jaha_mama_magdy 17.05.05, 18:33 Wlasnie moja czterolatka zapytala mnie o zwierze ktore ma najmocniejsze kosci, sama odpowiedziala, Danonek. Bulwersujace! Ciekawe co wy na to... Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamkakai1 Re: nowe zwierze - Danonek 17.05.05, 18:41 co ja na to? a po co dziecko ogląda reklamy?? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: nowe zwierze - Danonek 17.05.05, 19:34 A Ty rozumiem albo nie właczasz w ogole tv, albo nieustannie pilnujesz i wyłaczasz, gdy reklama sie pojawi? Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: do Lola211 17.05.05, 20:09 dobrze rozumiesz moja córcia wogle nie ogląda telewizji. Czy coś w tym złego? Dziecko nie ogląda telewizji to nie ma problemów z reklamami, przemocą w tv itp. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 Re: mamkakai1 18.05.05, 16:06 Moje dziecko ogląda telewizję i nie czuję się z tego powodu ani gorsza, ani tym bardziej lepsza. Zastanów się nad tym, droga mamkokai1.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: do Migotka2000 18.05.05, 17:17 ja wyraziłam swoje zdanie. Jeżeli nie każdy wie jaki zły wpływ mają reklamy i ogólnie telewizja na małe dzieci to jego sprawa. To oburzenie pod moim adresem udowadnia tylko, jak telewizja zdominowała nasze czasy, życie. nie czuję się z tego powodu ani gorsza, ani tym > > bardziej lepsza. odp. ja nie wartościowałam postawy: ogladać-nie ogladać ty to zrobiłaś- czyli mam czuć się gorsza, że moja córcia nie ogląda telewizji? to jakaś zamiana priorytetów?? Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 Re: do mamkakai1 19.05.05, 14:42 Chyba trochę przesadziłaś z tym szkodliwym wpływem reklam i zupełnie niepotrzebnie podciągnęłaś pod to przemoc w telewizji. I nie jest zmiana priorytetów, cokolwiek masz na myśli. Skoro Twoja córka nie ogląda telewizji, to Ty pewnie również nie orientujesz się, że takie programy jak "Jedyneczka", "Kot Budzik" są częściowo sponsorowane przez Danone. Smok Danonek, jest traktowny jako jedna z wielu maskotek w tych programach. Jest jak jest, mnie osobiście się to nie podoba, ale ważam, że mimo to, te programy wnoszą wartości poznawcze i pozwalam synkowi je oglądać. Wiesz, tak bez obrazy, ja po prostu nie lubię jak się demonizuje pewne kwestie i robi problemy tam gdzie ich nie ma. Dziewczyna pyta pół żartem pół serio o "nowe zwierzę", a ty walisz z grubej rury, że "problem z reklamami", a Twoje dzeicko nie ogląda i jest szczęśliwe. Chwała Ci za to, ale po co to święte oburzenie?! Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: do mamkakai1 19.05.05, 16:03 Droga Migotko20000 oburzenie chyba nie wychodzi z mojej strony. zobacz moją pierwszą wypowiedź- to na mnie się oburzono. Jeśli Ty nie widzisz problemu to jeszcze nie znaczy, że go nie ma. Ja wiem, że nie przesadzam ze szkodliwym wpływem reklamy i wogle telewizji na psychikę dziecka. Z racji ukończonych przeze mnie studiów troche na ten temat wiem. Może poczytaj coś z zakresu psychologii społecznej-reklamy. A propos każdy ma prawo do własnego zdania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: do Lola211 19.05.05, 16:31 Nic zlego poza tym, ze nie ma szansy obejrzec fajnych bajek. Zadna przesada nie jest dobra, tv tez jest dla ludzi, byle z umiarem. Moje dziecko oglada telewizje, oczywiscie przeznaczona dla dzieci i nie ma problemu z przemoca równiez, a co do reklam to jej tłumacze na czym to polega i nie traktuje ich jak rzeczywistosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkakai1 Re: do Lola211 19.05.05, 16:42 Fajne bajki to ja jej czytam, puszczam slajdy i sama wymyślam treść- zgaszone światło, odpowiednia muzyka np. odgłosy natury, zwierząt(swietna zabawa- polecam) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
migotka2000 Re: nowe zwierze - Danonek 18.05.05, 16:08 Dooobre! Są dzieci, które zjedzą wszystko ( kotlety, zupki itp), pod warunkiem,że nazywa się je danonkami. Odpowiedz Link Zgłoś
smagliszka Re: nowe zwierze - Danonek 18.05.05, 22:11 Moim zdaniem problem rozwiązuje zwykła ROZMOWA i wytłumaczenie dziecku wszystkiego! Odizolowanie od telewizora nie jest dobre! W telewizji jest też sporo naprawdę wartościowych programów. Ja umiem oddzielic to od 'chłamu' i tego samego chcę nauczyć w przyszłości dziecka. Odizolowywując Dziecko od problemu wcale nie sprawimy że on zniknie! Prędzej czy później dziecko zetknie się z telewizorem czy też innym ogłupiaczem (chyba że zamknie się je w pustelni do końca życia) i będzie podchodzić do wszystkiego bezkrytycznie i dopiero może wyjść z tego coś niemiłego. A jeżeli chodzi o Danonka to nie zbulwersowało mnie to jakoś szczególnie To takie samo zwierze jak smerf na przykład Czterolatce można spokojnie wytłumaczyć CZYM jest reklama i czemu służy. Tak samo jak fakt, że Danonek jest zwierzęciem którego nie ma w atlasie zwierząt Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajki Re: nowe zwierze - Danonek 19.05.05, 21:59 )) też mi się nie podoba ta reklama - moja Majka wprawdzie jej nie zna albo nie reaguje ale ja nie kupuję danonków i zawsze tak robię w odpowiedzi na podobne bombardowanie nas takimi durnotami asia mama mai Odpowiedz Link Zgłoś