sklep z łóżkami www.lozkapietrowe.com

ja tam kupiłam łóżko dla swoich dzieci i jesteśmy bardzo zadowoleni, szczerze polecam!
    • kunda77 Re: Łóżko piętrowe 25.06.12, 19:33
      My kupowalismy łozko u producenta i byla opcja dopasowania do naszych wymagan...dodtkowo dla mlodszego dokupilismy na dół polbarierke aby go zabezpieczyc na dole mamy dwie szuflady...acha na gorze syn sypial jak mial 3 lata
      • batutka Re: Łóżko piętrowe 25.06.12, 21:26
        My kupowaliśmy łóżko piętrowe na zamówienie. I nie takie, jak wszędzie sprzedają: łóżko stoi na łóżku (że można je rozmontować i są dwa) - u nas jest jedna całość i właśnie takie rozwiązanie uważam za bezpieczne. Drabinkę też nam zrobili na zamówienie. Chcieliśmy taką pod lekkim kątem, a nie zupełnie pionową. Chodziło o to,żeby dzieciom się lepiej wchodziło i schodziło.
        Moje córki też mają pokój 13 metrowy więc łóżko nie mogło być wielkie - w większości sklepów długość to ponad 2 metry. Nam zrobili mniejsze. Materac też od razu kupiony w tym sklepie, w którym zamawialiśmy łóżko. Kolor też dobraliśmy do mebli.
        Moje córki (4 i 5 lat) śpią na nim na zmianę: raz jedna na górze, raz druga.
        Facet, u którego zamawialiśmy łóżko powiedział też,że barierka ochronna na górze powinna mieć poziome belki, a nie w pionie (ze względów bezpieczeństwa - chodzi o to,żeby dzieciak sobie ręki nie włożył między szczebelki i nie złamał).
        Zdjęcia łóżka mam w galerii, więc możesz zerknąć jak to wygląda (na pierwszej stronie mniej zdjęć, na drugiej chyba więcej)
        fotoforum.gazeta.pl/u/batutka.html
        • goyaaa1 Re: Łóżko piętrowe 27.07.12, 21:36
          hej mam pytanie do batutka. Bardzo podoba mi się łóżeczko piętrowe Twoich dzieci. Czy możesz mniej więcej ile kosztowało? id gdzie zostało kupione?
          • batutka Re: Łóżko piętrowe 27.07.12, 21:58
            goyaaa1 napisała:

> hej mam pytanie do batutka. Bardzo podoba mi się łóżeczko piętrowe Twoich dziec
            > i. Czy możesz mniej więcej ile kosztowało? id gdzie zostało kupione?

Dziekuje smile
            Zamowilismy je w sklepie z lozeczkami i materacami w Warszawie (jak potrzebujesz wiecej danych, to pisz smialo smile)
            Nasze lozeczko jest drweniane, a materace kupilismy tez u nich ( w tym sklepie na zamowienie mozesz wybraz kazdy z mozliwch wymiarow lozeczek i materacykow).
            Zaplacilismy 2200, samo lozeczko kosztowalo gdzies okolo 1000 zl ( jeszcze dolne szuflady byly robione na zamowienie, sa bardzo glebokie i duze, wiec sporo tam wchodzi) i materace jakos tak okolo 600 zl jeden.
            • batutka Re: Łóżko piętrowe 27.07.12, 22:20
              Dodam, ze lozeczko kosztowaloby mniej, ale my z mezem duzo rzeczy robilismy tam na zamowienie: szuflady (to koszt dodatkowo 300zl), a i lozeczko troszke wiecej wynioslo, bo wymyslilismy inne schodki i pare innych udogodnien. Normalnie samo lozko u nich mozna juz kupic za jakies 600, 700 zl.
              • goyaaa1 Re: Łóżko piętrowe 30.07.12, 15:11
                bardzo mi się podobają te właśnie zmiany, które wprowadziliście w Waszym łóżku piętrowym (np. taka drabinka). Eh miałam nadzieję, że zamówiliście to łóżeczko gdzieś na Śląsku smile (jestem z Katowic). Ja włąśnie się rozglądam za łóżeczkiem i czytam forum bo muszę się zorientować na co zwrócić uwagę przy zakupie takiego łóżka zwłaszcza jeżeli mają z niego korzystać maluchy. A czy te sklap ma stronę internetową?
            • ada-0 Re: Łóżko piętrowe 31.07.12, 09:12
              Super te łóżeczko. Jak możesz to podaj mi namiary na tego kto wykonał te łóżeczko.
              eliza_82@o2.pl
              • batutka Re: Łóżko piętrowe 12.08.12, 00:55
                Dziewczyny, ja Wam podam adres strony do tej firmy:
                www.lukdom.pl/
                w kontaktach nie ma jeszcze jednego warszawskiego adresu (ja zamawialam obok Reala na Ursynowie), ale mozna sie z nimi umowic.
    • karolciaprzybylska Re: Łóżko piętrowe 28.06.12, 22:35
      my mamy takie łóżko:
      allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-kubus-b-interbeds-promocja-i2415301829.html
      kupiłam je ja synowie mieli 2,5 roku z zamiarem zostawienia na później

allegro.pl/lozko-lozka-pietrowe-kubus-b-interbeds-promocja-i2415301829.html
      ich pokój ma 9 metrów.. śpią w nim od samego początku i nie ma szans żeby któreś wypadło, a w dodatku można z nich zrobić 2 "parterówki czym ich straszę jak za bardzo wywijają na górnym "pokładzie" smile
      • derdmore Re: Łóżko piętrowe 10.09.12, 10:07
        Bardzo dobry wybór! Tez mam takie łóżko ale nie kupowałem na allegro tylko bezpośrednio od producenta www.lozkapietrowe.com
    • grave_digger Re: Łóżko piętrowe 28.07.12, 09:05
      polecam łóżka piętrowe 3-osobowe. ja wykorzystywałam te trzecie, jak dzieci były małe.
      https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZ48oNXExR3mkjGg2hzBqQGbtUiosmkHTqxo9MRe2XgS59JyRfQk-HRXZ7ww
    • zaradna.mama Re: Łóżko piętrowe 01.08.12, 19:41
      zajrzyj do mnie na bloga, mam tam zdjęcia i opis porządnego łóżka, sporo czasu spędziłam na porównywaniu różnych łóżek
      zaradna-mama.blogspot.com/2012/03/ozko-pietrowe-3-osobowe.html
    • minerwamcg Re: Łóżko piętrowe 12.08.12, 12:47
      Wrzuć w google-grafika hasło "łóżka piętrowe dla dzieci" - znajdziesz mnóstwo wzorów, niektóre bardzo ciekawe. Nasza córka ogląda to z upodobaniem smile
      • nannyjo32 Re: Łóżko piętrowe 11.09.12, 13:42
        ja mampare pytan. Jaki wiek jest najlepszy zeby dzieci przeniesc do lozka pietrowego. Mam blizniaczki i rozwarzam kupno takiego lozka, ale na razie maja 2.7 lat i mieszcza sie jeszcze w w swoich lozeczkach wyciagnelam tylko barierki i czasami zdarza im sie ze spadna na podloge.JAk dlugo tzn. do ktorego roku zycia moga urzywac takiego lozka, potem mogeje rozdzielic na 2 pojedyncze. Jaki rodzaj materaca wybrac myslalam o czyms porzadniejszym niz gabka o to bedzie na dluzej. I Jaki rozmiar kupic 195 czy 185 na ile to wystarczy??????
        • angelkochanie Re: Łóżko piętrowe 10.01.13, 21:33
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/wc/kh/uksl/HKtlVP4hBQqrG9MDMB.jpg
          My kupilismy ostatnio malej takie lozko pietrowe, lozka sie rozkladaja, jestesmy b. Zadowoleni
          • magdulka2 Re: Łóżko piętrowe 20.04.13, 09:14
            Bardzo mi sie podoba to loZko, mozesz powiedziec gdzie kupilas?
        • derdmore Re: Łóżko piętrowe 11.01.13, 09:04
          Najlepszy wiek tak naprawdę zależy od dziecka. Są dzieci które rozwijają się szybciej i lepiej radzą sobie z drabinką i takie które trochę gorzej znoszą wchodzenie i schodzenie po drabince.
          Zazwyczaj dzieci przenosi się do większych łóżeczek po ukończeniu drugiego roku ale nie jest to regułą. Wszystko zależy od dzieci. Polecam materace kieszeniowe, a co do łóżek to ja kupowałem na www.lozkapietrowe.com - są o tyle dobre, że można je rozłożyć na dwa osobne, parterowe łóżka. Więc nie ma ryzyka że kupimy za wcześnie takie łóżko, no i później też jak dzieciaki będą miały oddzielne pokoje to można rozłożyć łóżko. Jak są barierki to nie mamy się czego obawiać. Rozmiar zależnie od wielkości pokoju. Jak jest duży to bierz 195, a jak mały to 185.

Pozdrawiam
    • camel_3d a ja odradzam... 10.01.13, 21:41
      w ubieglym tygodniu kolega mlodego,, ktory od 2 lat spi w lozku pietrwym spad z niego w nocy.. mimo barierek..i mimo tego namiotu ochronnego. Chcial zejsc w nocy do ubikacji, byl zaspany i spadl na podloge. Na szczescie skonczylo sie tylko dosc duzym zadrapaniem na brzuchu o barierke...

tak wiec ja odradzam.. lepiej kupic takie niskie z wysuwanym drugim w szufladzie.
      • angelkochanie Re: a ja odradzam... 10.01.13, 21:52
        A mojej znajomej corka spadla z tapczanu i zlamala szczeke .. Dziewczynka miala wtedy 5 lat.smile
        • camel_3d Re: a ja odradzam... 10.01.13, 21:56
          angelkochanie napisała:

> A mojej znajomej corka spadla z tapczanu i zlamala szczeke .. Dziewczynka miala
          > wtedy 5 lat.smile

no tez mozna... a teraz co by bylo jakby spadla z 1.5 m..np ?
          • nadia1902 Re: a ja odradzam... 25.05.13, 22:32
            Czyli można spaść z tapczanu i złamać szczękę, a można też z łóżka piętrowego i mieć tylko zadrapanie.
    • aleksandra1357 Re: Łóżko piętrowe 11.01.13, 18:08
      Ja kupiłam klasyczne łóżko piętrowe z barierkami na górze i na dole. W internetowych sklepach jest takich na pęczki, ok. 1000 zł.

Moje dzieci w momencie kupienia łóżka miały: 4,5 i 2 lata. Młodszy do dziś nie śpi na dole, tylko ze mną. Starszy śpi na górze i ma to kilka wad, więc łóżko piętrowe polecam tylko tym, którzy nie mają miejsca na zwykłe.

Wady piętrowego łóżka przy 4-latku na górze:
      - nie można pocałować dziecka na dobranoc, ciężko je przykryć
      - nie można położyć tam dziecka przenoszonego na śpiocha z samochodu
      - ciężko podać syropek w środku nocy
      - ciężko położyć prześcieradło
      - ciężko ściągnąć rano małego śpiocha przemocą
      - nie można popatrzeć w nocy na dziecko, jak słodko sobie śpi (uwielbiam to)

Zalety:
      - zajmuje mało miejsca
      - dostarcza dzieciom zabawy (grożącej upadkiem z wysokości)
      - starszy może tam uciekać przed młodszym, dopóki ten nie nauczy się tam wchodzić
      • 77kunda Re: Łóżko piętrowe 13.01.13, 09:03
        My mamy łóżko piętrowe od 7 lat i polecam....najpierw starszy spal na dole bo młodszy w łóżeczku potem awans starszy na górę a młodszy na dół...mamy takie stolbeskid.pl/lozko-krakowiak-kolor-mocne-stabilne-osobne-tapczany-p-11.html lecz dodatkowo barierka na dole i szuflady
    • 42andzia Re: Łóżko piętrowe 15.01.13, 16:01
      Ja fajne widziałam osattnio w Ikei tylko cena trochę wysoka, ale z drabinką a u góry mała taka balustrada.
    • jugutka Re: Łóżko piętrowe 15.01.13, 23:52
      wiem, że mój post nic nie zmieni ale chcialam napisać, że będąc dzieckiem marzyłam o piętrowym łóżku.. smile) Zazdroszcze Twoim dzieciakom ;D
    • karinan Re: Łóżko piętrowe 13.03.13, 07:56
      Moje dziecko spało na górze od 6 roku życia. Nie miało żadnych problemów, dzięki dodatkowej barierce ochronnej. Teraz gdy ma prawie 8 lat wraz z mężem odmontowaliśmy mu barierkę. Dużo zależy od dziecka, niektóre dzieci potrafią bardzo się wiercić w nocy, natomiast inne mają spokojny sen. Myślę, że powinnaś właśnie na to zwrócić w dużej mierze uwagę. A co do łóżek to planujemy teraz kupno nowego: lozkapietrowe.com/lozko-pietrowe-kacper-2-b-z-materacami-sprezynowymi,p,39,2,2.html Wygląda ono bardzo solidnie, posiada materace i idealnie nadaje się do pokoju moich dzieci. Sklep ten posiada bardzo dużą ofertę i ja sama miałam problem z wyborem.
    • magdulka2 Re: Łóżko piętrowe do angelkochanie 29.04.13, 23:48
      Gdzie kupilas takie lozko? Bardzo mi sie podobasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka