Dodaj do ulubionych

Lot samolotem

29.01.19, 15:37
Witam
Moja córka ostatnio goraczkowala i dostała antybiotyk na powiększone migdały. Gorączka ustala w ciągu dnia . Od niedzieli ma antybiotyk . Już lepiej wyglada i się czyje . Jutro mamy lot do pl nie wiem co robić ?
Obserwuj wątek
    • amiralka Re: Lot samolotem 29.01.19, 16:55
      Jeśli się czuje dobrze i nie ma objawów to ja bym się nie wahała.
    • galki_galganki Re: Lot samolotem 05.02.19, 14:12
      Temat już nieaktualny, ale na przyszłość: sama w sobie gorączka, czy ból głowy, czy grypa czy angina nie są raczej przeciwskazaniem do lotów. Najważniejsze pytanie to czy coś za tym nie stoi. Coś - czyli choroba, na którą wpływ mogłyby mieć zmiany ciśnienia.
      A takich lekarz też od ręki nie wykryje...
      • ashraf Re: Lot samolotem 06.02.19, 19:25
        Grypa i angina jest zdecydowanie przeciwskazaniem do lotow! To sa choroby, w ktorych wskazany jest wypoczynek. Ze juz nie wspomne o takim drobiazgu jak zarazanie wspolpasazerow...
        • galki_galganki Re: Lot samolotem 09.02.19, 21:41
          Od braku wypoczynku się nie umiera, nawet przy grypie. A do domu jakoś wrócić trzeba - bo o to chodizło w tym wątku.

Natomiast to chyba dosyć oczywiste, że jeśli ktoś ma kasy jak lodu i/lub możliwość zmiany terminu wyjazdu i/lub chodzi tylko i wyłącznie o wyjazd rozrywkowy to nawet przy małym katarze zrezygnuje bo lepiej wtedy siedzieć na kanapie niż biegać po lotniskach...

Idąc tym tokiem rozumowania trzeba by było wypoczywać w domu podejrzewając grypę zamiast pojechać komunikacją miejską do przychodni...
          • ashraf Re: Lot samolotem 10.02.19, 13:52
            Jasne, w koncu po co sie przejmowac jakas tam grypa, najwyzej dziecko dostanie zapalenia miesnia sercowego albo innych powaznych komplikacji, no i przeciez to niepowtarzalna okazja na sprzedanie wirusa osobie starszej, niemowleciu albo kobiecie w ciazy. Az szkoda slow na taka ignorancje. Nic dziwnego, ze epidemia grypy szaleje, skoro dla niektorych to taki ciezszy katar. A od rezygnacji z podrozy z powodow zdrowotnych mozna sie ubezpieczyc i rozsadny czlowiek albo to robi, albo bierze na cialo koszty anulacji. Moje dzieci lataja czesto gesto od 2 mca zycia, w tym na trasach 8-12 h, ale umiem odroznich katar od grypy i slucham lekarzy, bo moim priorytetem jest zdrowie dziecka. Jak jedno dostalo zapalenia ucha, to wyjazd odwolalismy i nie narazalismy dziecka na cierpienie i komplikacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka