Dodaj do ulubionych

3 letnie dziecko

18.10.16, 13:28
Jak zachowują się Wasze 3 letnie dzieci? Czy już tak doroślej? Rozumieją już wszystko, czy nadal jeszcze nie. Nie mówię, że nie rozumieją nic czy nie wykonują poleceń. Tylko czy rozumieją, żę zegarka się nie myje w wodzie jak brudny, że dzieci nie trzeba po rękach całować jak się robi cześć itd....i czy w przedszkolu super się słuchają. Moja na probach odchodzi, trzeba Ją wracać. Wiem że ma zaburzenia koncentracji ale chciałabym się dowiedzieć jak to u innych wygląda. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • juuuu7 Re: 3 letnie dziecko 18.10.16, 18:16
      Wszystkiego to nawet ja nie rozumiem a mam wiecej niz 3latawink.
      Synek jest dzieckiem bystrym i czasem zaskakuje nas tym, jak duzo wie i kojarzy fakty. Ogolnie jest grzeczny ( nie znosze tego okreslenia)-mozna sie z nim dogadac w kazdej sprawie-przekonac do swoich racji.
      Ale jest tylko dzieckiem-nie oczekujemy od niego umiejetnosci przewidywania wszystkich konsewkencji, nie wiem czy wiedzialby ze zegarka moczyc nie mozna, bo nie posiada wlasnego. Calowac to w ogole nikogo poza rodzicami nie chcewink. Ogolnie normy spolelczne przyswoil, zawsze sie wita jak kogos spotka, zegna, mowi dziekuje itp.
      Od pkola wlasnie mamy miesieczna przerwe na chorowanie, ale przed choroba panie byly zadowolone z jego zachowania. Zobaczymy jak po powrocie bedzie...
      Mam wrazenie, ze ktos Ci zasial jakies watpliwosci co do rozwoju corki. Wg mnie 3latki maja prawo miec trudnosci z koncentracja czy nie zawsze sie sluchac. W koncu to tylko dzieci.
    • rhysmeyers22 Re: 3 letnie dziecko 18.10.16, 21:08
      Moja corka,rocznik 2013 😊
      Owszem tak,widze zdecydowanie różnice porównujac ja nawet z początku roku a teraz.
      Mowi jak najęta ,sama zagaduje ,zaczepia ,jest bardzo otwarta i kontaktowa,wszystko chce robić sama ,jeść ubierać sie korzystać z toalety,nawet płacić w sklepie .rozumie bardzo dużo,właściwie wszystko,inna kwestia ze czasem z przekory sie nie słucha i próbuje robić po swojemu,na złość .fochy tez bywają i histerie o nie kupiona zabawkę.jesli chodzi o zajęcia ,zalezy co-jesli jest zainteresowana tematem to spokojnie wytrzymuje,nie chodzi do przedszkola na razie bo żyjemy miedzy Hiszpania a Polska (jej tato jest Hiszpanem),i chce ja posłać od przyszłego roku-podobają jej sie zajęcia Math Riders,taniec-na balecie sie nudziła i w połowie chciała wychodzić (ponoć najlepiej zaczynać min od 4 lat niestety XD ),edukacja muzyczna czyli dreptanie w kółeczku tez nie bardzo,zobaczymy jeszcze hip hop bo o tym mowi i zajęcia ceramika plastyka ect.jezykow uczymy jej w domu ,ma naitiva za darmo XD
      Ogolnie jesli chodzi o posłuszeństwo rożnie ,bardzo rożnie z tym bywa,na szczęście nie histeryzuje długo ,da sobie przetłumaczyć ,staram sie byc konsekwentna bo znudziło mnie wydawanie fortuny na bzdety .
      Aha,lubi bardzo podróżować,woli chyba nawet pociag od auta.w podróży zachowuje sie grzecznie ,siedzi,zje kanapkę ,obejrzy iPada itp.no do momentu az nie zacznie sie nudzić.no i najgorsze histerie odstawia jak jest śpiąca ,nie daj Boze 😀

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka