ilusia1987 23.01.15, 12:51 Witam, Czy ktos moze mi pomoc?Moj Maly (19 mcy) od kilku miesiecy drapie sie/szczypie po brzuchu dokladnie kolo pepka.Co moze byc przyczyna ?troche mnie to martwi ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 24.01.15, 20:16 Pępek czyszczony regularnie ? Może suchość skóry ? Odpowiedz Link Zgłoś
ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 24.01.15, 23:21 Przepraszam za wczesniejsze puste komentarze...internet mi oszalal...Boo-boo co masz na mysli przez czyszczenie pepka ?Myjemy mu brzuszek podczas kapieli nic poza tym . Odpowiedz Link Zgłoś
ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 08:07 Smaruje go balsamem po kazdej kapieli ...A czym najlepiej byloby dobrze nawilzyc sucha skore jezeli juz taka jest? Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 20:09 Zależy jaki balsam stosujesz. Ja ze wszystkich przerobionych za najlepszy uważam z rossmanna ale nie dla dzieci tylko taki w białej butelce z czerwoną zatyczką i pisze na nim UREA 5%- ale moje dzieciaki mają bardzo suchą skórę. Sama używam z tej samej serii tylko UREA 10%. No i każdy z nich kosztuje grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:04 Zajrzyj do pępka, czy nie jest czerwony, śmierdzący? Mogły się drożdżaki rozmnożyć i swędzi, szczypie, to dziecko drapie, jak umie. Odpowiedz Link Zgłoś
ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:10 E-kasia27 mowisz ze Twoje dziecko tak mialo?jak to wyleczylas?pepek jest czerwony ale nie wiem czy to nie przez te drapanie... Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:13 Powąchaj, to będziesz wiedziała - zapach dojrzałego sera. Myć ze dwa, trzy razy dziennie i smarować -krem clotrimazol - do kupienia w aptece bez recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
ilusia1987 Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 10:26 Tak zrobie ,dziekuje za komentarz Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 26.01.15, 20:08 Ja czasami (może z 3 razy w roku) psikam na pałeczkę do uszu omnisept i przemywam pępek. Nie wiem czemu tak robię , tak sobie wymyśliłam. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 25.01.15, 20:06 W pępku czasami też się lubi zebrać brudek- ja moim czyszczę normalnym patyczkiem do uszu. Córce gdybym nie czyściła od czasu do czasu to ma od razu za jakiś czas zaczerwieniony. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: nalogowe drapanie sie u dziecka 27.01.15, 00:14 Na zaczerwieniony pępek super jest woda utleniona! Odpowiedz Link Zgłoś