Dodaj do ulubionych

Kaszel nocny

28.05.21, 08:16
Witajcie.
Może ktoś z Was miał podobny problem.
U mojego syna noc to ciągły kaszel. Kaszel do tego zgrzytanie zębami, chociaż nie za każdym razem, plus głośne przełykanie, nie wiem śliny, czy wydzieliny z nosa. Mlaska przy tym i przełyka. Refluks został wykluczony, brał leki, które niczego nie zmieniały. Na testy alergiczne czekamy aczkolwiek już od dłuższego czasu bierze xyzal i montelukast. Czy pomagają? Nie wiem. Najdłużej jest dwa tygodnie spokoju, teraz tylko kilka dni. A nieprzespane noce to nawet 2 miesiące bez przerwy.
Dodam, że w ciągu dnia zero objawów, jedynie mała chrypka rano i kilka razy odkaszlnie. Kataru nie ma, ale taki nieżyt nosa jakby tak.
Kal na pasożyty wyszedł ujemny.
Nie wiem już czego się łapać. Leki na asmte też dostał, wziewne ale również one nie wiem czy działają skoro po godzinie dziecko budzi się z kaszlem.

Będę wdzięczna za pomoc. Lekarze jak widać niewiele pomagają.
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwa Re: Kaszel nocny 30.05.21, 00:14
      Ile dziecko ma lat?
      • karolcia2302k Re: Kaszel nocny 30.05.21, 05:06
        5 lat
    • camel_3d2 Re: Kaszel nocny 31.05.21, 13:46
      a nawilzacz powietrza na noc?
    • eriem Re: Kaszel nocny 01.06.21, 14:12
      Objawy wskazują na pasożyty. Czy próbka była pobierana podczas pełni? Niestety ale bardzo często pasożyty z kału nie są wykrywane.
    • mamaasia16 Re: Kaszel nocny 22.06.21, 11:56
      Witaj. U nas jest podobny problem, odkąd dziecko poszło do przedszkola praktycznie ciągle kaszle, głównie rano po obudzeniu się, ale zdarza się też od razu po zaśnięciu i w ciągu dniu, jak np. pobiega. Też nie możemy dojść od czego ten kaszel. Brała już leki na refluks, na alergię, na pasożyty, wykrztuśne, inhalacje...
    • ewelinasto1987 Re: Kaszel nocny 18.09.21, 23:51
      U nas ta sama sytuacja, córka 5 lat. Juz nie wiem gdzie szukać pomocy
    • kanna Re: Kaszel nocny 23.10.21, 10:19
      1. Sprawdź pasożyty - możesz poświecić latarką między pośladki w nocy, jak jest dużo, to je zobaczysz.
      Najlepiej pasożytów szukają weterynarze, więc próbka do nich.
      2. Alergia - na kurz, pleśń itp. Objawy się lubią nasilać w nocy, jak dziecko leży (zwykły katar tez bardziej w nocy przeszkadza, niż jak człowiek chodzi)

Na szybko - mokry, wyciśnięty ręcznik wieszasz przy główce dziecka - czyli nawilżasz.
    • kubala21 Re: Kaszel nocny 25.10.21, 13:45
      U mnie była ta sama sytuacja oprócz zgrzytania zębami. Diagnoza: alergia i astma oskrzelowa. Córka dostała na stałe Xyzal oraz wziewne sterydy seretide 50. Jak ręką odjął.. A przed leczeniem nocny kaszel prowadził do wymiotów..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka