Dodaj do ulubionych

nalogowe drapanie sie u dziecka

23.01.15, 12:51
Witam,

Czy ktos moze mi pomoc?Moj Maly (19 mcy) od kilku miesiecy drapie sie/szczypie po brzuchu dokladnie kolo pepka.Co moze byc przyczyna ?troche mnie to martwi ...
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 24.01.15, 20:16
      Pępek czyszczony regularnie ? Może suchość skóry ?
      • ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 24.01.15, 23:21
        Przepraszam za wczesniejsze puste komentarze...internet mi oszalal...Boo-boo co masz na mysli przez czyszczenie pepka ?Myjemy mu brzuszek podczas kapieli nic poza tym .
        • camel_3d Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 24.01.15, 23:35
          moze sucha skora?
          • ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 08:07
            Smaruje go balsamem po kazdej kapieli ...A czym najlepiej byloby dobrze nawilzyc sucha skore jezeli juz taka jest?
            • boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 20:09
              Zależy jaki balsam stosujesz. Ja ze wszystkich przerobionych za najlepszy uważam z rossmanna ale nie dla dzieci tylko taki w białej butelce z czerwoną zatyczką i pisze na nim UREA 5%- ale moje dzieciaki mają bardzo suchą skórę. Sama używam z tej samej serii tylko UREA 10%. No i każdy z nich kosztuje grosze.
        • e-kasia27 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:04
          Zajrzyj do pępka, czy nie jest czerwony, śmierdzący?
          Mogły się drożdżaki rozmnożyć i swędzi, szczypie, to dziecko drapie, jak umie.
          • ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:10
            E-kasia27 mowisz ze Twoje dziecko tak mialo?jak to wyleczylas?pepek jest czerwony ale nie wiem czy to nie przez te drapanie...
            • e-kasia27 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:13
              Powąchaj, to będziesz wiedziała - zapach dojrzałego sera.

Myć ze dwa, trzy razy dziennie i smarować -krem clotrimazol - do kupienia w aptece bez recepty.
              • ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:26
                Tak zrobie ,dziekuje za komentarz
                • mynia_pynia Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 26.01.15, 20:08
                  Ja czasami (może z 3 razy w roku) psikam na pałeczkę do uszu omnisept i przemywam pępek. Nie wiem czemu tak robię wink, tak sobie wymyśliłam.
        • boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 20:06
          W pępku czasami też się lubi zebrać brudek- ja moim czyszczę normalnym patyczkiem do uszu. Córce gdybym nie czyściła od czasu do czasu to ma od razu za jakiś czas zaczerwieniony.
          • stokrotka_beauty Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 27.01.15, 00:14
            Na zaczerwieniony pępek super jest woda utleniona!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka