Dodaj do ulubionych

nowe zwierze - Danonek

17.05.05, 18:33
Wlasnie moja czterolatka zapytala mnie o zwierze ktore ma najmocniejsze
kosci, sama odpowiedziala, Danonek. Bulwersujace! Ciekawe co wy na to...

Aga
Obserwuj wątek
    • mamkakai1 Re: nowe zwierze - Danonek 17.05.05, 18:41
      co ja na to? a po co dziecko ogląda reklamy??
      • lola211 Re: nowe zwierze - Danonek 17.05.05, 19:34
        A Ty rozumiem albo nie właczasz w ogole tv, albo nieustannie pilnujesz i
        wyłaczasz, gdy reklama sie pojawi?
        • mamkakai1 Re: do Lola211 17.05.05, 20:09
          dobrze rozumiesz moja córcia wogle nie ogląda telewizji. Czy coś w tym złego?
          Dziecko nie ogląda telewizji to nie ma problemów z reklamami, przemocą w tv itp.
          pozdrawiam
          • migotka2000 Re: mamkakai1 18.05.05, 16:06
            Moje dziecko ogląda telewizję i nie czuję się z tego powodu ani gorsza, ani tym
            bardziej lepsza.
            Zastanów się nad tym, droga mamkokai1....
            Pozdrawiam
            • mamkakai1 Re: do Migotka2000 18.05.05, 17:17
              ja wyraziłam swoje zdanie. Jeżeli nie każdy wie jaki zły wpływ mają reklamy i
              ogólnie telewizja na małe dzieci to jego sprawa. To oburzenie pod moim adresem
              udowadnia tylko, jak telewizja zdominowała nasze czasy, życie.

nie czuję się z tego powodu ani gorsza, ani tym
              >
              > bardziej lepsza.
              odp. ja nie wartościowałam postawy: ogladać-nie ogladać ty to zrobiłaś- czyli
              mam czuć się gorsza, że moja córcia nie ogląda telewizji?
              to jakaś zamiana priorytetów??
              • migotka2000 Re: do mamkakai1 19.05.05, 14:42
                Chyba trochę przesadziłaś z tym szkodliwym wpływem reklam i zupełnie
                niepotrzebnie podciągnęłaś pod to przemoc w telewizji.

I nie jest zmiana priorytetów, cokolwiek masz na myśli.

Skoro Twoja córka nie ogląda telewizji, to Ty pewnie również nie orientujesz
                się, że takie programy jak "Jedyneczka", "Kot Budzik" są częściowo sponsorowane
                przez Danone. Smok Danonek, jest traktowny jako jedna z wielu maskotek w tych
                programach. Jest jak jest, mnie osobiście się to nie podoba, ale ważam, że mimo
                to, te programy wnoszą wartości poznawcze i pozwalam synkowi je oglądać.

Wiesz, tak bez obrazy, ja po prostu nie lubię jak się demonizuje pewne kwestie
                i robi problemy tam gdzie ich nie ma. Dziewczyna pyta pół żartem pół serio
                o "nowe zwierzę", a ty walisz z grubej rury, że "problem z reklamami", a Twoje
                dzeicko nie ogląda i jest szczęśliwe. Chwała Ci za to, ale po co to święte
                oburzenie?!
                • mamkakai1 Re: do mamkakai1 19.05.05, 16:03
                  Droga Migotko20000
                  oburzenie chyba nie wychodzi z mojej strony. zobacz moją pierwszą wypowiedź- to
                  na mnie się oburzono.
                  Jeśli Ty nie widzisz problemu to jeszcze nie znaczy, że go nie ma.
                  Ja wiem, że nie przesadzam ze szkodliwym wpływem reklamy i wogle telewizji na
                  psychikę dziecka. Z racji ukończonych przeze mnie studiów troche na ten temat
                  wiem. Może poczytaj coś z zakresu psychologii społecznej-reklamy.
                  A propos każdy ma prawo do własnego zdania
                  pozdrawiam
                  • mamkakai1 Re: powyżej to odp do Migotki2000 19.05.05, 16:15
          • lola211 Re: do Lola211 19.05.05, 16:31
            Nic zlego poza tym, ze nie ma szansy obejrzec fajnych bajek.
            Zadna przesada nie jest dobra, tv tez jest dla ludzi, byle z umiarem.
            Moje dziecko oglada telewizje, oczywiscie przeznaczona dla dzieci i nie ma
            problemu z przemoca równiez, a co do reklam to jej tłumacze na czym to polega i
            nie traktuje ich jak rzeczywistosc.
            • mamkakai1 Re: do Lola211 19.05.05, 16:42
              Fajne bajki to ja jej czytam, puszczam slajdy i sama wymyślam treść- zgaszone
              światło, odpowiednia muzyka np. odgłosy natury, zwierząt(swietna zabawa- polecam)
              pozdrawiam
    • migotka2000 Re: nowe zwierze - Danonek 18.05.05, 16:08
      Dooobre!
      Są dzieci, które zjedzą wszystko ( kotlety, zupki itp), pod warunkiem,że nazywa
      się je danonkami.
    • smagliszka Re: nowe zwierze - Danonek 18.05.05, 22:11
      Moim zdaniem problem rozwiązuje zwykła ROZMOWA i wytłumaczenie dziecku
      wszystkiego! Odizolowanie od telewizora nie jest dobre! W telewizji jest też
      sporo naprawdę wartościowych programów. Ja umiem oddzielic to od 'chłamu' i
      tego samego chcę nauczyć w przyszłości dziecka. Odizolowywując Dziecko od
      problemu wcale nie sprawimy że on zniknie! Prędzej czy później dziecko zetknie
      się z telewizorem czy też innym ogłupiaczem (chyba że zamknie się je w pustelni
      do końca życia) i będzie podchodzić do wszystkiego bezkrytycznie i dopiero może
      wyjść z tego coś niemiłego.
      A jeżeli chodzi o Danonka to nie zbulwersowało mnie to jakoś szczególnie smile To
      takie samo zwierze jak smerf na przykład smile
      Czterolatce można spokojnie wytłumaczyć CZYM jest reklama i czemu służy. Tak
      samo jak fakt, że Danonek jest zwierzęciem którego nie ma w atlasie zwierząt smile
    • mamamajki Re: nowe zwierze - Danonek 19.05.05, 21:59
      smile)) też mi się nie podoba ta reklama - moja Majka wprawdzie jej nie zna albo
      nie reaguje
      ale ja nie kupuję danonków
      i zawsze tak robię w odpowiedzi na podobne bombardowanie nas takimi durnotami

asia mama mai

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka