iwcia777 15.11.12, 21:53 Witam, czy dzieco z astma oskrzelowa o podłożu alergicznym może przyjmować zentel i z jakimi lekami nie wolnogo łączyć (mały zażywa pulmicort i ventolin oraz singulair) Dziekuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babsee Re: zentel - pytanie! 16.11.12, 08:26 O takie rzeczy powinnas zapytac alergologa. Jesli dziecko ma potwierdzone pasożyty,to podanie Zentalu, a w nastepstwie śmierc robactwa, spowoduje wydzielanie toksyn,Te z kolei bedą usuwane z ogromną ilością sluzu.U zdrowych dzieci, moze dojsc wtedy do zapalenie oskrzeli. Moj bratanek, jest wlasnie po terapii robakowej, 3 doby po podaniu leku, dostal ataku dusznosci(nie ma astmy!!!!jedynie alergie i to wcale nie jakąs hard corowa). NIestey skonczylo sie na pogotowiu. Robale nasilają alergie.I to bardzo.Cos, co normalnie nie ma prawa sie zdarzyc, dzieje sie,jesli dziecko ma robale. Jelsi wiec chcesz odrobaczyc dziecko profilaktycznie,miej pod ręką berodual. Odpowiedz Link Zgłoś
ingusionek Re: zentel - pytanie! 16.11.12, 09:41 DO LEKARZA A NIE NA FORUM!!!! Kobieto tu nie ma ekspertów. Łatwiej wyklikać niż tyłek do lekarza ruszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
iwcia777 Re: zentel - pytanie! 16.11.12, 20:06 tylko lekarze problemmrobakow niestety bagatelizuja i wszystkie objawy zwalaja na alergie, bo niby w kau nic nie wyszlo, ale ponoc rzadko wychodzi i stad moje pytania. byłam w srode u lekarki i pytałam, ale mnie zignorowała i powiedziala, ze to od alergi. Dawniej takie objawy ustepowaly po ok 2 dniach od podawania wziewow, i kaszlal tez w dzien. teraz drugi tydzien na wziewach, w dzien nie kaszle a w nocy sie dusi izgrzyta zebami, stad moje sugestie w strone lekarki o robakach!!! tym bardziej, ze maly w przedszkolu, mieszkamy na wsi, mamy psa i koty, owoce na podworku itp i dlatego chcialam profilaktycznie podac zentel!!! Odpowiedz Link Zgłoś