elfkabezhaltera 05.01.13, 11:18 Mój syn - lat 12-cie - ma wyjatkowo śmierdzący pot. Po odmoczeniu i wyszorowaniu mydłem zaczyna być wyczuwalny węchowo już po kilku minutach. Co z nim zrobić? Od jakiego lekarza zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mruwa9 Re: Śmierdzące dziecko 05.01.13, 13:13 od starannego uzycia mydla i antyperspirantu. Odpowiedz Link Zgłoś
henia04 Re: Śmierdzące dziecko 05.01.13, 16:14 Dziecko? Nastolatek. Zwrócić trzeba uwagę na jedzenie, sport ze 3 razy w tygodniu min, kupić żel pod prysznic i dezodorant dla młodzieży/dorosłych, jak po tygodniu bez zmian, to do pediatry na początek, endo też jest jakimś pomysłem, ale nie wiem, czy nie za daleko idącym od razu. Bo trzeba myślenie przestawić: masz faceta w domu. Bardzo testosteronowego. Jeśli dla innych dorosłych facetów, nie tylko dla matki przed okresem, śmierdzi, to po krótkiej obserwacji trzeba to sprawdzić. Ja się właśnie staram przestawiać... Synuś kochany właśnie mnie przerasta... Ledwo się powstrzymuję przed zmienianiem mu pościeli co 2 dzień - tylko piżamy codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Re: Śmierdzące dziecko 06.01.13, 12:28 to chyba nie jest pytanie na to forum. Może dzieciak wchodzi w wiek dojrzewania, poci się to i śmierdzi. Kupić antyperspirant i skłonić do większej dbałości o higienę. Ewentualnie przeanalizować dietę - śmieciowe jedzenie, czosnek, cebula, duze ilości mięsa, niektore przyprawy mogą spowodować większą potliwość ale i gorszy zapach potu Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Śmierdzące dziecko 06.01.13, 13:51 Ja bym poszła do endokrynologa....jakakolwiek nie byłaby tego przyczyna, endokrynolog jest w stanie temu zaradzić skuteczniej niż antyperspirant moim zdaniem. Do mojego syna przychodzi dwóch śmierdziących kolegów i wierzcie mi że po ich wyjściu muszę wietrzyć pokój. To nie jest zbyt miłe dla osób przebywających wśród takich dzieci i z czasem może to zaburzyć relacje między nimi, a z czasem nawet wywołać kompleksy u takiego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
muta001 Re: Śmierdzące dziecko 06.01.13, 13:21 Mój syn tak miał w wieku ok. 8 lat, więc to raczej nie okres dojrzewania. Zażywał wtedy tran i pomyślałam sobie ze to być może od tego. U nas śmierdziało głównie podczas spania i po spaniu bo wtedy najbardziej się pocił. Nienawidziłam tego zapachu, było mi niedobrze Po ok. 2 miesiącach przeszło. Lekarz tez nie był w stanie stwierdzić jaki był powód, po prostu taka uroda Całe szczęście, że mamy to już za sobą Odpowiedz Link Zgłoś