21.02.13, 21:23
Jakimi jedza wasze dzieci? Moja coreczka ma 14 mcy i nadal karmie ja plastikowymi, tylko ostatnio jakies takie za male mi sie wydaja. Nie wiem czy szulac wiekszych plastikowych? czy juz jej dac metalowe? moze ktos cos polecic?
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: sztucce 21.02.13, 21:27
      te są super
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90192962/
      --
      Kobiety są jak płatki śniegu... nie potrafią prowadzić samochodu.
    • mama_kotula Re: sztucce 21.02.13, 21:28
      Moja ma 14m, je metalowymi, sama. Rozmiar jej obojętny, często trzyma w jednej ręce małą łyżeczkę, w drugiej dużą tongue_outPP

--
      http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/u/u91pns7d0.png
    • gemmi18 Re: sztucce 21.02.13, 22:41
      Na tym etapie moje dzieci jadły łyżką wielkości pomiędzy małą do herbaty a dużą do zupy - mam takie dwie, ale niestety nie pamiętam skąd, a są idealne wielkościowo, mieszczą się całe do małych buź. Widelców używają zazwyczaj plastikowych z przyzwyczajenia, takich jak zalinkowała wyżej inna dziewczyna - ale nie są najlepszej jakości, po pół roku widelce od mycia w gorącej wodzie mają 'roztopione' widełki na końcach smile obecnie mamy drugi komplet, z czego noże nieruszane.
      Teraz jedzą najczęściej już zwykłą, dużą łyżką.
      • bbuziaczekk Re: sztucce 21.02.13, 23:31
        Jeszcze przed roczkiem moje dzieci zaczely jesc zwyklymi metalowymi sztuccami ale takimi dla dzieci czyli mniejszymi od zwyklych. Kupilam w Ikei
    • beliska Re: sztucce 22.02.13, 01:37
      Nigdy nie jadła plastikami. Nie umiałam tym karmić, były niewygodne.
    • joalma Re: sztucce 22.02.13, 08:26
      odkąd mój synek złamał podczas jedzenia/zabawy 2 plastikowe łyżki dziecięce, używa tylko metalowych - widelczyka do ciasta (mamy takie szerokie z krótkimi zębami) i łyżeczki do herbaty (wybieram dla niego te głębsze). Używa ich do dziś a ma prawie 3 lata. U dziadków próbował jeść takimi metalowymi "średnimi" specjalnymi dla dzieci i jeszcze było mu niewygodnie, widać ma za małą rączkę.
    • mae24 Re: sztucce 22.02.13, 14:54
      Dzieki za opinie, przetestujemy te z ikeii, potem zobac zymy co dalej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka