Dodaj do ulubionych

Uwaga na pieluszki DADA

10.06.12, 16:14
Witam.
Mój synek i córeczka szwagierki dostali drożdżaków - grzybicy od pieluszek dada. wcześniej ich czasem używaliśmy, ale teraz wyczytałam na jakimś forum (nie mogę teraz tego znaleźć - może usunęli) że wyszła jakaś wadliwa seria pieluch po których dzieci właśnie dostawały grzybasad z początku wygląda to jak odparzenie a później pojawiają się drobniutkie krostki i rozchodzą się na całą pupę - mój ma na jajeczkach. A może ktoś się już z tym spotkał?
Obserwuj wątek
    • angela10086 Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 16:32
      notorycznie, i jedno i drugie odkad pamietam
    • magdus-81 Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 16:49
      My używamy pieluszek DADA tylko na spanie, narazie nic się nie dzieje a używam ich od kilku miesięcy, bo przypadkowo zakupiłam i już zostaniemy przy nich do końca. Ale napewno będę uważać jak coś się zacznie dziać to przynajmniej będe wiedzieć co.
      • niunia19851 Re:Używam pieluszek DADA 10.06.12, 18:38
        Witam, a ja od ponad pół roku używam tych pieluszek (córka ma ponad 2 lata więc teraz jest na etapie: pielucha tylko na noc) ale nawet gdy nosiła je cały czas to nic się nie działo. Wyjątkowo tylko one (oprócz oryginalnych "Pampersów") nie uczulały jej tak jak inne np. huggies itp. moje znajome też ich używały i jest ok.
    • red-truskawa Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 18:57
      My tez używaliśmy dada, teraz tylkona noc bo młody odpiluchowany, ale jak zaczeliśmy ich używac (gdzies ok listopada 2010 az do tej pory wyłącznie te) i nic się nigdy nie działo.
      A drożdzaki jak jak wiekszosc grzybów- lubi ciepło, wilgotno i ciepło wiec może to akurat nie piluchy ale inny czynnik.
    • alinalen Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 19:38
      W kazdych pieluchach mozna tego dostać, to nic nadzwyczajnego
      • magdalenas9 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 20:36
        dokładnie, Dada raczej nie ma tu nic do rzeczy. Używamy już dość długo, wcześniej Pampersy i nie narzekamy. do pampersów już nie wrócimy...
    • bernadeta123 Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 20:28
      A dla mnie to jednak coś nadzwyczajnego - dwoje dzieci w tym samym czasie po zmianie z pampersa na dadę dostało tego samego - zbieg okoliczności? możliwe.
      • red-truskawa Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 15:27
        No chyba zbieg okolicznosci, bo ile niespokrewnionych dzieci dostalo tez drożdzyce na pampersach, huggies czy chociażyby bella- mysle ze tysiace.
        • kondolyza Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 09:43
          śmierdzi na kilometr ten twój post celową antyreklamą...
          a co? jestes zatrudniona u dystrybutora Bella Happy pod Toruniem?
          i żal wam że dada ma taką sprzedaż?
          ile dzieci miło już uczulenia i podrażnienia od każdego rodzaju pieluch, a akurat dada jest bardzo dobra i popularna u mnie wszyscy znajomi na nie przeszli więc schowaj się ze swoim czarnym PR-em w internecie bo Ci nie wychodzi.
          • bernadeta123 [...] 12.06.12, 17:35
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • pa-ti11 Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 05:48
              bernadetta- nie przejmuj sie
              ja pieluch dada nawet kijem nie dotkne
              jestem ciekawa czym te "tanie" pieluchy sa nafaszerwane....
              • kondolyza Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 07:57
                pa-ti11 napisała:

> ja pieluch dada nawet kijem nie dotkne
                > jestem ciekawa czym te "tanie" pieluchy sa nafaszerwane....

tak, specjalnie je faszerują dla dobitniejszego zaznaczenia tej niskiej ceny, cała taśma produkcyjna powstała, gdzie gotowe pieluchy "faszerują", no bo przecież tańsze nie może być lepsze od błogosławionych Pampersów....
                rozumiem że coś Twojemu dziecku zaszkodziło, ale nie dorabiaj spiskowej teorii dziejów bo to zajeżdża ciemnotą z czasów carskichsmile
                • gosi-a-k Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 08:37
                  ja stosuję tylko pieluchy DADA.
                  • red-truskawa Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 08:57
                    no patrz pani, i twoje dziecko żyje ? wink przeciez takie tanie to na pewno uśmiercaja tongue_out
                    • gosi-a-k Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 09:43
                      red-truskawa napisała:

> no patrz pani, i twoje dziecko żyje ? wink przeciez takie tanie to na pewno uśmie
                      > rcaja tongue_out
                      >
                      Nie jedno dziecko, a dwoje smile. A tak na poważnie, to używam tych pieluch już od dwóch lat. Przy córce początkowo używałam tylko pieluch firmowych i na inne nawet nie popatrzyłam. Po roku przypadkowo dostałam paczkę pieluch DADA i choć miałam obawy to założyłam córce na tyłek i w tedy dotarło do mnie, że przez rok wyrzucałam pieniądze w błoto. Od tamtej pory zostałam przy dadach i przy synu też tylko wyłącznie tych pieluch używam. Nie ma żadnych odparzeń, ani uczuleń.
                      • bernadeta123 zjawa1 13.06.12, 09:46
                        może ty nie dbasz o dziecko po odparzeniu.
                        • zjawa1 Re: zjawa1 14.06.12, 00:08
                          Moje dziecko grzybicy nigdy sie nie nabawilosmile
                          A i nie znam takiego, ktore choc raz nie mialo odparzonej pupysmile Wiec raczej dbamsmile
                    • zona_mi Re: Uwaga na pieluszki DADA 01.07.12, 22:21
                      Moich dwójka też przeżyła - nie mieli żadnych zmian skórnych od DADA.
                      • 02kaja Re: Uwaga na pieluszki DADA 01.07.12, 22:58
                        my też używamy dada, żadnych problemów nie odnotowałam, wg mnie są najtańsze na rynku i niezłej jakości - wypróbowałam bardzo wiele marek od Pampersa, hugisy, bella po te z lidla, rossmana i biedronki. uważam że pieluchy z lidla też są ok, ale dla nas za sztywne w porównaniu z dadą.
      • pa-ti11 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 20:05
        Na pewno nie zbieg okoliczności.
        Moja zawsze ma Pampersy. RAZ tylko (bo nie pojechaliśmy do większego sklepu) kupiliśmy DADA i po 2 dniach rana + drożdżaki.
        • betty842 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:09
          pa-ti11 napisała:

> Na pewno nie zbieg okoliczności.
          > Moja zawsze ma Pampersy. RAZ tylko (bo nie pojechaliśmy do większego sklepu) ku
          > piliśmy DADA i po 2 dniach rana + drożdżaki.

Ale skąd wiecie,ze to drożdżaki? Tak pytam bo nie wiem jak to wyglada i czy robi sie jakieś badania na to czy co?
          Mój syn akurat raz miał takie coś,że z jednej strony w pachwinie miał mega odparzenie.Co rusz lekarka przepisywała nowe maści.Smarowałam 3 maścmi na zmiane-wiem napewno że jedną z nich był cutivate (steryd) a drugą clotrimazol a to jest na grzyby i drożdze o ile dobrze sie orientuję.Wiec może też miał wtedy te drożdżaki? Tyle ,że wtedy używałam pieluszek z rossmana na przemian z Pampersami.Pani doktor kazała zmienić pieluszki (jednych i drugich używałam od dawna) wiec zrezygnowałam z rossmanowskich ale to nie pomogło.Na kolejnej wizycie pani doktor spojrzała na markę pieluszki (Pampers) i znów powiedziała:zmienić pieluchy bo Pampersy są nasączane i najczęsciej uczulają. Tak wiec doszłam w końcu do Dady i było i jest ok. Używam juz ich prawie rok i nic sie nie działo.Teraz też jest ok.No ale jesli cośby wyskoczyło to bede wiedziała co może być winne.
          • bernadeta123 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:13
            byliśmy u dermatologa i stąd wiemy.
            • pa-ti11 Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 05:41
              A my TEŻ po 2 dniach pieluszek DADA musieliśmy iść do LEKARZA i tez stad wiemy.......
      • zjawa1 Re: Uwaga na pieluszki DADA 14.06.12, 00:06
        bernadeta123 napisała:

> A dla mnie to jednak coś nadzwyczajnego - dwoje dzieci w tym samym czasie po zm
        > ianie z pampersa na dadę dostało tego samego - zbieg okoliczności? możliwe.
        No, napewno to cudasmile))) hehehe.
        Zapytaj lekarza czym jest grzybicasmile I jakie sa jej przyczyny. Ewentualnie patrz pojecie-zarazliwa!!!!
    • mummy83 Re: Uwaga na pieluszki DADA 10.06.12, 22:08
      a dla mnie jakos nie ma w tym nic dziwnego - pampers jest cienszy wiec lepiej przepuszcza powietrze,dada grubsza,dostep powietrza ograniczony a co za tym idzie bardziej cieplo i bardziej wilgotno czyli to co grzyby kochaja - ot cala filozofia.
      • hanalui Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 00:54
        Moje dziecie nie tolerowalo innych pieluch jak tylko Huggisy, po jednym 2 godzinny noszonym Pampersie miał odparzenie, które goolo sie przez tydzień
        • ponponka1 Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 11:39
          moja tez - pieluszki w balsamami i od razu czerwona pupa.....
          • rulsanka Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 11:51
            Mój też na pampersy był uczulony.
        • turnesolka Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 14:07
          Coś jest z tymi Huggiesami. Przez pierwsze 9 mcy używaliśmy tylko Huggiesy i odparzeń nie było. Przeciekały: i siku i kupa ale odparzeń nie dają. Potem zaczęliśmy stosować na noc Pampers Premium i skończyły się "mokre noce". Na dzień kupowałam co mi akurat pasowało. Ok 14 mca pojawiły się zaczerwienienia na brzuszku i zeszły dopiero jak wróciliśmy na dzień do Huggiesów. Na noc zostały PP i jest OK.
      • betty842 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 19:18
        mummy83 napisała:

> a dla mnie jakos nie ma w tym nic dziwnego - pampers jest cienszy wiec lepiej p
        > rzepuszcza powietrze,dada grubsza,dostep powietrza ograniczony

smile
        Poświęć jednego Pampersa,rozetnij go i sprawdź z czego jest zrobiony.Swego czasu robiłam takie testy i niestety każdy pampers (z różnych firm) miał w środku cieniutką folię. Tak wiec nie ma pampersów mniej lub bardziej przepuszczających powietrze.Moze teraz sie coś zmieniło ale szczerze wątpię.
        • joshima Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 19:55
          Tak dla ścisłości. Nie każda pieluszka jednorazowa to Pampers. Tak jak nie każdy but sportowy to Adidas.
          • betty842 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 20:58
            joshima napisała:

> Tak dla ścisłości. Nie każda pieluszka jednorazowa to Pampers.

Tak,wiem.Dlatego kiedy piszę "pampers" z małej litery to mam na myśli po prostu pieluszkę jednorazową a gdy piszę "Pampers" to chodzi mi o pieluszę firmy Pampers.No ale fakt-powinnam pisać "pieluszka jednorazowa".W domu używam słowa "pampers" ponieważ kiedy proszę np swojego syna o przyniesienie mi pieluszki (bo akurat przewijam małego) to przynosi mi pieluszkę tetrową.Tak wiec u nas jest "pampers" na pieluszkę jednorazową i "pieluszka" na pieluszkę tetrową.
    • prigi Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 08:59
      moje dziecko miało drożdzaki, a owszem. ale to raczej nie tyle wina pieluch Dada, które nosi, co zaognione odparzenie po biegunkach. ależ to się długo goiłouncertain
      • prigi Re: Uwaga na pieluszki DADA 11.06.12, 09:01
        aha
        jedne dzeci są uczulone na dada, inne na Pampersy, inne na Huggiesy. Mojej koleżanki córka nie była uczulona jedynie na najtańsze pieluszki z Lidla. to niestety sprawa indywidualna
    • sylki Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 10:22
      Moje dziecko na pieluchy dada jest uczulone, mojej siostry nie.
      U mojej córki uczulenie wyglądało dokładnie tak jak opisujesz, ale nie sądzę by to była kwestia wadliwej serii big_grin
    • aniaurszula Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 14:35
      tych pieluszek akurat nie stosowalam ale mam dzieci ktore po antybiotykach zawsze maja grzybice niezaleznie od rodzaju pieluch,teraz tez mlodsz 19 mczna ma problem z ciplka po antybiotyku u mnie dziala fiolet i masc przeciwgrzybiczna. kiedys przy pierwszej tez myslalam ze to wina pieluch
      • monisia900 metale ciezkie w pieluchach jednorazowych 12.06.12, 15:58
        wg mnie to nie jest wina tego, ze jedna pielucha ciensza, druga grubsza i sie robia odparzenia. to wg mnie wina tego z czego jest pielucha zrobiona i ile jest zawartosci w niej substancji uczulajacych np niklu.
        dziecisawazne.pl/metale-ciezkie-w-pieluchach-jednorazowych/
        • zjawa1 monisia900 dlatego zalecam tym pania:) 14.06.12, 00:12
          Zaprzestania uzywania pieluszek jednorazowych!!! Niech wroca do klasyki czyli tetry.
          Ciekawa jestem kto wtedy bedzie winien grzybic?????
      • batutka Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 19:32
        To prawda - jak moje córki nosiły pieluchę, moja mama kupiła im w Biedronce te pieluszki Dada i za każdym razem jak wracały od babci miały czerwoną pupę, całą w krostkach.
        Okazało się,że od tych pieluszek.
    • bernadeta123 i jeszcze do kondolyza 12.06.12, 17:45
      jeszcze jedno widzę że się dobrze orientujesz gdzie ma miejsce konkretna dystrybucja pieluchsmile powodzenia ze sprzedażą hahahaha
      • kondolyza Re: i jeszcze do kondolyza 12.06.12, 18:59
        wiem gdzie jest to centrum dystrybucyjne bo często jeżdzę do gdanska bo stamtąd pochodzę.
        ale nie wiem czy zauważyłaś że jestem zwolennikiem dady, więc fakt że wiem gdzie jest zaplecze bella happy nijak się ma do tego.
        a Ty jakoś strasznie się oburzyłaś, aż dwa psoty naskrobałaś-to dla mnie dowód że jednak czarny PR uprawiasz na niekorzyść biedronki.
        • bernadeta123 [...] 12.06.12, 20:19
          • kondolyza Re: i jeszcze do kondolyza 12.06.12, 21:47
            nie musisz mi wspolczuc,nie ma czego,kasjerka z biedronki nie jestem tylko uwazną mamą ktora przetestowala chyba wszystkie pieluchy na rynku. do dady jestem wyjatkowo przywiazana,ale za porownywalnie dobre uwazam tez huggisy.

nie akceptuje natomiast takich zagrywek jak twoje,bo nawet jesli nie pracujesz w konkurencji tylko-zalozmy ze mowisz prawde-masz takie spostrzezenia jako mama-to j tak to co robisz na forum tutaj jest uprawianiem czarnego pr-u i daleko idącą manipulacją.nie wiesz gdzie,nie podajesz zrodel,tylko straszysz informacja nie do sprawdzenia,że "podobno wadliwa partia". to bardzo nieuczciwe biznesowo a po ludzku po prostu głupie.
            • bernadeta123 Re: i jeszcze do kondolyza 12.06.12, 21:55
              dyskusję z Panią uważam za zakończoną. Oby Pani dziecko nie musiało się przekonać - nie mówię tu, że akurat od tych pieluch ale od żadnych innych.
    • pa-ti11 Straszne te pieluchy!!!!!! 12.06.12, 20:02
      Moja dostała właśnie drożdżaki po tych ohydnych DADA
      MASAKRA- jeden raz w życiu mnie skusiło i kupiłam
      Potem zrobiła jej się rana i resztę z hukiem wywaliłam do kosza.....
      NIGDY więcej!!!!!!!!!!

• betty842 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:14
      Od prawie roku używam pieluszek Dada i jest ok.Przetestowałam chyba wszystkie mozliwe marki i tylko te młodemu spasowały -w innych albo sie odparzał albo wyskakiwało uczulenie-tzn odparzenie które było raną prawie aż do krwi-może to były te drożdżaki? Tak wiec Dada mu spasowała.No ale jesli cośby się działo to bede wiedziała,że pieluszki mogą być winne.Póki co nie przestane ich używać.
      • bernadeta123 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:42
        nie chodzi o to żeby ktoś przestał ich używać tylko to żeby mieć na oku "Pupy" bo to dziadostwo szybko się rozprzestrzenia i ciężko wyleczyć - no i drogo - za leki (maści, doustne i emulsje do kąpieli) wydałam 110 zł.I nie chodzi tu o żaden PR za co jestem posądzana tylko o zdrowie dzieciaków.
        • alpepe Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:55
          grzybica jest, bo grzyby, które są w ciele twojego dziecka się za bardzo rozprzestrzeniły. Dawaj kwaszoną kapustę lub ogórki, przestań dawać słodkie napoje, to drożdżyca przejdzie raz dwa.
          • bernadeta123 Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 21:57
            słodkich napoi nie pije i raczej słodyczy też nie jada (sporadycznie) a co do kapusty to chyba siłą bym nie wcisnęłasmile
    • red-truskawa Re: Uwaga na pieluszki DADA 12.06.12, 22:31
      Czy to takie pieluchy czy inne, przy stosowaniu kazdych można dostac zapalnia skóry czy bakteryjnego czy grzybiczego.
      To tak samo jak ze wszytskim innym co stosujemy, czego używamy, co jemy itp. Bo czy penicylina lub jej pochodne sa złe, bo ktos ma na nie nadwrażliwosc, to są ogólnie bleee? Czy truskawki sa do kitu, bo ktos jest na nie uczulony? To co jednemu odpowiada i dla niego jest dobre i własciwe, nie znaczy, ze bedzie takie i jest dla kogoś innego.
      moje dziecko świetnie toleruje te pieluchy, ale inne dzieci sa uczulone, za to najgorzej tolerował Bella, sa dzieci ktore nie moga używac orginalnych pampersów a własnie dada im słuzy. Jak mówi porzekadło- dla kadego cos dobrego wink
      • zjawa1 Czarnogrod jak widze ma sie bardzo dobrze! 13.06.12, 00:04
        A co ma marka pieluchy do zalapania grzyba?
        Jak dziecko ma go zalapac i jest podatne/ zle pielegnowane to i tak zalapie nawet w najdrozszych Pampersach!
        Idiotyczny watek, na miare tego forum.
        • pa-ti11 Sama jesteś CZarnogrodem 13.06.12, 05:44
          To bylo wlasnie niesamowite- dziecko-1,5 roku- NIGDY w zyciu nie mialo odparzeń/ran/drozdzycy i juz od pierwszej pieluchy DADA - zaczelo sie cos dziwnego dziac a na koniec masakra...
          Sama nie wierzylam -ale zobaczylam.
          • zjawa1 pa-ti11 faktycznie nieprawdopodobne:)))) 13.06.12, 09:32
            W koncu dopadlo was odparzeniesmile
            Faktycznie cuda ,, niesamowite".
            Nas dopadlo odparzenie w Pampersach z balsamem. Tez powinnam zalozyc watek pod tym tytulem????
            Zreszta odparzenia to nie grzybica! No chyba, ze zaniedbamy dziecko i po odparzeniu dojdzie do tego.
            • pa-ti11 zjawa1 kup sobie Melisę 13.06.12, 09:51
              rana+drożdżyca stwierdzona przez lekarza

a tak na marginesie 99,9 % dzieci może używać pieluszek Dada
              zwisa mi to i powiewa
              ja miałam przez ten szajs tylko problem
              to wszystko w temacie
              • red-truskawa Re: zjawa1 kup sobie Melisę 13.06.12, 10:17
                pa-ti11 napisała:

> rana+drożdżyca stwierdzona przez lekarza
                >
                > a tak na marginesie 99,9 % dzieci może używać pieluszek Dada
                > zwisa mi to i powiewa
                > ja miałam przez ten szajs tylko problem
                > to wszystko w temacie

co nie znaczy ze pieluchy sa niedobre, znaczy tylko tyle ze sa nie dobre dla twojego dziecka, które jak sama zaznaczyłas stanowi 0,1%
                • bernadeta123 pa-ti11 13.06.12, 10:29
                  Szkoda zdrowia i nerw na rozmowę z niektórymismile widz, że Dada jest nietykalnawink
                  • zjawa1 Re: 13.06.12, 18:51
                    bernadeta123 napisała:

> Szkoda zdrowia i nerw na rozmowę z niektórymismile widz, że Dada jest nietykalnawink
                    >
                    Ja nawet nie mam pojecia jak wygladaja pieluszki Dada.
                    Zreszta to jest malo istotne.
                    Najistotniejsze jest to, ze grzyba i odparzenia mozna zalapac w kazdych pieluchach.
                    Ja nabawilam sie odparzen stosujac najdrozsze na rynku Pampersy.
                    I z tego powodu mam tworzyc watek w stylu,, uwaga na Pampersy"?
                    Nie ma takiej marki pieluch w ktorej jakies dziecko, nie nabawilo sie odparzen czy nawet grzyba.
                    Osobiscie ja najbardziej bylam zadowolona z pieluch Baby dreem z Rossmana, a nie Pampersow. Zalowalam, ze te pierwsze tak pozno odkrylam.
              • zjawa1 pa-ti11 13.06.12, 18:56
                pa-ti11 napisała:

> rana+drożdżyca stwierdzona przez lekarza
                A kto tutaj podwarza fakt tego, ze Twoje dziecko mialo drozdzyce?
                Mialo ja czesto przy Dada? Jesli tak, to dlaczego ,,katowalas" swoje dziecko tymi strasznymi pieluchami? Moze klasyczna tetra jak 30 lat temu zdrowszaby bylasmile?!

A moze tylko raz mialo grzybice? Jesli tak, to jaki masz dowod, ze to przez te pieluchy?
                Byc moze prowadzilas zla pielegnacje dzieckasmile

Powtarzam kazdej firmie pieluch zdarza sie, ze dziecko jest odparzone, albo moze zalapac grzyba.
                Choc ten ostatni nie jest juz tak,, normalny" i powszechny jak odparzeniasmile
                • pa-ti11 stooknij się 13.06.12, 19:35
                  się w czoło
                  z tym "katowaniem" i "złą pielęgnacją"
                  UMIESZ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM???????
                  Kupiłam ten szajs DADA tylko raz w życiu i nigdy więcej- i tylko raz dziecku wyskoczyły takie zmiany skórne
                  Rozumiesz słowo pisane?
                  • zjawa1 Re: stooknij się 13.06.12, 23:25
                    Tak stuknelam sie, a nie ,,stooknjelam" po przeczytaniu twoich wpisow.
                    To, ze twoje dziecko mialo drozdzyce bylo jak czytamy wywolane przez ten ,,szajs Dada".
                    Smutne jest to, ze twoje dziecko mialo grzybice, a ty nawet nie znasz genezy jej powstawaniasad
                    Na wstepie racze Cie poinformowac, ze drozdzyce tzw. pieluchowa najczescie i z reguly wywoluje Candidia.
                    Uwazasz wiec, ze pieluszki DADA ,,mialy wadliwa serie" i byly ,,zainfekowane" tym drozdzakiem?!!
                    No inaczej tlumaczyc twoich idiotycznych wpisow nie mozna.
                    Pytam zatem w jaki sposob te grzyby byly w stanie przezyc na oryginalnych pieluchach????
                    No chyba, ze jednorazowki stosowalas wiele razysmile
                    Mimo wszystko zastanow sie skad one sie tam wziely.
                    Drozdzaki to nie UFO nie pojawiaja sie z nikadsmile Jakos musza przezyc i biora sie z konkretnych zrodelsmile
                    Poczytaj o tym i przestan obwiniac pieluchy Dada-czy jak im tam.
                    Bo to nie Dada byly bezposrednia przyczyna drozdzaka u twojego dziecka. Rusz glowa.
                    • pa-ti11 Ty jesteś 14.06.12, 05:17
                      naprawdę m...........-challenged.
                      Po Twoim elaboracie o candida, i Twoich bzdurnych wypocinach można jednoznacznie stwierdzić, że nie masz o NICZYM zielonego pojęcia.
                      Zajmij się lepiej dzieckiem-a nie marnuj tyle czasu na wypisywanie bzdur. Smutne to, że wolisz siedzieć i wypisywać farmazony. Rusz głową.
                      • kondolyza [...] 14.06.12, 10:06
                        • pa-ti11 kondolyza-druga pisząca 14.06.12, 10:47
                          non-stop wszędzie i o wszystkim
                          Nie mająca ZIELONEGO pojęcia o niczym.
                          Współczuję Ci, ze musisz non-stop siedzieć na necie i wypisywać bzdury
                          Nie szkoda CI czasu???
                          Poczytałabyś coś o FIZJOLOGICZNEJ mikroflorze człowieka to może by Cię oświeciło.
                          Druga co myśli, że "trzeba się zarazić", ponieważ człowiek jest jałowy i ma tylko dobroczynne szczepy bakterii...
                          Przespałaś lekcje biologii w podstawówce.....
                          • kondolyza do pa-ti 14.06.12, 12:18
                            pa-ti11 napisała:

> non-stop wszędzie i o wszystkim

to zrozumiałe - denerwuje cie jak ktoś Ci głupotę wytyka?

> Współczuję Ci, ze musisz non-stop siedzieć na necie i wypisywać bzdury
                            > Nie szkoda CI czasu???

a co? zazdrościsz bogatemu?

> Poczytałabyś coś o FIZJOLOGICZNEJ mikroflorze człowieka to może by Cię oświeciło

ja to wszystko znam i nie przespałam lekcji biologii, ale to tylko potwierdza Wasze pieniactwo-pieniactwo tych z Was, które za drożdżycę obwiniają pieluchy. No bo co mają pieluchy do tego, że każdy z nas ma grzyby w sobie i tylko sprzyjające warunki (antybiotyk zwalczający bakterie zapobiegające namiernej drożdżycy oraz nadmierne spożycie cukru m.in. oczywiście) powodują zaognienie drożdżycy.

I jeszcze raz podkreślam-nie chodzi o to, że my uważamy że tym się człowiek zaraża, tylko próbuję pokazać Tobie i założycielce wątku jak idiotyczne jest obwiniane pieluch, zwłaszcza konkretnej marki - o to że powodują drożdżycę.... no absurd nad absurdy. a to co Ty piszesz pa-ti jeszcze bardziej to potwierdza-nie bierze się to z pieluch tylko z innych powodów. ale z zewnątrz też-przykładem są infekcje basenowe.
                            więc skończe już tę agitację antypieluchową, bo ani to mądre ani biznesowo uczciwe.
                            • pa-ti11 Re: do pa-ti 14.06.12, 12:24
                              "że każdy z nas ma grzyby w sobie i tylko sprzyjające warunki"

no - wreszcie coś doczytałaś
                              lepiej późno niż wcale
                              Dada stworzyła sprzyjające warunki
                              • zjawa1 pa-ti 14.06.12, 20:36
                                DADA jak widac ,,stworzyla sprzyjajace warunki", bo odkryla twoje slabe Egosmile

A powracajac do meritum sprawy ,,glowa muru nie przebijesz"-jak mowi przyslowie.
                                Dlatego nie ma sensu wdawac sie z toba w polemiki, bo przy ktoryms wpisie okaze sie, ze to nie DADA jest winna grzybicy twojego dziecka tylko ja, albo kolezanka wyzej.
                                P.s Jak juz podejmujesz jakies proby obrazy rozmowcy, to rob to chociaz na poziomie i z klasasmile
                                Powodzenia
                    • pa-ti11 potencjalnie patogenne mikroorganizmy 14.06.12, 05:29
                      zamieszkują w każdym z nas
                      NIGDY nie pisałam o żadnych wadliwych seriach ani innych rzeczach (więc czytać ze zrozumieniem też nie potrafisz)
                      SZOK - żeby nie wiedzieć takich podstaw o mikroflorze człowieka
                      • murwa.kac Re: potencjalnie patogenne mikroorganizmy 14.06.12, 12:24
                        Jezu!
                        Bernadeta, Pati - takich bzdur jak wy wypisujecie to juz DAWNO nie czytalam... sad
                        • pa-ti11 Re: potencjalnie patogenne mikroorganizmy 14.06.12, 12:26
                          a ja dawno nie czytałam Twoich bzdur
                          a wiem, że potrafisz jak się postarasz
    • megig81 Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 11:35
      Witam! Ja też od początku używam pieluszek dada (syn ma 4,5 miesiąca) i jest ok. Próbowałam wielu pieluch u córki ma już 6lat i dada sprawdziła się najlepiej i u syna też się sprawdza. Pozdrawiam
      • amy.27 Re: Uwaga na pieluszki DADA 13.06.12, 20:15
        też mamy dady i są super.

A robi je fabryka pampersa więc hasła o wadzie linii produkcyjnej to pic na wodę.
    • zjawa1 Re: Polecam zrodla naukowe:) poprawny link 13.06.12, 23:30
      www.cornetis.pl/pliki/ML/2010/1/ML_2010_1_53.pdf
    • jamajka_g Re: Uwaga na pieluszki DADA 14.06.12, 11:13
      To ja swoje trzy grosze dorzucę wink

Od narodzin córki używałam Pampersy, przekonana, że te są najlepsze na rynku. Po pół roku szukałam tańszego, a dobrego rozwiązania. Próbowałam różne i Dady przypasowały. Kilka miesięcy używania Dada i nagle pojawił się gwałtowny problem z odparzeniem, krostkami i bardzo czerwoną pupą. Smarowałam różnymi kremami i maściami, zaleczyłam po kilku dniach. Ale nie obwiniam Dady, tylko ząbkowanie i luźne, kwaśne kupy.
      Wróciłam do Pampersów, bo moim zdaniem są najwygodniejsze. Nie najlepsze, bo tego nie jestem w stanie stuprocentowo ocenić, a najwygodniejsze właśnie. Przez tą gumkę, którą mają w pasie przy przylepcach. Dady używam i Pampersy używam, w zależności od zasobności portfela na daną chwilę.
      Teraz miałam problem z odparzeniem (drugi raz) na Pampersach. I znowu ząbki, nie pieluchy, są winne, jak sądzę.
      • kondolyza Re: Uwaga na pieluszki DADA 14.06.12, 12:20
        mądrze gadasz jamajka, ale obawiam się że do niektórych tutaj obecnych i tak te rozsądne argumenty nie trafią.
        one uważają że dada jest beee i rajcują się aferą z d...y wziętą.
        • anusia_magda Re: Uwaga na pieluszki DADA 14.06.12, 13:53
          Moja też się odparzyła przy pampersach sensitive a przy dada nie..ale to własnie zależało od zabkowych kupek..
    • anina-1 Re: Uwaga na pieluszki DADA 14.06.12, 20:43
      Potwierdzam. Żadne pieluchy nie odparzają pupy mojego dziecka, tylko DADA.
    • atenette Re: Uwaga na pieluszki DADA 15.06.12, 10:08
      Pieluchy DADA są rewelacyjne! Używamy je od 15 miesięcy i nigdy nie było żadnych problemów. Nie wiem czy wiecie, że są one produkowane przez Procter & Gamble - ta sama firma produkuje Pampersa smile
    • ka_siulek1 Re: Uwaga na pieluszki DADA 15.06.12, 22:28
      Witam, nie wiem o co tyle krzyku, kazdy używa to czego dzieci moga. Mój np na pampersy te dla starszych miał uczulenie. A tak na marginesie, to nie tak dawno pamietam post jednej z mam która pisała ze kupiła pieluszki pampers a tam w srodku dada wiec chyba nie potrzebna dyskusja smile)))
      • anina-1 Re: Uwaga na pieluszki DADA 29.06.12, 08:38
        ka_siulek1 napisała:

> Witam, nie wiem o co tyle krzyku, kazdy używa to czego dzieci moga. Mój np na p
        > ampersy te dla starszych miał uczulenie. A tak na marginesie, to nie tak dawno
        > pamietam post jednej z mam która pisała ze kupiła pieluszki pampers a tam w sro
        > dku dada wiec chyba nie potrzebna dyskusja smile)))

A ja w to nie wierzę. Właśnie to jest słynny post przez, który sobie ktoś puścił w obieg i wszyscy na wszystkich forach myślą, że pampers to Dada. Przecież to są 2 różne pieluszki. Polecam kupić obie firmy i sobie je przyrównać. Dada jest przede wszystkim większa (porównując te same rozmiary), twardsza, sztywniejsza. Skoro Pampers by to produkował - to co przestawił maszyny, żeby ten sam rozmiar był innej wielkości? A w ogóle skąd wiadomo kto produkuje Dade? Obejrzałam opakowanie z każdej strony i nic takiego nie widziałam. Szukałam również w internecie i też nie znalazłam? Więc skąd to przekonanie?
        • aurinko Re: Uwaga na pieluszki DADA 29.06.12, 15:16
          anina-1 napisała:

A w ogóle skąd wiadomo kto produkuje Dade? Obejrzałam
          > opakowanie z każdej strony i nic takiego nie widziałam. Szukałam również w int
          > ernecie i też nie znalazłam? Więc skąd to przekonanie?

Urban legend big_grin I zapewne zaraz się odezwą znajomi i krewni królika, którego to szwagier rodzonej kuzynki od ciotki Zdzisi miał znajomego, którego bratanica miała chłopaka - portiera w Procterze i stąd ta wiadomość "z pierwszej ręki" wink
    • maniamore Re: Uwaga na pieluszki DADA 01.07.12, 22:02
      nie wierze w żadne drożdżaki w wyniku noszenia konkretnych pieluszek. wynik ciepła i wilgoci i tyle. Mała używa ich od dawna i niemal tylko ich i nic się nie dzieje.
    • mamutekihanutek Re: Uwaga na pieluszki DADA 02.07.12, 17:16
      Namówiona przez koleżankę kupiłam Dady. Córka dostała uczulenia na całej pupie, zużyłam kilka sztuk.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka