obasic 17.09.13, 16:13 Bo ja tylko mineralna Kiedys wlalam sobie z czajnika kranowe i niestety dostalam zapalenia zatok. Na cale szczescie to ja wtedy plukalam nie dzieci. Teraz ciagle mineralna przegotowana, moze to przypadek byl ale kranowy unikam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budzik11 Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 18:52 Używa się fizjologicznego roztworu soli fizjologicznej (domowej roboty lub z załączonych/kupnych saszetek). W innym wątku polecasz Sinus Rinse, a nie wiesz? Nie kompromituj się. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 18:53 budzik11 napisała: > fizjologicznego roztworu soli fizjologicznej miało być "fizjologicznego roztworu soli CZYLI soli fizjologicznej". Odpowiedz Link Zgłoś
obasic Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 18.09.13, 21:49 Czleku! Zeby sobie ten roztwor zrobic to trzeba miec do tego wode. Tak? To chyba proste. Teraz skad to wode z kranu czy minetalna ze sklepu? Woda w kranach jest rozna. Ja mialam raz zly przypadek z kranowa i ciagle uzywam mineralnej. Skad u Ciebie tyle jadu tak bez powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 19:22 przegotowaną, ostudzoną dodaję saszetkę i tak już od roku przy każdym katarze- dziecko przeszło 5-letnie Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 19:47 przegotowaną kranówę Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 z czajnika 17.09.13, 22:03 obasic napisała: > Bo ja Kiedys wlalam sobie z czajnika kranowe i niestety dos > talam zapalenia zatok. To w czym problem? Z czajnikiem czy ,,kranowa".? Ja nie wlewalam ,,sobie kranowy z czajnika", tylko wlewałam przegotowaną wodę z czajnika do butelki gdzie, wsypywałam saszetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 ra: 18.09.13, 22:54 Tak, przegotowana z kranu. I wszystko było ok. Pamiętaj, żeby przed każdym uzyciem tej, plastikowej butli z zestawu dobrze ją oczyścić. Odpowiedz Link Zgłoś
obasic Re: ra: 19.09.13, 10:19 SinusRinse uzywamy juz od 4 lat z dużym powodzeniem. Z obawy o jakość wody w kranie na początku (4 lata temu) zaczęłam od mineralnej. Przypadkiem jak wody brakło dolałam sobie przegotowana z czajnika (woda z kranu), i przepłukałam sobie, (byłam w trakcie infekcji). No efekt był taki, że z marszu 2 tygodnie zatoki mnie okrutnie bolały co nigdy w życiu nie miało miejsca. No i tak juz 4 latka mineły tylko na przegotowanej mineralnej. Spytać sie wkoło nie ma kogo, bo raczej nie spotykam ludzi którzy by stosowali SinusRinse, a przecież jest jeszcze forum Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: ra: Czyli nie dostosowałaś się być może 19.09.13, 18:23 ...do podstawowej zasady. Jeśli masz zapchany prawie caly nos, to nie stostujesz Sinus! Musi być droznosc minimum 2/3 w każdym otworze! To nie wina przegotowanej wody! Nie mogłas dostać przed taką zapalenia zatok! Odpowiedz Link Zgłoś
obasic Re: ra: Czyli nie dostosowałaś się być może 19.09.13, 18:34 Dlaczego dostalam zapalenie zatok? Nie wiem. Wiem, ze tylko wtedy uzylam przegotowanej w czajniku wody z kranu, i wtedy to sie stalo. Jedyny raz w zyciu. Potem tylko mineralna , bez zadnych sensacji. Zostaly obawy, mimo ze pewnie niezasadne. Wode w kranie ponoc mam miec dobrej jakosci. Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 22:39 Mamy filtr odwroconej osmozy, uzywam taka wode do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 19.09.13, 22:16 robilam pare razy przegotowana kranówa i butelka z dziubkiem jak bidon...sprawdzilo sie znakomicie do wody dodawalam zwyklej soli morskiej Odpowiedz Link Zgłoś