una_mujer 22.12.15, 23:24 Pochwalę się, mogę? Bo pękam z dumy... Moje dziecko, lat 4,5 zawołało mnie dzisiaj, żeby pokazać, że napisała swoje imię! A imię ma trzysylabowe... No nie mogłam wytrzymać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralik37 Re: Pochwalę się... 23.12.15, 07:57 No i super podnieś level - nazwisko chyba że krótkie tak czy inaczej prezent od Św Mikołaja już dostałas Odpowiedz Link Zgłoś
izasmile Re: Pochwalę się... 05.01.16, 21:57 Rewelacja! Powód do dumy jest ........... izasmile.blog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Pochwalę się... 06.01.16, 09:51 Nic szczególnego, to normalny etap rozwoju, że 4-latek pisze swoje imię. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Pochwalę się... 08.01.16, 19:13 Czemu dyskredytujesz osiągnięcia dziecka autorki? Twoje tak umiały? Odpowiedz Link Zgłoś
helenaizuza Re: Pochwalę się... 09.01.16, 10:58 no nie ma siły żeby moja 3,5 latka napisała swoje imię. W ogóle nie interesują jej literki. Czyżby nie była normalna? Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Pochwalę się... 09.01.16, 11:43 Dajcie spokój. Matka dumna-bo ma powód, ale pprzecież trzeba zaraz umniejszyc, albo się poprzechwalac własnym "geniuszem", zamiast po prostu dzielić tę radość i skomentować - świetnie, brawo on! Żenada. Albo wskazówka do psychoterapii;-P Odpowiedz Link Zgłoś
koralik37 Re: Pochwalę się... 09.01.16, 11:44 Normalna i z pewnością wyjątkowa w masie innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: Pochwalę się... 08.01.16, 14:34 Moj 3.5 latek kiedys przyniosl mi kartke na ktorej napisal z pamieci mama i tata. Wczesniej go po polsku nie uczylam pisac. Ale on zaczal czytac tez na 3 lata i 4 msc. Pisac imie nauczyl sie w przedszkolu jakos zaraz potem. Uwazam, ze wiele dzieci jest na to gotowe wczesniej niz dzien rozpoczecia szkoly. Traktuja czytanie i liczenie jako dobra zabawe, jak np berek czy chowanego, pod warunkiem, ze nie bedzie presji ze strony rodzicow. Odpowiedz Link Zgłoś