look28 03.11.04, 09:47 Mam 2 letnią córeczke jest teraz przeziębiona i nie moge w rzaden sposób jej podaj syropu .Proszę o rade i sprawdzone sposoby,zrozpaczona mama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mackowy4 Re: Problem z podaniem leków 03.11.04, 10:07 Niestetu u nas dawanie lekarstw odbywa się przy akompaniamencie krzyków synka (ma 20 miesięcy). Tak małemu dziecku nie ma co wyjaśniać, że lekarstwa są mu podawane dla jego dobra... Nie podajemy lekarstw łyżeczką, bo wtedy najczęściej jakaś część lekarstwa ląduje na koszulce i nie sposób dojść jaką dawkę dziecko już połknęło. My dajemy syropki strzykawką - najczęściej ja Malucha trzymam w ramionach, a mąż podaje mu lekarstwo. Szybko i w miarę bezboleśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Problem z podaniem leków 03.11.04, 10:20 najlepiej oczywiście strzykawką, ewentualnie najpierw wapno w syropku, umaczać palec własny (czysty) w syropku i na siłę do buzi, jak syropek dobry, to mała sie przekona i po wapnie można dawć pyrosal (smaczny), rubital (też smaczny) a wykrztuśna flegamina jest obrzydliwa, to nie wiem, jak przekonać, chyba tylko strzykawką Odpowiedz Link Zgłoś
dorfip Re: Problem z podaniem leków 03.11.04, 10:58 Ja zawsze proszę lekarkę o syrop który można dać w mleku w butelce ale ty masz trochę starsze dziecko więc nie wiem czy to wypali. Ale może coś popróbujesz. U mnie Kuba wrzeszczy na widok łyżeczki, strzykawki i innych narzędzi tortur. Nic na niego nie działa tak jak butelka.Życzę powodzenia bo wiem jaki to problem. Odpowiedz Link Zgłoś