Dodaj do ulubionych

majtki treningowe

21.12.15, 01:19
Czy ktoś stosował majtki treningowe do odpieluchowania? Chciałabym już zacząć żegnać się z pieluchą. Synek 2,5 roku jak jest bez pieluchy siada na nocnik sam. Jak ma pieluszkę to nie mamowy o nocniku. Czy te majtki są skuteczne? Czy różnią się czymś, czy są różne rodzaje itp? I ile sztuk kupić?
Obserwuj wątek
    • koala0405 Re: majtki treningowe 21.12.15, 07:53
      Mój 2,5 latek nagle sam się odpieluchował . Trwało to 4 dni i obecnie używamy majtek treningowych. Na pewno lepsze niż pieluchy bo syn sam chce je zakładać i naśladować starszego brata. Mamy 4 pary, 2 pary w kaczuszki i te woli bardziej i 2 pary białych ale grubszych /wg mnie za wielkie są/.
    • nevada_r Re: majtki treningowe 21.12.15, 08:30
      Na głowę sobie je załóż może.

Dzieciak sam do tego dojrzeje i sam ci zasygnalizuje, to, co ty "chcesz" nie ma tu żadnego znaczenia. Jeszcze ma dużo czasu.
      • koralik37 Re: majtki treningowe 21.12.15, 10:03
        Nevada czy Ty masz jakąś obsesję czy traumę? Dziecko wykazuje już jakaś gotowość więc może odpuść sobie te przykre komentarze? Żyj i daj żyć innym. Wesołych!
        • nevada_r Re: majtki treningowe 21.12.15, 10:37
          Nie, po prostu uważam, że to bez sensu. Jak dziecko jest całkiem gotowe, to samo to sygnalizuje, nie trzeba kombinować z żadnymi "majtkami treningowymi" [co to, małpa cyrkowa, że trzeba "trenować"?]. Samo się nauczy, jak jego organizm do tego dojrzeje, nie przyspieszy się tego, a można dzieciakowi pięknie indukować traumę i dopiero będzie problem.

Można kontrolnie założyć normalne majtki, ale jak je zasika parę razy, to trzeba będzie wrócić do pieluchy i tyle.
          • koala0405 Re: majtki treningowe 21.12.15, 18:10
            mój syn odpieluchowany parę dni temu na co dzień nosi zwykłe majtki a treningowe zakładam mu gdy idziemy na spacer /lepsze to niż pampers na tyłku/
          • lavinka Re: majtki treningowe 03.01.16, 17:08
            A jeśli piecioletnie dziecko nie sygnalizuje, to też uznasz, że "widocznie nie jest gotowe"? 2,5 roku to ostatni gwizdek na zaczęcie odpieluchowania. Potem jest gorzej i gorzej, wiem bo walczę od 1,5 roku z rezultatem żadnym. Trzeba było zacząć, jak tylko mała nauczyła się siadać.
      • tankky Re: majtki treningowe 21.12.15, 20:48
        Spokoju w Święta życzę bo widzę, że deficyt wystąpił.
    • camel_3d Re: majtki treningowe 21.12.15, 10:09
      smile) tysiace generacji potrafilo sie samo wysikac bez majtek trenongowych smile)

zaloz normalne majtki...
    • carmelita81 Re: majtki treningowe 21.12.15, 13:36
      tankky napisała:

Synek 2,5 roku jak jest bez pieluchy siada na nocnik sam.
      > Jak ma pieluszkę to nie mamowy o nocniku.

No co sie dziecku dziwisz - po co ma sidać na nocnik skoro ma pieluchę na tyłku?
      Zdejmij pieluchę i niech siada i robi swoje. Majtek nie stosowałam moje ogarnęło temat w wieku 2 lat i 2 mcy także jeżeli nie ma problemów z siadeniem na nocnik to działaj.
      • tankky Re: majtki treningowe 21.12.15, 20:46
        Jak nie ma pieluchy tylko zwykłe majtki i spodnie to robi w majtki.
        • awesome810 i wlaśnie ta niewygoda 21.12.15, 21:05
          wynikająca z mokrych majtek prowadzi do sukcesu smile
          Lub wskazuje, że trzeba odłożyć odpieluchowanie na jakiś czas. To już sama wiesz najlepiej.
    • kjut Re: majtki treningowe 22.12.15, 10:01
      Ja kupilam, u nas sie nie sprawdzily - przemakaly jak kazde a mlodemu bylo bardziej niewygodnie niz w zwyklych czy w pieluszce.
    • panizalewska Re: majtki treningowe 22.12.15, 14:14
      Polecam jakoby bardziej pieluchy wielorazowe, albo poczekanie aż dziecię się wypowie na temat wink
      • tankky Re: majtki treningowe 22.12.15, 20:48
        Wypowiada się, że nie chce mu się zabawy przerywać smile
        • una_mujer Re: majtki treningowe 22.12.15, 23:19
          U nas się nie sprawdziły - Młoda nie chciała w nich chodzić, bo to nie jest taki fajny przeskok jak między pieluchą a zwykłymi majtkami, kiedy dziecko czuje, że mu wyraźnie lżej, a jednocześnie one jednak bardzo przemakają, czyli dla Ciebie też nie taka wygoda...
    • lavinka Re: majtki treningowe 03.01.16, 17:07
      Zazdroszczę etapu. Ja już przerobiłam wszystko prócz tetry, dziecię nadal leje jak chce, a ma 3,5 roku i się nie zanosi na poprawę. Siadać na nocniku nie chce. Ani nigdzie indziej. I tak to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka