Dodaj do ulubionych

jaki film o Świętach dla trzylatka?

01.12.12, 20:27
Mam na myśli animowany. Byliśmy na "Reniferze Niko" i młodemu się podobał.
Obserwuj wątek
    • foxanka Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 01.12.12, 20:39
      Moja koleżanka poleca "Polarny Ekspres"
      nie oglądałam ale mamy zamiar wink
      • beliska Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 02.12.12, 09:21
        Ekspres będzie za nudny dla 3latka. Byc może także za trudny w odbiorze.
        Wg. mnie bajka dla troszkę starszych dzieci.
    • aleksandra1977 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 01.12.12, 22:11
      moj 3-latek od tygodnia zafascynowany jest kolejnym filmem z serii Ciekawski George "Malpiszon i Gwiazdka". Poza tym lubi tez serial "Pomocnika Mikolaja" (mamy na plycie), Mysie opowiesci "W noc przed Bozym Narodzeniem", czy "Wigilijne drzewko"
      • batutka aleksandra 02.12.12, 02:44
        a skąd masz MAłpiszona i gwiazdkę?
        • aleksandra1977 Re: aleksandra 02.12.12, 15:29
          batutka napisała:

> a skąd masz MAłpiszona i gwiazdkę?
          Kupilam na Allegro:
          allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ma%C5%82piszon+i+gwiazdka
          • mama_hanki2010 Re: aleksandra 03.12.12, 20:50
            Dziewczyny, fajny ten małpiszon?
            Nie spotkałam się wcześniej z tym filmem, ale tytuł mnie rozbroił smile
            Poza tym moja córka jest ostro wkręcona w temat świąt, więc zastanawiam się, czy jej nie kupić.
            Czy dla niespełna 2,5 letniej dziewczynki to będzie do przełknięcia?
            Ile trwa ten film?
            • aleksandra1977 Re: aleksandra 03.12.12, 21:05
              mama_hanki2010 napisała:
              > Ile trwa ten film?
              55 minut

Moj syn "przygode z Georgem" zaczal w wieku 2 lat, a zaczelo sie od 1. czesci filmu o tej malpce dolaczonej do czasopisma Mini-Mini, w ktorej wyjasnia sie, skad George wzial sie w Nowym Jorku. Potem byla druga czesc Ciekawski George 2 - "Goncie te malpe" (George spotyka sympatyczna sloniczke Keile, ktora marzy by z cyrku wrocic do zoo, w ktorym jest jej rodzina), no i ostatnio 3 czesc wlasnie o tematyce swiatecznej.
              Filmy sa fajne, duzo sie w nich dzieje, smieszne i wzruszajace.
              Przy zakupie zwracajcie uwage na to, by byly z dubbingiem, a nie z lektorem, bo wersja z lektorem jest kiepska i film nie jest juz tym samym filmem. Jesli chodzi o obsade polska, to dubbinguja m.in. Krystyna Tkacz, Tomasz Steciuk, Aleksander Bednarz.
            • fasol-inka Re: aleksandra 03.12.12, 21:13
              Małpiszon i Gwiazdka jest ŚWIETNY! świetny świetny świetny!
              mój dwuipółlatek wchłania go całym sobą i gdybym mu pozwoliła to by go całymi dniami oglądał
              cudny, ciepły film, bez zbędnego nadęcia
              my kupiliśmy w Saturnie w dwupaku z innym filmem o Georgu smile zresztą mój synek go wypatrzył (kocha Georga mocno)
              • batutka Re: aleksandra 04.12.12, 16:22
                Dzięki smile
                Ja już ściągnęłam na chomiku. To tylko 2 zl, a jakość świetna.
                Rzeczywiście, super ten filmik. My mamy wszystkie odcinki Georga. Dodatkowo dwa pełnometrażowe filmy: jak Gerge poznał pana w żółtym kapeluszu i jak szukał rodziny dla słonicy.
    • camel_3d Poopowiadaj mu lepiej... 03.12.12, 21:13
      Nie sadze, zeby niko mial cos wspolnego ze swietai..a poza tym 3 latek guzik z tego filmu zrozumie.

Dla 3 llatka do ogarniecia moze jest 10 minut a nie godzina...

• aleksandra1977 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 03.12.12, 21:21
        > Dla 3 llatka do ogarniecia moze jest 10 minut a nie godzina...
        >
        Camel, wiele zalezy od tego, jaki to film. U nas akurat George jest ulubionym bohaterem syna i nie obchodza go zadne inne dobranocki.
        Bez problemu oglada pelnometrazowe filmy o tej malpie i, podobnie jak synek Fasol-inki, moj syn moglby go ogladac caly dzien z rownie duzym zainteresowaniem.
        • camel_3d Re: Poopowiadaj mu lepiej... 03.12.12, 23:06
          To ze oglada, nie znaczy ze rozumie....
          • aleksandra1977 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 03.12.12, 23:20
            rozumie, lepiej niz mogloby sie wydawac. Rozumie i przezywa to, co obejrzal. Pamieta sceny, dialogi (potrafi z wyprzedzeniem powtorzyc to, co za chwile zobaczy na ekranie).
            Filmem, ktory zrobil duze wrazenie na moich dzieciach jest rowniez "Ponyo" - historia malej rybki, ktora chce byc dziewczynka. Niesamowity film, daleki od amerykanskiej, czy europejskiej kultury, z duzym naciskiem na wartosci, ktorych w dzisiejszych czasach zaczyna brakowac. Zarowno 3 letni syn, jak i 5 letnia corka go ogladali i kazde z nich odebralo ten film inaczej, co nie znaczy, ze bezmyslnie.
            • camel_3d Re: Poopowiadaj mu lepiej... 04.12.12, 10:45
              tak.. i ty wierzysz w to co piszesz tak?

3 latek nie rozumie filmu, widzi i reaguje tylko i wylacznie na to co widzi w TYM konkretnym momencie....

WIdzi renferka i jest fajne, widzi jak ktos umiera jes smutna..ale sensu, akcji i filmu nie orzumie... przeceniasz swoje dzeicko...
              • aleksandra1977 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 04.12.12, 11:30
                wierze. A Ty bys nie wierzyl, gdyby 3 latek potrafil Ci po filmie, niewazne, czy chwile po, czy za 2 dni, opowiedziec to, co ogladal. Moj potrafi takie rzeczy.
                • camel_3d Re: Poopowiadaj mu lepiej... 04.12.12, 15:20
                  ja na prawde bym chcial zobaczyc 3latka, ktorzy obejrzy godzinny film i jest w stanie zrozumiec jego przekaz plus opowiedziec tresc... a nie to co widzia..

to ze widzial reniferka, ktory latal.. ok.
                  widzial ory..ok

ale niech ci opopie co sie dzialo po kolei i o co w filmie chodzilo.. TO jest zrozumienie filmu.
                  • aleksandra1977 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 04.12.12, 15:25
                    to zapraszam do nas wink stresci Ci kazdy film o George'u, ktory widzial.
                    • camel_3d Re: Poopowiadaj mu lepiej... 04.12.12, 18:47
                      Nagraj i wyslij.
            • kamelia04.08.2007 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 29.12.12, 02:21
              aleksandra1977 napisała:

> rozumie, lepiej niz mogloby sie wydawac. Rozumie i przezywa to, co obejrzal. Pa
              > mieta sceny, dialogi (potrafi z wyprzedzeniem powtorzyc to, co za chwile zobacz
              > y na ekranie).

no własnie, to że wszystko obejrzy, że zna poszczegolne kadry z filmu nie znaczy, że ogarnia umysłem.
              Zapytaj o czym był tem film, to sie przekonasz, zapytaj czy dana scena w filmie jest dobra czy zła, dlaczego sie wydarzyło w filmie to, a nie co innego.....

Dla takiego dziecka film nie powinien przekraczac 10 min (15 to już limit dla tych bardziej rozwinietych), bo tak długa fabułe może ogarnoć umysłem 3-latek.

Ja ze swej strony polecam film "mysia - gwiazdka". Ten film 3-latek zrozumie.
              • aleksandra1977 Re: Poopowiadaj mu lepiej... 29.12.12, 11:13
                > Zapytaj o czym był tem film, to sie przekonasz,

wyobraz sobie, ze pytam i sie przekonuje, ale dziekuje za uswiadomienie
    • mag_pie Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 03.12.12, 21:16
      rudolf czerwononosy smile
      Gwiazdka Kubusia Puchatka
    • maderta Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 03.12.12, 22:03
      Noddy i Święty Mikołaj
    • ciri_77 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 04.12.12, 11:02
      "Kajtuś czeka na Święta" - uroczy, animowany i cieplutki
    • anna090481 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 04.12.12, 19:43
      Po przeczytaniu tego wątku postanowilam pokazać córce renifera niko jak ratuje święta. Niestety nie oglądałam go pierwsza...
      Włączyłam córce na dobranoc i poszlam na trening. został z nią mąż.
      nasłuchałam się później o thillerze erotycznym dla dzieci który ze świętami nie miał nic wspólnego. Wiewiórki tańczące w barze plus chlejące renifery. Oraz wielkie ganiające wilki. Córka ma ponad trzy lata, jak wróciłam to spała w naszym łózku bo się bała wilka.
      film dla trzylatka?? Jak córka bedzie w przedszkolu to musze obejrzec tą bajkę.
      A jakie łagodne bajki dla dzieci polecacie? takie naprawdę o świętach?
      • camel_3d Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 04.12.12, 20:32
        bo zdaje sie, ze ten film jest od 6 lat.. a nie od 3... nawet jezeli niektore mamy uwazaja, ze 3letnie dziecko potrafi ponad godzinny film obejrzec, zrozumiec i opowiedziec...
        • aleksandra1977 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 13:25
          nawet jezeli niektore m
          > amy uwazaja, ze 3letnie dziecko potrafi ponad godzinny film obejrzec, zrozumiec
          > i opowiedziec...
          Camel, to, ze moje dziecko potrafi, to nie znaczy, ze oglada nieodpowiednie do swojego wieku filmy. Zapewniam Cie, ze bardzo pilnuje tego, co oglada i na pewno nie siedzi przed tv non stop, bym miala tzw. swiety spokoj.
          Wspomnianego Renifera moj 3 latek nie obejrzy, podobnie np. jak Shreka, Krola Lwa, czy Madagaskaru i jeszcze wielu, wielu filmow, ktorych tresci nie sa przeznaczone dla dziecka w jego wieku.
          Za to ciekawskiego George'a tak.
          • camel_3d Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 13.12.12, 05:03
            Ciekawski georg nie trwa godzine...
      • 0mirka2 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 12:08
        Mój wnuczek (trzylatek) w ciągu ostatnich dni chętnie oglądał te
        www.youtube.com/watch?v=NM0l_y3i82g
        www.youtube.com/watch?v=CmBt_qLx14c
        www.youtube.com/watch?v=AkUR3UfhieU

• afro.ninja Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 12:12
        > Włączyłam córce na dobranoc i poszlam na trening. został z nią mąż.> nasłuchałam się później o thillerze erotycznym dla dzieci który ze świętami nie
        > miał nic wspólnego.

skoro bajka wydala mu sie nieodpowiednia, to po co pozwolil corce ogladac ten film?/ Moze zamiast bajek, tata sie troche wysili i zrobi z dzieckiem kalendarz adwentowy, albo lancuch choinkowy? wink
    • mama-tyma Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 09:51
      jestem mocno zaskoczona, że można uważać Renifera Nico za dobry film dla trzylatka
      • camel_3d Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 09:55
        no wiesz dobry film dla trzylatka to w rozumieniu wielu mamus film, tory przykuje jego uwage na godzine i dziecko odwali sie....

bo akurat te filmy ze swietami i idea swiat nie maja nic wspolnego...

dla mnie dobrym filmem na swieta jest Nightmare Before Christmassmile

• meg.123 Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 10:42
      blue_romka napisała:

> Mam na myśli animowany. Byliśmy na "Reniferze Niko" i młodemu się podobał.
      Nie czytałam wszystkich wypowiedzi może sie powtórzę, piszesz że byliście na "reniferze niko"
      domyślam się, że chodzi o "renifer niko ratuje brata" a czy widzieliście "renifer niko ratuje święta"? dostępny na dvd

allegro.pl/renifer-niko-ratuje-swieta-nowy-i2785188860.html
    • poranocna Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 05.12.12, 13:59
      polecam The Snowman - David Bowie and Raymond Briggs. Nie całkiem o Świętach, ale piękna bajka i muzyka. Mój prawie trzylatek sam w bibliotece znalazł książkę i zakochał się, potem kupiłam dvd i szczerze polecam 25 minum pięknej animacji i muzyki
      • crazymiriam Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 12.12.12, 21:41
        Wigilia dla Muppetow - moje dzieci to ogladaly jak mialy cztery lata
        poranocna napisał(a):

> polecam The Snowman - David Bowie and Raymond Briggs. Nie całkiem o Świętach, a
        > le piękna bajka i muzyka. Mój prawie trzylatek sam w bibliotece znalazł książkę
        > i zakochał się, potem kupiłam dvd i szczerze polecam 25 minum pięknej animacji
        > i muzyki
    • saszanasza Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 12.12.12, 22:13
      Piękna jest ta bajka: www.filmweb.pl/film/%C5%BByczenie+Annabelli-1997-136117
      ja ryczałambig_grin
    • 42andzia Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 15.12.12, 21:18
      Rudolf czerwononosy też jest bardzo fajny mój synek lubi oglądać to.
      • camel_3d Re: jaki film o Świętach dla trzylatka? 29.12.12, 10:57
        I to jest o swietach, tak?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka