Dodaj do ulubionych

ZjedzonA gąbka

14.04.16, 09:12
Mój synek prawie rok zjadł dość dużo gąbki . Ok 2 cm na 0,5 ale to pogryziony w kawałeczkach widziałem po gąbce. Znalazłam w jego buzi kawałek i wtedy zobaczyłam tą gąbkę. Nie wiem skąd wzięła się e zabawkach. Prawdopodobnie córką starsza przyniosła. Idę dziś do lekarza jeszcze w innej sprawie to powiem o tym . Jak myślicie wyjdzie z kupką?
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 09:55
      J
      > ak myślicie wyjdzie z kupką?

nie..mysle, ze zostanie strawiona
      • sonce2000 Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 10:21
        To tak złośliwe trochę.
        • camel_3d Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 10:46
          wogole...
          • sonce2000 Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 10:52
            Naprawdę się martwię. Znalazłam podobny wątek na forum. Tam niby wszystko ok. Ale mały zjadł spore kawałki stąd moje obawy.
            • camel_3d Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 13:29
              spore???

2x0-5 cm?

jakby zjadl pol..to bym si emoze martwil..

gabki nie sa toksyczne.. po prostu kawalek plastiku.
              najpewniej zostanie strawiona, lub bardzo bardzo strawiona i cos tam moze wyjdzie...w co watpie.
    • nightdream Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 13:15
      E, gąbką bym się nie martwiła, raczej wyjdzie wink obserwuj dziecia i tyle.
    • ichi51e Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 18:16
      Nie martw sie. Gabka raczej nie zaszkodzi. Jesli naturalna to spoko jesli nie to po prostu przejdzie. Sam plastik ani ostryvh kawalkow nie ma ani nic. Powinno byc spoko. Moje dziecko zezarli sport fragment maty skiphop i karton na mole i tez nic mu nie bylo.
    • rulsanka Re: ZjedzonA gąbka 14.04.16, 22:54
      To jest mały kawałek a nie duży. Duży to tak od 5x5cm. Wrzuć na luz.
      • ofrelka Re: ZjedzonA gąbka 15.04.16, 18:13
        To mały kawałek, też mamy taki na koncie - nic się nie martw.
        Mój wczoraj chapnął mydło, ale od razu zwymiotował.
    • stara-a-naiwna Re: ZjedzonA gąbka 18.04.16, 08:10
      nie tam, żebym Cie straszyła, ale... oglądałam program o szczeniakach i o zabawkach z wypełniaczami
      że pies jak zjada może mieć bardzo duży problem bo to zatyka jelita i nie chce przejść przez układ pokarmowy i trzeba operować (albo pies kona w męczarniach)
      sad

czyli obserwuj
      • angazetka Re: ZjedzonA gąbka 18.04.16, 16:53
        Nie, wcale nie straszysz uncertain Po kilku dniach od zdarzenia i w dodatku na przykładzie innego ssaka z innym układem pokarmowym. Wonderful.
        • rulsanka Re: ZjedzonA gąbka 18.04.16, 21:01
          No i pies raczej nie spożywa kawałka o objętości mililitra tylko dużo więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka