Dodaj do ulubionych

Sinus Rinse - jaka uzywacie wode

17.09.13, 16:13
Bo ja tylko mineralna uncertain Kiedys wlalam sobie z czajnika kranowe i niestety dostalam zapalenia zatok. Na cale szczescie to ja wtedy plukalam nie dzieci. Teraz ciagle mineralna przegotowana, moze to przypadek byl ale kranowy unikam.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 18:52
      Używa się fizjologicznego roztworu soli fizjologicznej (domowej roboty lub z załączonych/kupnych saszetek). W innym wątku polecasz Sinus Rinse, a nie wiesz? Nie kompromituj się.
      • budzik11 Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 18:53
        budzik11 napisała:

> fizjologicznego roztworu soli fizjologicznej

miało być "fizjologicznego roztworu soli CZYLI soli fizjologicznej".
      • obasic Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 18.09.13, 21:49
        Czleku! Zeby sobie ten roztwor zrobic to trzeba miec do tego wode. Tak? To chyba proste.
        Teraz skad to wode z kranu czy minetalna ze sklepu?
        Woda w kranach jest rozna. Ja mialam raz zly przypadek z kranowa i ciagle uzywam mineralnej.
        Skad u Ciebie tyle jadu tak bez powodu?
    • frestre Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 19:22
      przegotowaną, ostudzoną
      dodaję saszetkę i tak już od roku
      przy każdym katarze- dziecko przeszło 5-letnie
    • rulsanka Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 19:47
      przegotowaną kranówę
    • zjawa1 z czajnika 17.09.13, 22:03
      obasic napisała:

> Bo ja Kiedys wlalam sobie z czajnika kranowe i niestety dos
      > talam zapalenia zatok.

To w czym problem?
      Z czajnikiem czy ,,kranowa".?
      Ja nie wlewalam ,,sobie kranowy z czajnika", tylko wlewałam przegotowaną wodę z czajnika do butelki gdzie, wsypywałam saszetkę.
      • obasic Re: z czajnika 18.09.13, 21:53
        A ta w czajniku to masz z kranu?
        • zjawa1 ra: 18.09.13, 22:54
          Tak, przegotowana z kranu.
          I wszystko było ok.
          Pamiętaj, żeby przed każdym uzyciem tej, plastikowej butli z zestawu dobrze ją oczyścić.
          • obasic Re: ra: 19.09.13, 10:19
            SinusRinse uzywamy juz od 4 lat z dużym powodzeniem. Z obawy o jakość wody w kranie na początku (4 lata temu) zaczęłam od mineralnej. Przypadkiem jak wody brakło dolałam sobie przegotowana z czajnika (woda z kranu), i przepłukałam sobie, (byłam w trakcie infekcji). No efekt był taki, że z marszu 2 tygodnie zatoki mnie okrutnie bolały co nigdy w życiu nie miało miejsca. No i tak juz 4 latka mineły tylko na przegotowanej mineralnej. Spytać sie wkoło nie ma kogo, bo raczej nie spotykam ludzi którzy by stosowali SinusRinse, a przecież jest jeszcze forum wink
            Dzięki.
            • zjawa1 Re: ra: Czyli nie dostosowałaś się być może 19.09.13, 18:23
              ...do podstawowej zasady. Jeśli masz zapchany prawie caly nos, to nie stostujesz Sinus!
              Musi być droznosc minimum 2/3 w każdym otworze!
              To nie wina przegotowanej wody!
              Nie mogłas dostać przed taką zapalenia zatok!
              • obasic Re: ra: Czyli nie dostosowałaś się być może 19.09.13, 18:34
                Dlaczego dostalam zapalenie zatok? Nie wiem. Wiem, ze tylko wtedy uzylam przegotowanej w czajniku wody z kranu, i wtedy to sie stalo. Jedyny raz w zyciu. Potem tylko mineralna , bez zadnych sensacji. Zostaly obawy, mimo ze pewnie niezasadne. Wode w kranie ponoc mam miec dobrej jakosci.
    • lianis Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 17.09.13, 22:39
      Mamy filtr odwroconej osmozy, uzywam taka wode do wszystkiego
    • gato.domestico Re: Sinus Rinse - jaka uzywacie wode 19.09.13, 22:16
      robilam pare razy przegotowana kranówa i butelka z dziubkiem jak bidon...sprawdzilo sie znakomicie smile do wody dodawalam zwyklej soli morskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka