vink1
20.11.15, 10:30
Chcialam sie zapytac, czy sa tutaj mamy ktore spotkaly sie z podobnym problemem. Otoz swojego obecnie 2.5 rocznego syna odpieluchowalam ponad pol roku temu. Z siku poszlo latwo. W przeciagu dwoch dni zalapal o co chodzi. Obecnie nie ma zadnych wpadek z siku. Problem jest jednak z kupa. Za zadne skarby nie chce robic kupy na nocnik. Probuje tlumaczyc, nagradzac, zachecac, ale zadnych resultatow to nie przynosi. Nie chce robic kupy na nocnik i tyle. W ciagu dnia chodzi oczywiscie bez pieluchy, ale jak chce zrobic kupe to robi w majtki. I tak od pol roku. Doszlo nawet do tego, ze zaczal wstrzymywac kupe i czeka jak jestesmy w domu i wtedy w przeciagu 5 minut robi w majtki. Zawsze sie to zdarza jak odbieram go z przedszkola. W momencie jak wchodzimy do domu to od razu kupa. Raz, kilka tygodni temu, udalo mi sie go zachecic aby usiadl na nocnik, ale jak zobaczyl kupe to wpadl w histeryczny placz. Ja go do niczego nie zmuszam, aby dziecka do jakiejs traumy nie doprowadzic. Szukalam jakichs porad w internecie, ale w sumie niczego sensownego nie znalazlam jak sobie poradzic z tym problemem. Takze moje pytanie jest skierowane do was mamy, czy znacie moze jakies skuteczne metody, aby zachecic synka do robienia kupy na nocnik a nie w majtki?