Dodaj do ulubionych

OBCINANIE PAZNOKCI

13.10.04, 22:37
Dziewczyny napiszcie jakie macie sposoby na obcinanie paznokci zwłaszcza w nóżkach. Mojej 14 m-cznej corci paznokcie w rączkach obcinam jak śpi, no niestety w nogach to jest istny horror wrzask na cały dom, a jak próbowałam na spaniu to cały czas się budzi. Niecierpi tego. Muszę jej obcinać regularnie, bo później zaginają jej sie i trzeba podważać nożyczkami a to pewnie boli.
Czekam na Wasze sposoby.
Obserwuj wątek
    • elwlos Re: OBCINANIE PAZNOKCI 13.10.04, 22:51
      Ja swojemu synkowi (ma roczek)obcinam obcinaczkami (takimi dla maluszków)nie
      nożyczkami.Sadzam go sobie na kolanach i ciacham. Niekiedy jak jest niespokojny
      to mąż siada przed nami i zabawia go różnymi przedmiotami jakie tylko mam po
      ręką.Zawsze mówię, że robimy "cyk, cyk" i najpierw udaję, że sobie obcinam a
      potem jemu.
      • klubiale1 Re: OBCINANIE PAZNOKCI 14.10.04, 08:00
        Ja tez uzywam obcinaczki. Nożyczkami nie mogłam sobie poradzić.
        Obcinanie gdy śpi odpada, bo mój maluch śpi bardzo lekko i zaraz by się
        obudził. Jak był mniejszy obcinaliśmy na leżąca po kąpieli. Ja trzymałam
        wierzgającego malucha a mąż obcinał. teraz sadzam go sobie na kolanach, czytamy
        książeczkę i obcinamy. Choć i tak wymaga to cierpliwości i czasami robimy na
        raty.
        Pozdr
    • mysza6 Re: OBCINANIE PAZNOKCI 14.10.04, 08:42
      Ja mojemu synkowi obcinam paznokcie w czasie gdy pije mleko wieczorem jednak
      niemoże być bardzo zmęczony ponieważ to wtedy niedziała. Mój łakomczuszek woli
      najpierw wypić mleczko a potem sie denerwować.
    • aziolek Re: OBCINANIE PAZNOKCI 14.10.04, 10:47
      Tez uzywam obcinaczki. Mam dwoch szkrabow i na kazdego mam inny sposob, zeby
      obylo sie bez wrzaskow. Starszy (2,5 roku) puszczam bajke i wtedy szybko obcinam
      u raczek i nozek. Mlodszy (niecale 15 mies) niestety bajki "nie dzialaja" sad a
      ze jest wielkim milosnikiem wszelakiej muzyki to na moment obcinania i tylko na
      ten moment wlaczam jakis kanal muzyczny no i mam jakies 4-5 min czasu.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka