Dodaj do ulubionych

jakie "następne" łóżko dla 2latki?

01.08.13, 09:29
ma to ze szczebelkami i turystyczne, ale to juz chyba czas na zmianę.
proszę podajcie linka, jakie u Was sie sprawdzilo, albo nie sprawdzilo wink
dziekuje
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 09:44
      Normalne, "dorosłe" łóżko, takie żebyś mogła się na nim z dzieckiem położyć, może być z dodatkową barierką.
    • ania.stp Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 11:14
      My mamy drewniane w rozmiarze 90x180. Wygląda jak tapczanik. Z jednej strony jest barierka na całej długości, a z drugiej na 3/4 długości. Z czasem tę barierkę odkręcę.
    • anusia_magda Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 12:24
      ale chyba dziecko mieści sie jeszcze w szczebelkowym smile? Moja ma 2,9 l. i nadal w szczebelkowym, strasznie sie kręci i na razie odpuszczam z dużą sofą, którą mamy w pokoju smile ale potem chyba dokupię do tej sofy jakieś barierki...
    • betty842 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 12:45
      Jeśli masz odpowiednio dużo miejsca to proponuję normalne dorosłe łóżko (90/200) z dodatkową barierką,którą potem bedzie można zdemontować. Nie inwestowałabym w drogi materac bo takiemu dziecku mogą sie przydarzyć różne wypadki (siku czy wymioty). Mój młodszy syn do dorosłego łózka przeniósł się przed 2.urodzinami (starszy jak miał 1,5 roku). Materac kupiliśmy mu piankowy bo wiem jak taki materac może wygladać po kilku latach.
      Niektórzy chwalą sobie łóżko z ikei które można rozciagać,ale nie miałam z nim styczności wiec nie wiem.
      www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S79931867/
      • mamazuzi77_3 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:13
        Nasza corka przed 2 urodzinami przeniosla sie do takiego lozka
        www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59827956/. Polecam
        • una_mujer Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:20
          A czemu polecasz? Ja się podpinam do wątku, właśnie wczoraj spędziłam wieczór na przeglądaniu łóżek dziecięcych w internecie i jestem ciekawa opinii opartych na różnych argumentach (bo trwałe, bo wygodne, bo zajmuje mało miejsca, bo rodzic może się położyć z dzieckiem, itp).
          • bluemka78 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:41
            My wybraliśmy łóżka ikea, bo są korzystne cenowo i dobrej jakości, bo są fajne, estetyczne. Nie są bardzo drogie, a mamy w perspektywie za kilka lat rozłożenie dzieci na dwa pokoje i wtedy kupimy juz dorosłe łóżka więc te pójdą do oddania. Teraz dzieciom lepiej w jednym pokoju, razniej, a dwa duże łóżka, jakie sie pozniej kupi zajęłyby za dużo miejsca i uniemożliwily podział pokoju na strefy.
            • una_mujer Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 14:03
              Dzięki! A pokoik faktycznie śliczny. Ja nigdy nie byłam dobra w urządzaniu mieszkań (absolutny brak wyobraźni przestrzennej) i teraz jak się przymierzam do tego pokoiku dla dziecka, to mam wrażenie, że mnie to przerasta... Muszę trochę więcej ładnych zdjęć pooglądać.
              • bluemka78 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 14:11
                Una_mujer gdyby nie to, ze śledzę forum wnetrza mieszkań od dłuższego czasu, na którym jest mnóstwo fajnych pokoi i mnóstwo inspiracji do obejrzenia to tez bym nic dobrego nie urzadzila smile)) to forum to dla mnie jedna wielka inspiracja, nie tylko odnośnie pokoju dla dzieci wink
        • baba-baba Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 23:03
          Mój syn 2,3 nadal śpi w szczebelkowym i turystycznym czasem.Nawet jak wyciągnę mu te trzy luzne szczeble to potrafi wypasc w trakcie spania na podłogę,strasznie się kręci,spi w poprzek,siada przez sen.U nas byłoby za wcześnie niestety.
    • bluemka78 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:19
      U naszych 3-letnich bliźniaczek w kąciku sypialnianym sprawdzają sie łóżeczka z ikei.
      fotoforum.gazeta.pl/photo/6/wb/lf/8vhs/W5i3E2aLWk35gSSbHX.jpg
      Po pół roku użytkowania mogę stwierdzić, że dziewczynki są zadowolone ze swoich łóżek, nie wypadają choć jedna jest wiercipiętą, jest im wygodnie.
      • mamazuzi77_3 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:26
        Piekny pokoiksmile ( powyżej)
        Dlaczego polecam? Wg mnie: trwałe, łatwe do czyszczenia, rośnie razem z dzieckiem, Zuza nigdy z niego nie wypadła-chociaż zdarza jej sie spać w różnych konfiguracjach-wierpcipięta nieziemska.Pozdrawiam
        • bluemka78 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 13:47
          mamazuzi77_3 napisała:

> Piekny pokoiksmile

Dzięki smile
      • zuwka Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 03.08.13, 22:26
        Bluemka fajny pokoik smile
        My mamy to samo łóżko i polecam z czystym sumieniem. Młoda ma 4 lata i jeszcze sporo zapasu. Pokorzysta jeszcze z niego trochę. Nawet mnie zdarza się usiąść na nim, i poczytać małej bajki. A nie mam figury modelki tongue_out łóżko wytrzymuje mój nacisk. Polecam
    • myszy80 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 15:20
      Starszemu przed drugimi urodzinami kupiliśmy łóżko z barierką 80x160. Wybraliśmy takie ze względów lokalowych. Niedawno zmieniliśmy mieszkanie i to łóżko "odziedziczył" młodszy a starszemu kupiliśmy normalny tapczan 90x200 (z szufladami).
    • mamuniaolunia Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 01.08.13, 20:00
      U nas jest tak:
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wi/oa/ikt9/PI4G4DpJuzafvT2CcB.jpg
      Łóżeczko jest z firmy www.pietrus.pl kupione na allegro w bardzo korzystnej cenie. Jest śliczne i wytrzymałe - spokojnie utrzymuje mojego męża. Ma rozmiar 160/80, nie chcieliśmy większego ze względu na mały metraż pokoju i to, że musiało się jeszcze zmieścić łóżeczko bratasmile
      • myszy80 do mamuniaolunia 01.08.13, 21:01
        Zdradzisz gdzie kupiłaś firankę?
        • mamuniaolunia Re: do mamuniaolunia 01.08.13, 21:20
          na allegro, za całe 14 zł smile
          • myszy80 Re: do mamuniaolunia 02.08.13, 07:18
            W takim razie idę przeszukiwać allegro big_grin
    • silje78 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 02.08.13, 09:30
      moja córka jak miała niespełna dwa lata dostała takie łóżko:
      tablica.pl/oferta/stylowe-metalowe-lozko-jednoosobowe-ikea-meldal-ID2NPJX.html
      do tego porządny materac. plusem jest to, że wysatrczy jej na długo oraz to, że jak ląduje w naszym łóżku to jedno z nas ma wygodne miejsce do spania big_grin .
      dodatkowo dokupiłam poduszki na fotele ogrodowe, które służą jako ochraniacz/oparcie, poza tym fajnie wyglądają.
    • budzik11 Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 02.08.13, 09:45
      Normalne, dorosłe łóżko ze stelażem i materacem, u starszej - tradycyjny otwierany tapczan ze skrzynią. Oba kupione w BRW.
    • levoonia Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 04.08.13, 00:10
      wy wygrzebaliśmy na all i u znajomych 2 takie zabytkowe łóżka, wypiaskowaliśmy, daliśmy do malowania proszkowego. na razie w pokoju stoi jedno bo młodszy wciąż z nami w sypialni. starszy zaczął w nim spać jak skończył1,5 roku bo musiał wtedy zwolnić nasza sypialnie dla młodszego smile minus - jest wysokie (choć dzięki temu pod spodem mieści się kilka koszy i duża skrzynia na kółkach). żeby było bezpiecznie po obu stronach są spuszczane siatki (po bokach metalowe prowadnice). tylną zamieniłam w tym łóżku na osłonę w materiału. na stałe jest podniesiona.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/sg/qd/qqnq/CfiszbgplS3jVIOzjX.jpg
    • mushencja Re: jakie "następne" łóżko dla 2latki? 10.08.13, 12:16
      ja polecam lozeczko turystyczne Easy Sleep, ja uzywam jego jakotakie dodatkowe ktore mam w salonie i sie sprawdzasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka