Dodaj do ulubionych

Jak uczesać 4 latka

28.06.12, 11:03
Synek zapuszcza włoski. Jesteśmy na tym najgorszym etapie przejściowym kiedy grzywka pcha sie do oczu. W domu sobie radzimy uczesaniem na samuraja ze spineczkami albo opaseczką. Trafiło nam sie wesele na które bedziemy musieli go zabrać i nie wiem jak go uczesać. Macie jakiś pomysł?
Obserwuj wątek
    • kanna Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 12:44
      Może żelu użyjesz, żeby grzywkę "ugrzecznić"?
      • alabama8 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 14:38
        Może żelu użyjesz, żeby grzywkę "ugrzecznić"?
        I zaraz będą komentarze, że to "bubek" stylizowany na Ronaldo smile
        • kanna Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 14:52
          Lepsza stylizacja na Ronaldo, niż (spineczkami) na dziewczynkę ;p
          • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 16:18
            Żel chyba nie jest najlepszy dla 4 latka. Musiałaby być go chyba tona bo grzywka puszczona do przodu sięga do końca noska.
            • drzewko_szczescia Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 17:13
              A przedziałek z boku?
              • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 19:03
                Przy przedziałku z boku trzeba z drugiego boku podpiąć włosy spinką albo wsuwką bo włosy jeszcze za krótkie żeby je np zaczesać za ucho.
                • kanna Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 20:47
                  Żelem z boku big_grin
                  • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 29.06.12, 21:43
                    Nie będzie sie trzymało
                    • kanna Re: Jak uczesać 4 latka 30.06.12, 21:19
                      Kup mocniejszy żel smile. Syn sobie ustawia irokeza i mu się trzyma :p
                      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 22.07.12, 23:05
                        Z tym żelem miałaś racje. Natrafiłam na taki co dobrze trzyma.
    • jagabaga92 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 14:05
      > grzywka pcha sie do oczu

zazdroszczęwink, bo mojemu synkowi W OGÓLE nie rośnie grzywka. Reszta włosów tak, a grzywka nieuncertain. Jak miał "gołe" czółko po urodzeniu, tak mu pozostało, a ma juz 8 latwink - króciutkie włoski "u nasady" grzywki i na tym koniec.
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 14:31
        Jeszcze mu urośnie grzywka. Przynajmniej nie masz tego problemu co ja. hahaha
        • andaba Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 19:55
          "synek zapuszcza włoski" to można napisać o 14-latku. W przypadku 4-latka to ty zapuszczasz synkowi włoski smile
          • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 20:37
            Nie ci będzie. Nie chce się strzyc, a mnie się podobają długowłosi chłopcy więc go nie zmuszam.
    • budzik11 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 21:25
      Nie wiem, jak ta fryzura jest ułożona, pewnie jakaś pianka:

https://e.lansik.pl/la724/c36ad3430004ba5f4873aa83
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 22:19
        Śliczny chłopiec. Mój ma troszkę krótsze. Takie jak te to już można związać.
        • aloiw1985 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 22:28
          ten u gory chlopiec to synek Cindy Crawford

Co do Twojego synka jesli grzywka siega juz do nasa to spokojnie mozesz isc do fryzjerki zeby mu te wlosy wyprofilowala by sie ukladaly.
          • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 28.06.12, 22:53
            No mogłabym do fryzjera ale ja chce żeby mu urosły długie wszystkie. Potem zaczesać wszystkie do tyłu, związać w kitkę i spokój. dla mnie to najpraktyczniejsze rozwiązanie.
      • atteilow Re: Jak uczesać 4 latka 08.07.12, 08:29
        Rzeczywiście prześliczny chłopiec, nawet charakterystyczny pieprzyk po mamusi.

Jesli nam sie marzy tak wyglądający i wystylizowany synio, musi sie od urodzenia obracac w świecie modelingu, no i być synem modelki i miliardera. A czy Twój jest ? Nie sądzę, że Cindy Crawford pytała na forum, jak uczesać dziecko.

To ze półdługie włosy sprawiają kłopot wynika z tego, ze nie są pocieniowane. Cieniowanie to nie obcięcie, to nadanie formy włosom, długim, czy półdługim. Chcesz wyhodować ślicznego aniołka, potrzebna pomoc fachowca. Nie potrzeba hollywoodzkiego stylisty, wystarczy pójść do dziecięcego fryzjera. A co mały na to ze świata nie widzi przez opadającą grzywkę ?
    • kara_mia Re: Jak uczesać 4 latka 29.06.12, 21:59
      kiedy grzywka pcha sie do oczu.

grzywek obciąć ??????!!!!!! ( można w towarzystwie pozostałych włosów , że by wyglądało jak u człowieka)
      wpadło do głowy?

Chyba że hodujemy ślicznego synusia mamusi, wtedy grzywka i tak jest najmniejszym zmartwieniem....
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 29.06.12, 22:44
        Gdybym chciała obciąć to dawno bym obcięła. Chodzi o to żeby włosy wszystkie urosły długie i dały się spiąć w kucyka razem z grzywką.

Tak właśnie hoduje ślicznego synusie. Co w tym złego że ktoś jest śliczny?
        • kara_mia Re: Jak uczesać 4 latka 01.07.12, 09:58
          www.metal-rules.com/zine/content/view/1297/93/
          mam nadzieje, ze efekt będzie co najmniej taki jak na obrazku....

• olalalalaaa Re: Jak uczesać 4 latka 29.06.12, 23:48
      na twoim miejscu skorzystałabym z profesjonalnej porady stylisty, uderza po kieszeni, ale za to efekt.... Tak kpię , na głupie pytania nie ma mądrych odpowiedzi
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 30.06.12, 20:13
        Wolno ci kpić, a mnie wolno pytać. A niby dlaczego jest to głupie pytanie?
        • mamusia1999 Re: Jak uczesać 4 latka 01.07.12, 18:56
          mojemu tze by bylo slicznie chociazby u poldlugimi wlosami, albo takimi na pazia, na grzybka. ale jak tylko szczecinka podrosnie, to zaczyna sie w nocy pocic na glowie i na potylicy ma wiecznie odstajacy sfilcowany koltun. wiec od 8 lat chodzi zawsze obciety na rekruta crying
    • stal26 Re: Jak uczesać 4 latka 30.06.12, 21:58
      Za bardzo sie przejmujesz. Ubierzcie opaske będzie mu najwygodniej, przecież i tak w niej chodzi. Każdy wie że to dla wygody a komentarzami głupków sie nie przejmujcie. I nie obcinajcie włsków, długowłosi chłopcy są śliczni.
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 01.07.12, 18:27
        Nie wykluczam że uczesze go "na opaskę". Rzeczywiście to najwygodniejsze rozwiązanie. Wymaga jednak troszkę odwagi, będą paplać. Zobaczymy mam jeszcze miesiąc.
        • kanna Re: Jak uczesać 4 latka 02.07.12, 17:24
          Moim zdaniem opaska to obciach :p
          • kara_mia Re: Jak uczesać 4 latka 02.07.12, 17:57
            Moim zdaniem opaska to obciach :p

Kogo obchodzi czy to obciach i co dziecko się tego wstydzi czy nie?
            Dziecko ma być ślicznym chłopcem, bo tak chce mamusia i lepiej niech sie chłopczyk przyzwyczaja, bo tak już będzie do 30tki
        • buduje Re: Jak uczesać 4 latka 02.07.12, 21:43
          Nie wiem czy opaska dla chłopca jest obciachem czy nie, ale wiem, że trzyciesto- oraz trzydziestokilkuletni koledzy z pracy na etapie zapuszczania włosów spinali je podobnymi do tej opaskami-grzebieniami: bi.gazeta.pl/im/1/2570/z2570871X,Opaska-grzebyk--Bijou-Brigitte--5-zl-.jpg Nikt się nie dziwił, nie śmiał, nie wytkał palcami, a na zniewieściałych też nie wyglądają. Ewentualnie są jeszcze takie opaski-żyłki (coś jakby grubsza gumka kapeluszówka w postaci koła). Skoro synek ma 4ry latka to mało prawdopodobne jest, żeby na ślubie ktokolwiek się z niego śmiał, że ma opaskę, a będzie mu wygodnie.
          • julit.a Lakierem :) 03.07.12, 10:32
            Jak najbardziej poważnie. Lakier sprawdza się bardzo dobrze
            w zdyscyplinowaniu grzywkismile
            Układam tak włosy mojemu ośmiolatkowi, ktory zapuszcza
            włosy od roku.
            Lakier da się łatwo yczesać i poprawić fryzurę- co jest
            przydatne gdy dziecko ma temperament...
          • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 04.07.12, 09:24
            Ta opaska ze zdjęcia jest bardzo praktyczna bo dobrze trzyma włosy. Jemu wystarczy nawet taka prosta sprężynująca i cienka 1 cm. Problem tylko w tym czy wypada?
    • atteilow Re: Jak uczesać 4 latka 04.07.12, 21:22
      Skoro dlugie wlosy sa takim problemem, nie tylko estetycznym, ale rownież zdrowotnym (grzywka na oczach moze powodowac problemy ze wzrokiem) to może po prostu lepiej sciac wlosy

Albo fryzurka w stylu z "przodu krotko, z tylu dlugo" Nie, nie chodzi o NRD-oswki styl z lat 80tych, o współczesna fryzurkę, taki przedluzony irokez. Coś jak tu ikf.styl.fm/irokezy-meskie/fryzura171899.htm albo tu ikf.styl.fm/irokezy-meskie/fryzura77264.htm
      • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 07.07.12, 20:28
        Już wcześniej pisałam że obcięcie nie wchodzi w grę. Problemy sa ale tylko na etapie przejściowym, dopóki nie da sie wszystkich włosów zebrać w kucyk
    • kkasia.c Re: Jak uczesać 4 latka 05.07.12, 01:25
      Zamiast opaski użyj w tym celu bandany czy jakiejś innej chustki
      https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOi3xD9s0NaBCoF8nFH_xYWlUsjtCQnbNaobxq6Skm7eQYmuR0

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSPkGwxa4fhrFk1WfKv4reQb8YawZgpf-4u-uPR2NoceplM0HT1Vg

https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSComqtszCjMz4WH1Z9e3O4j_cVwaBHNgSrr6XrOm-5qsHUS6VB
    • camel_3d chustka na glowe 07.07.12, 21:01
      mlody teraz ma co prawda krotkie.. ale mial dosc dlugie (za ramiona) i okrez przejsciowy zalatwilismy chusta piracka..z czaszkami itd..zeby dziewczynksa nie bylasmile)) oprocz tego ze kazdy wiedzial w przedszkolu kto to jest R. to kilkoro dzieci zaczelo tez przychodzic w chustkach pirackich smile))) a akurat jest lato..mozesz tez czpke zakladac...wlosy do tylu i czapka z daszkiem.
      • 2aura2 Re: chustka na glowe 08.07.12, 16:26
        Tak wiem. Na co dzień nie mamy problemów. Tu chodzi o specjalna okazję, wesele. Mam go zabrać na wesele w chuście pirackiej albo bandamce? To już 100 razy stosowniejsza jest opaska.
        • camel_3d Re: chustka na glowe 09.07.12, 00:19
          Moj byl w chscie pirackiej...N.ikomu nie przeszkadzalo..
          • 2aura2 Re: chustka na glowe 10.07.12, 14:53
            Pewnie że nikomu nie przeszkadza jak chłopak jest uczesany. Co komu do tego. Tylko jakoś chustka wydaje mi się mało elegancka. Wole cienką czarna opaske albo zapiąć grzywke do góry przy pomocy 2 wsuwek albo delikatnych spineczek.
            • kanna Re: chustka na glowe 11.07.12, 14:10
              ...dwóch wsuwek z motylkami big_grin
              • 2aura2 Re: chustka na glowe 11.07.12, 19:28
                No nie, motylki odpadają. Zwykłe cienkie niewidoczne wsuwki.
    • 2aura2 Re: Jak uczesać 4 latka 21.08.12, 12:10
      Już po weselu. Uczesałam syna "na opaske" tak jak chodzi na co dzień. Kupilismy tylko nową żeby elegancko wygladało bo te domowe sa juz nadwyręzone. Moje obawy ze tak nie wypada okazały sie niepotrzebne a mały czuł sie swobodnie. Pzdrawiam wszystkie mamy długowłosych chłopców i dziękuje za rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka