agucha824
17.09.13, 14:33
Kobiety jak to jest z powrotem po urlopie wychowawczym? Pisałam podanie na dwa lata został mi jeszcze rok ale sytuacja finansowa zmusza mnie do powrotu. Dzwoniłam do szefa a on powiedział ze nie może utrzymać tylu pracowników i ze jak jedna pani która ma możliwość iść na zasiłek przedemerytalny się na niego zdecyduje to ja mogę wrócić a jeżeli ona powie że zostaje to otrzymam wypowiedzenie
Czy on może mnie po powrocie zwolnić? Kurcze strasznie mi przykro bo zawsze byłam jego najlepsza pracownica. Byłam głupia bo gdy on chciał zwalnić tą pania ze wgledów ekonomicznych ja byłam już w ciąży i zaproponowałam ze pójde na chorobowe żeby jej nie zwalniał a mi i tak będzie płacił zus więc zaoszczedzi później ja miałam wrócić a ona miała iść na ta pomostówkę. Teraz ona nie bardzo chce się decydować. teraz ona jest ważniejszym pracownikiem dla mojego szefa a przeciez jak by to ją zwolnił to ona by miała pomostówkę a ja prace a tak bede z gołą ręką. Jakbym wtedy nie uratowała jej tyłka to ona była by na zasiłku a ja dalej miałabym pracę
Czy są jakieś przepisy mówiące o powrocie z wychowawczego? Czy którejś z Was się udało?
Nie wiem co robic zostac na wychowawczym i czekać az tamta się zdecyduje tak to mam 400zł z mopsu.
Przepraszam za tak długi tekst ale jestem załamana liczyłam, że mam bardziej lojalnego pracodawcę i koleżankę z pracy