Dodaj do ulubionych

od kiedy lalka dla dziewczynki

28.04.05, 07:46
Mam dylemat odnośnie lalki, zastanawiam się czy już nadszedł czas na taką
zabawkę dla mojej rocznej Amelki. Myślałam o lalce dzidziusiu, proszę o
podzielenie się Waszymi doświadczeniami w tej kwestii, dziękismile
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 28.04.05, 08:08
      ja wprawdzie mam chlopca, ale zabawkami lalko-misiowatymi bawil sie dlugo przed
      ukonczeniem roku.
      jak mial ok 10 miesiecy to dostal od kolezanki mojej mamy takiego materialowego
      Bolka -( postac z bajki Blek i Lolek). duzy na jakies pol metra. do dzis sie tym
      Bolkiem bawi, uczyl sie na nim pokazywac czesci ciala, nazywac je, zakladal mu
      czapke, skarpetki itp.

mysle, ze spokojnie mozesz kupic rocznej dziewczynce lalke, ale chyba niezbyt
      skomplikowana smile
    • gabrysia_s Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 28.04.05, 08:18
      Moja córka uwielbia lalki, pierwszą dostała jak miała 10 miesięcy, ale była to
      taka śliczna lala materiałowa z delikatną gumową buzią. Uwielbia ją do dziś, bo
      to taka lala-przytulanka.
      Dzidziusia dostała jak miała niecałe 2 latka.
      • iwona-mama-majki Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 28.04.05, 09:43
        Myślę, że śmiało możęsz już kupić. Przecież, jeśli nie będzie się chciała bawić
        to po prostu lalka poleży trochę na półce. Moja córka lalkami zaczęła się bawić
        tak naprawdę niedawno - teraz ma 20 mcy i wiecznie układa je na poduszkach
        przykrywa, wozi w wózku , daje im pić i jeść i w sumie jest to chyba teraz
        najlepsza zabawka.smile
        ps. najchętniej bawi się takimi szmacianymi
        • katka74 Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 28.04.05, 11:06
          Spokojnie możesz juz kupic lalkę. Moja córa pierwszą lalkę dostała jak miała 10
          mies. to było na Swięta Bożego Narodzenia. Pokochała ja do razu, w tej chwili ma
          juz chyba ze cztery i często sie nimi bawi, przytula, śpiewa im aaa (ma 14
          mies.). Tylko na początek proponuję jakąś miekką lalke, typu szmacianego, żeby
          ja mogła spokojnie wyginać, na dzidziusia pewnie jeszcze przyjdzie czas.
          Pozdrawiam, Kasia
    • gosialeszcz Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 28.04.05, 15:32
      Moja Ola ma już 17 miesięcy a tak mniej więcej lalką bawi się właśnie od kiedy
      ukończyła roczek. Uważam że jak najbardziej powinnas kupić jej lalkę. Napewno
      bedzie miala super zabawę. Jeszcze jak bedzie to taka lalka ze smoczkiem i
      czapeczką bo właśnie Ola taką ma to naprawdę Twoja Amelka bedzie miała super
      zabawę a ty trochę odpoczynku i radości - zobaczysz jak bedzie troszkę starsza
      to dopiero bedzie zabawa. Zyczę udanej zabawy !!!
    • bebeata Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 29.04.05, 21:15
      Maksymilian dostał lalkę mniej więcej około półora roku. Zresztą myśleliśmy o
      jej zakupie już wcześniej. Lala dostała na imię Zuzia (było to chwilowo jedyne
      imię damskie wymawiane smile) Bawi się nią do tej pory; (2.5 roku) wyprowadza na
      spacery, opowiada bajki itp. Myślę, że lalę można kupić dziecku jeśli tylko bawi
      sie zabawkami. Ale sądzę, że niekoniecznie musi to być lalka-dzidziuś, raczej
      taka na której np. można nauczyć się nazw części ciała.
      Beata.
    • sledziowa Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 29.04.05, 21:57
      Moja córeczka chociaż ma kilka lalek i ma już 20 miesięcy to nie lubi się bawić
      laleczkami... może wkrótce to się zmieni, ale na razie ja nie interesują...
      więc to zależy od Twojej córeczki... a kupić możesz - kiedyś na pewno się
      przyda...
      • donkaamelka Re: od kiedy lalka dla dziewczynki 30.04.05, 08:33
        Bardzo dziękuję za wszystkie radysmile tak zadziałały, że tatuś zakupił wczoraj
        lalkę dzidziusia, jest mięciutka, ma ciasteczko po zjedzeniu którego chrumkawink
        lala była prezentem z delegacji więc dostała ją dzisiaj rano i była takaaaa
        zadowolonasmile)) Amelka oczywiściesmilemyślę więc, że moje dziecko "dorosło" już do
        bycia mamusiąsmile bardzo ładnie dba o swoją laleczkę. Dzięki raz jeszcze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka