Dodaj do ulubionych

poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś

19.02.13, 17:59
Witam poszukuje hematologa dziecięcego, syn ma 5 lat.Najlepiej gdyby przyjmował w Warszawie. Proszę podajcie jakieś namiary. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 22.02.13, 13:33
      podbijam temat
    • niebioska Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 24.02.13, 00:23
      Przy szpitalu na Litewskiej jest poradnia hematologiczna - zadzwoń, dowiedz się, czy potrzebujesz skierowania. Jutro spróbuję odnaleźć jakiś dokument z nazwiskiem pani, która opiekowała się młodym na oddziale dziennym. Ponoć bardzo dobra, my na szczęście nie potrzebowaliśmy zbytnio korzystać z jej wiedzy i doświadczenia.
    • shige Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 24.02.13, 14:17
      Profesor Michal Matysiak z kliniki na Litewskiej. Kiedyś przyjmował tez w Lux-Medzie. Wysylam na konsultacje do niego wszystkie wątpliwe przypadki. Jeden z lepszych specjalistów nie tylko w Polsce ale i w Europie.
      • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 25.02.13, 11:38
        Umówiłam do dr Katarzyny Pawelec i do prof. Matysiaka.Pierwsza wizyta jest u Pawelec, później najwyżej skonsultuję diagnozę jeszcze u profesora. Czas nas goni, więc trochę nie mam czasu czekać na wizyty z NFZ.
        shige jesteś hematologiem?

• aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 06.03.13, 14:09
          Byłam u Pawelec. Powiedziała ,że chodzi o skazę krwotoczną. Stwierdziła to opierając się na podstawowych badaniach, nie pokierowała na żadne dalsze. A pediatra nadal twierdzi ,że powinien być dalej diagnozowany, więc mam mieszane uczucia po tej wizycie. Więc udam się do Matysiaka chyba, mimo że wiele czytałam o jego niezbyt fajnym podejściu do rodzica i że woli cięższe przypadki, a my do takiego raczej nie należymy. I sporo osób wybiera jednak do innego lekarza, bo współpraca układa się kiepsko. zobaczymy...
          • alfaxx Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 06.03.13, 15:55
            byłam u tego profesora z synkiem, przypadek lekki - podejrzenie braku krzepliwości, i bardzo polecam. w sposób spokojny i fachowy wszystko nam wyjaśnił, skierował na badania na litewską - nie mam żadnych zastrzeżeń, miły i kulturalny
            • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 06.03.13, 16:40
              alfaxx dziękuję za zachętę. My czekamy na zabieg, pediatra odradza ,ze względu na wyskakujące co jakis czas(kilka miesięcy) wybroczyny. Dr Pawelec mówi ,że to nic takiego. Wydałam 150 pln i doooopa, bo pediatra dalej się upiera przy swoim. Ja , rzecz jasna, tez mam obawy przed puszczeniem go na zabieg , jak nie wiadomo o co chodzi. A zakładam ,że nie wiadomo o co do końca chodzi, jeśli Pawelec nie zleciła żadnych badań. Wybiorę się zatem do profesorka.
              • shige Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 17.04.13, 17:11
                aniaolawa napisała:

Nie nie jestem hematologiemsmile

> My czekamy na zabieg, pediatra odradza ,ze względu
                > na wyskakujące co jakis czas(kilka miesięcy) wybroczyny.

A te wybroczyny to nie przypadkiem choroba Schoenleina-Henocha?Wykluczono i tą możliwość?

Jaki dziecko ma mieć zabieg?
                • aniaolawa shige 18.04.13, 13:40
                  Henocha to raczej nie jest, nikt tego nie podejrzewał , nawet Matysiak. Mówią ,że to jest skaza krwiotoczna, ponieważ z moich obserwacji wynika ,że wybroczyny pojawiają się głownie po osłabieniu, przy ucisku,np. po spaniu na ręce , uchu. Ostatnio wyskoczyły tak jakby pod linię odciśnięte od poduszki. No ale..żaden hematolog na żywo nie widział tych wybroczyn , tylko na zdjęciu. Tylko jedna homeopatka powiedziała ,że jeśli chcę być pewna ,że to skaza , to muszę zrobić testy na litewskiej lub w bielańskim i że nigdzie tego prywatnie nie zrobię . Nikt nie zamawia takich testów do przychodni. Zabieg miał mieć na podcięcie trzeciego migdała, plus ewentualnie drenaż uszu i podcięcie wędzidełka. Przełożyli nam go na wakacje. Jak na Litewskiej nam nie pomogą 25 kwietnia to ja już rozkładam ręce.
                  • aniaolawa Re: shige 18.04.13, 13:42
                    sorki błąd : hematolog powiedziała ,że mam iść do szpitala do poradni... smile czytałam jakiś wątek o homeopatii w międzyczasie... i stąd ten błąd
            • aniaolawa alfaxx 06.03.13, 17:04
              A gdzie bylas u prof.? Wiem , że przyjmuje w Luxmedzie prywatnie.Wiesz gdzie jeszcze prywatnie?
    • katty_a Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 17.04.13, 14:24
      Przedtem byłam u dwóch innych lekarzy i każdy umywał ręce kierując mnie na zbędne badania. Zadawali pytania typu: jak moge Pani pomóc... i potem trafiłam do lekarza któego zdecydowanie mogę polecić dr Tomasza Szpilę, przyjmuje w Instytucie Hematologii i Transfuzjologii i na Woli w przychodni Prosen. Bardzo mi pomógł..
      • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 17.04.13, 15:47
        A jaki miałaś problem? Mi już 3 hematologów, przyjmujących prywatnie nie pomogło, chociaż jedna przy silnym ciągnięciu za język powiedziała, że te wszystkie badania co miałam do tej pory , to o niczym nie świadczą. Powiedziała ,że muszę zapisać się do poradni hematologicznej przy szpitalu na Litewskiej lub do Bielańskiego i naciskać na badania w kierunku skazy krwiotocznej, które tylko tam wykonują. Przez to ,że nie mamy takich badań , tylko opinie same, nie przyjęli nas na zabieg m.in. 3 migdała i wyznaczono nam nowy termin , żebym miała więcej czasu na diagnozę. 25 kwietnia idziemy do poradni na Litewską i będę prosić o te badania. Jak nam ich nie zlecą to ja już nie wiem co mam robić.
        • alfaxx Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 19.04.13, 15:07
          przepraszam, że nie odpowiedziałam ale nie miałam czasu zaglądać na netasad jesteś już pewnie po wizycie, czy byłas u profesora? ja byłam w luxmedzie a potem umówił nas na litewską
          • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 19.04.13, 17:09
            Byłam w Luxmedzie , ale niestety nie wysłał nas na Litewska , bo nie widzi problemu.
            • niebioska Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 20.04.13, 23:08
              Ups. I mi gdzieś ten wątek uciekł. Właśnie sprawdziłam - mojego młodego diagnozowała pani Anna Klukowska. Trochę marudziła, że ja nie jestem do końca zdiagnozowana (moje badania w Instytucie Hematologii "utknęły"), a skaza w wywiadzie była jedynym wskazaniem do diagnozy dziecka, ale badania zrobiła. Mieliśmy skierowanie do szpitala od pediatry, panią Klukowską przypadkiem spotkałam w przychodni, porozmawiałyśmy i zgodziła się przyjąć syna na oddział dzienny, bo na badania przez przychodnię czeka się kilka miesięcy. Na przyjęcie na oddział czekaliśmy chyba 2 tyg.
    • dwojedzieciija Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 20.04.13, 09:28
      Chodziłam z Chłopcami do dr. Katarzyny Pawelec - pediatra, hematolog, onkolog. Pani dr pracuje w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym przy marszałkowskiej (Klinika Pediatrii Hematologii i Onkologii) i na pewno w Lux Medzie przy Arkadii, niestety terminy są dość długie.
      Tu znajdziesz więcej namiarów KLIK
      • aniaolawa niebioska 22.04.13, 17:35
        niebioska właśnie 25 tego kwietnia mam wizytę w poradni na Litewskiej u dr Klukowskiej, ale mnie zmartwiłaś ,że w poradni na badania na skazę czeka się kilka miesięcy. Wołałabym uniknąć szpitala , bo i tak ma mieć w lipcu zabieg. Z drugiej strony jak nie zdiagnozuje tego szybko , to znowu zabieg nam przesuną. Czyli mogę liczyć ,że Klukowska skieruje nas na badania w kierunku skazy? Jak to konkretnie się diagnozuje? Jak wyglądał pobyt w szpitalu?Jak długo byliście i ile czeka się na wyniki i z jak chorymi dziećmi się tam leży w sensie czy z jakimiś chorobami zaraźliwymi? Napisz co pamiętasz , będę bardzo wdzięczna. Czyli u Was wyszła skaza, tak? Co z nią robicie?
    • aniaolawa Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 25.04.13, 15:10
      Byłam na wizycie. Rzeczywiście termin na badania krwi dopiero na sierpień , ale ze względu na termin zabiegu (lipiec), dopisali nas do listy na 30 kwietnia. Byliśmy u dr Klukowskiej. W końcu coś będzie jasne.
      • niebioska Re: poszukuję dobrego hematologa- polećcie kogoś 25.04.13, 22:05
        Dobrze, że się udało smile. Oby jeszcze badania wyszły ok.
        Mój syn badania miał robione na oddziale dziennym - przyszliśmy o 8, pobrano mu krew, poczekaliśmy, czy badania się powiodą (czasem się zrobi skrzep - wtedy od razu pobierają drugą próbkę), o 11 wyszliśmy do domu. Najgorsza choroba, jaką się na tym oddziale spotyka nie jest zakaźna - to białaczka.
        Syn na szczęście skazy nie ma. Ja - i owszem. Żyję dalej, tylko uważam na ostre narzędzia wink.
        Dużo zależy od rodzaju skazy, a jest ich sporo. Z moją (trombocytopatia) daje się coś zrobić tylko w 1 przypadku na 10. Ale czy to mój przypadek - nie wiem, bo jak pisałam - jeszcze nie jestem do końca zdiagnozowana.
        I
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka