panidoli
29.05.15, 13:32
Co robic żeby dziecko bardziej sluchalo? Mi juz ręce opadają,moja niespełna 3 latka,w lipcu konczy 3 lata i jej roczna siostra. Siostra w wózku,idziemy na spacer,w obcych miejscach np lesie starsza sie pilnuje,w sklepach tez itp ale np jestem na placu zabaw w parku gdzie nie jest ogrodzony,jest wielki,i dzieli się na 3 części jedna dla starszych,druga dla młodszych a dalej siłownia plenerowa,jedtesmy na tym placu części dla starszych dzieci ,musze chodzić z mlodsza za rękę,a starsza juz leci na nastepna czesc i najgorsze ze mi wstyd bo w ogóle nie słucha,krzycze,wolam zero reakcji ona sobie idzie,wkurza mnie to ze mam tak niewychowane dziecko,nie posłuszne. Nie jest to zawsze bo np jak juz chce iść do domu i mowie idziemy do domu to krzyczy nie,ja mowie papa i idę to placze idzie po mnie i ciągnie dalej na plac alee w takich sytuacjach chciałabym aby slucjala jednak,kolezanka doradzila abym jej dala jasny komunikat czyli klaps w tyłek i faktycznie ja nie stpsowalam ale jej dzieci są grzeczniuśkie,co wy radzicie ?