Dodaj do ulubionych

co podajecie

12.10.16, 18:14
Na czerwone gardło, czy krtań? Córka do tego kaszle. Neosina da cos? Bo takie zalecenie lekarza. Do przedszkola puszczacie?
Obserwuj wątek
    • agncwy Re: co podajecie 12.10.16, 20:06
      Testowałem neosine na trójce dzieci i nic nie dało. Już się nie skuszę na takie wynalazki.
      Miód jak dla mnie najlepszy jeśli nie alergik i syrop z cebuli i czosnku.
    • rulsanka Re: co podajecie 12.10.16, 21:43
      Zaczerwienione gardło to z reguły początek infekcji wirusowej lub bakteryjnej. Jeżeli dziecko nie wygląda na chore to do gardła nie zaglądam. Może i jest czerwonawe, ale o tym nie wiem wink
      Natomiast gdy dziecko wygląda na chore i zajrzę do gardła i zobaczę zapalenie, to do przedszkola nie puszczę.
      Neosine na gardło nie daję. Psiukam argentinem T albo hascoseptem. Na kaszel acc, to świetny środek i bezpieczny. Syrop z cebuli i czosnku przy poważniejszych przeziębieniach. Nad neosine zastanawiam się, gdy jest gorączka i kilka różnych nasilonych objawów, mocny kaszel, katar. Kilka razy dawałam. Efekt być może był, ale nie spektakularny. Podobny jak po syropie z cebuli. Natomiast 2x młodszak po neosine dostał biegunki.
    • julita165 Re: co podajecie 13.10.16, 16:03
      Na gardło daję tantuum verde albo jakieś pastylki do ssania. Ale mój synek nigdy nie ma tak, że ma tylko czerwone gardło. U niego czerwone gardło to juz przy infekcji na całego czyli do kompletu katar ( zawsze potężny ) i gorączka. Neosine daję ale zawsze w pakiecie z czymś na gardło, katar i gorączkę więc tak naprawdę to nie wiem co działa smile
    • mamadorci Re: co podajecie 02.12.16, 12:25
      Spróbuj toniku Floradix. Jest właśnie na gardło i łagodzi takie stany jak piszesz. Drobna uwaga mąż jak rzucał palenie strasznie drapało go w przesłyku. Przestało właśnie po kilku dniach od wspomnianego toniku. Jest dobry bo sprawdzony
      • kopiko-lol Re: co podajecie 07.12.16, 20:02
        Moje dziecko nie rzuca palenia tongue_out ladny spam
    • ela.dzi Re: co podajecie 02.12.16, 23:03
      Na gardło Tantum Verde albo Hascosept. Do przedszkola puszczam.
      • tanja8 Re: co podajecie 03.12.16, 07:00
        To samo co Ela.dz.
    • q_fla Re: co podajecie 03.12.16, 07:21
      Na czerwone gardło nigdy nie dawałam żadnych wynalazków aptecznych. Świetnie sprawdzają się lody i pomarańze z lodówki.
    • mw144 Re: co podajecie 06.12.16, 08:16
      Miód, syrop z mniszka, lody.
      • kopiko-lol Re: co podajecie 07.12.16, 20:03
        Pomogly wtedy inhalacje z soli fizj i hascosept. Lodów bałabym się podać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka