Dodaj do ulubionych

problem śpiworkowy

01.09.16, 09:28
Doradźcie mi ciotki jaki śpiworek kupić prawie 15 miesięcznej dziewczynce. Obecnie śpi pod śpiworkiem Motherhood, ale z niego wyrasta i nóżki już muszę upychać wink, muszę koniecznie kupić nowy, tylko jaki? Chodzi mi głownie o grubość. W mieszkaniu mam około 21-22 stopni (zimą). Czy 2,5 tog nie będzie za gruby, bo czytałam że taka grubość to do 20 stopni maksymalnie. Myślałam o Grobag, ale się jeszcze wacham. Z góry dziekuję za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • mamaafg Re: problem śpiworkowy 01.09.16, 11:17
      Mysle ze 1,5 tog wystarczy. 2,5 moze byc za gruby, ale to juz zalezy od preferencji dziecka I tego co zakladasz pod spod. Ja mam zawsze w domu kilka w danym rozmiarze: 0,5: 1,5, 2,5 i mysle ze to praktyczne rozwiazanie. pokoj malego szybko sie nagrzewa, ale tez szybko wychladza a przy tym lozeczko nisko, a u nas od podlogi zimno mimo ze termometr wskazuje np 22. Mial 3 grobagi I juz wiecej nie kupie, wedlug mnie przereklamowane. Sztywne, material mi tez nie odpowiada, mlody pocil sie nawet w 0,5. No nie pasuja mi jakos. Teraz kupuje nonejmy z jakiegokolwiek sklepu I jestem zadowolona.
    • nightdream Re: problem śpiworkowy 01.09.16, 16:43
      Ja przy 22 stopniach kupiłabym 1,5 tog, u nas zima jest 18-19 i mlody spal w bodziaku tylko w 2,5 i czasem nu za cieplo bylo.
      Grobagi polecam bardzo.
    • leni6 Re: problem śpiworkowy 01.09.16, 18:38
      Dla mojego dziecka byłby za gruby, śpi cały rok w body z długim rekawkiem i śpiworku 1 tog. Mamy podobna temperaturę zima, latem niestety bywa ciepłej.
      • marellakarola Re: problem śpiworkowy 01.09.16, 20:57
        Lepiej cieszy śpiworek a ubranko dopasować do pory roku Moja 13,5m teraz body z krótkim, zimą pajac z długim. Teraz mamy Aden anais 0,5, na zimę 1-1,5 jakieś noname, wszystko z olx/ikea.
    • emka7611 Re: problem śpiworkowy 04.10.16, 20:27
      Dzięki za odpowiedzi dziewczyny smile. Po długich rozmyślaniach, mój wybór padł na śpiworek Jollein, grubość 1,7 tog, czyli nie za gruby nie za cienki, taki w sam raz dla mojego nieśpiocha cycocholika smile. I też wszystkim niezdecydowanym mogę szczerze go polecić. Fajna bawełna, mięciutka, myślę że wystarczy na jakieś dwa lata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka