meggi27 24.04.05, 16:20 Moja córka urodziła sie 2 kwietnia 1999r , jak narazie spotkałam tylko jedną dziewczynkę o tym imieniu . Chętnie poznam rodziców , małych Kasanderek lub w skrócie KC . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: KASANDRA 28.04.05, 10:22 Ja tak z ciekawosci- czy przed nadaniem Córce imienia wiedzialas, ze pierwsza kobieta noszaca imie Kasandra była swego rodzaju wieszczką przepowiadającą tylko zło?? Jesli tak to gratuluje odwagi... Odpowiedz Link
meggi27 Re: KASANDRA 28.04.05, 11:50 oczywiście , że tak ,jak narazie jeszcze nam nic złego nie przepowiedziała Odpowiedz Link
meggi27 Re: KASANDRA 28.04.05, 12:02 Pozwolę sobie jeszcze dodać ,że sa imiona bardzo popularne w polsce od wieków, a ich znaczenie jest jeszcze bardziej przerażajace niż KASANDRY np. Katarzyna -Nerwowe choleryczki, bardzo pobudliwe. Łatwo tracą zimną krew. Są wyniosłe i sprawiają wrażenie osób " w pretensjach ". W prawdzie - niczym ich totem - łabędź - wydają się dumne i pogardliwe, ale w rzeczywistości są niespokojne i niepewne. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Ich wybuchy gniewu zbijają z tropu i szokują, gdyż ich mniej czy bardziej uświadomionym celem jest ranienie i niszczenie. Jak tylko znajde więcej czasu poszukam więcej imion ( bo takich jest duzo ) które w znaczeniu nie wróżą nic dobrego . Może juz czas skończyć z tymi przesądami ,a jak moja córka przepowie koniec świata to was ostrzegę . Odpowiedz Link
gunka2 Re: KASANDRA 28.04.05, 12:19 meggi27 napisała: > a ich znaczenie jest jeszcze bardziej przerażajace niż KASANDRY np. > Katarzyna (...) Alez to nie znaczenie tylko horoskopowe ezoteryczne bzdury. Znam wiele Kas i kazda jest inna. A samo imie oznacza "oczyszczenie", czyz nie tak? > Może juz czas skończyć z tymi przesądami, a jak moja córka przepowie koniec > świata to was ostrzegę . Ale kto jej uwierzy? A samo imie Kasandra wcale nie najgorsze moim zdaniem. Odpowiedz Link
meggi27 Re: KASANDRA 28.04.05, 12:42 gunka2 dzieki , ja osobiscie tez znam same fajne kaski . A jeszcze cos znalazłam w "swięci błogosławieni " było na tym forum Kasandra Jest to imię angielskie i greckie. Najprawdopodobniej znaczy - świecąca przy mężczyźnie, od słów kekasmai - świecić oraz aner - mężczyzna. Imieniny: 22 I. I nareszcie wiem kiedy moge obchodzic córki imieniny ) , dzięki idaaa . Odpowiedz Link