Dodaj do ulubionych

Wszystko be co robic???

16.09.04, 12:09
Ostatni miesiac moj Dominik (10 m-cy) nie je niczego oprocz butli (5 razy na
dobe po 200 ml) i jogurtow. Jakiekolwiek jarzyny i owoce w roznej postaci mu
staram sie podac to robi usta w tzw. kaczy dziub i nic nie pomaga ani zabawa
ani zajecie, ani przetrzymanie. Czy na samym mleku nic mu sie nie stanie?
Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • mama_radka Re: Wszystko be co robic??? 16.09.04, 12:43
      Mój Radek miał to samo, tylko z soczkami i deserkami, jadł i pił i przestał
      pić, odczekałam trochę, nie wciskałam mu na siłę, i za jakiś czas
      wszystkopowróciło do normy, wg. mnie wydaje mi się, ze dzieci mają takie
      okresy, ze nie maja na co ochoty, jedyna rada to przeczekać - ważne że w ogóle
      coś je. Nie trzymać na siłę, nie wkładać jedzenia do buzi na siłe, dziecko samo
      sobie nie zrobi krzywdy - tak mi się wydaje - kiedyś przez miesiąc mały nie
      chciał też pić mleka, nie wciskałam mu, po mięsiącu pił bez problemu -
      oczywiście też sie martwilam czy coś mu sie nie stanie, ale w końcu zaczał
      jeść, więc najlepiej przeczekać.
      • weronikarb Re: Wszystko be co robic??? 16.09.04, 12:55
        Witaj
        Tez tak mialam z mlekiem i tera zna odwrot. Wiesz najbardziej to tesciowa
        narzeka ze dostanie anemii albo wpadnie w jakas chorobe. Sporo czytalam na
        temat tego ze dzieci raczej sie nie zaglodza, ale w anemie wpasc moga. Zreszta
        wiesz jak stare roczniki reaguja na brak apetytu u dzieci. Pozatym sadze ze to
        troche ich wina, bo jak ja zaczynalam wprowadzac nowe jedzenie to jadl, poki
        babcia nie zaczela go karmic, gdyz jej sie zdawalo ze wciaz je za malo i
        odczyniali nad nim z dziadkiem cyrk i teraz aby go nakarmic to musze czyms
        zajac, a to jest u ciazliwe, bo juz wszystkie moje wybiegi zna i nie daje sie
        nabrac sad
        • mama_radka Re: Wszystko be co robic??? 16.09.04, 13:10
          Tak od razu w anemię sie nie wpada. Ale piszesz, że je mleko, to cokolwiek je,
          a o co teściowa mówi to się nie przejmuj. A jesli boisz się jednak, ze synek
          moze mieć anemię, lub coś innego t idź poradź sie lekarza,moze przypisze jakieś
          witaminy, czy cokolwiek, żeby uzupełniły niedobór składników odżywczych. Ale
          wg. mnie taka sytuacja nie będzie trwać wiecznie i synek napewno wkrótce bedzie
          jadł wszystko - tylko na spokojnie. Widzę, że twpja teściowa też z tych co
          sieją panikę, ostatnio Radek miał krostki - tak jakby coś go ugryzło, a i że
          miał za uchem, i za uchem także jakąś kreske - to stwierdziła, ze ta kreska to
          może być oznaka jakiegoś zakażenia, co się okazało totalną bzdurą. Wiesz moze
          na razie w ogóle przez kilka dni nie próbuj dawać tego co nie lubi, i może za
          kilka dni będzie juz jadł z apetyem - u Radka tak było
          • weronikarb Re: Wszystko be co robic??? 16.09.04, 14:44
            Staram sie dawac mu rozne rzeczy aby sprawdzic co teraz lubi, bananki je ale
            sam (czyli z calego to moze 2/3 zje), jablka troszke tez podziubie - bo sam.
            Parowke, chlebek - sam Ostatnio jedzenie chce jesc sam, a ze zupki sie nie da
            to ich nie je a reszte troszke dziubnie a reszta na nim rozbabrana.
            Pozatym w pracy mam full zajec i dlatego nie pisze do Ciebie. Przepraszam
            • mama_radka Re: Wszystko be co robic??? 16.09.04, 14:51
              Nie przepraszaj nie masz za co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka