76kitka 28.07.05, 20:24 Po szczepionce na: odrę, świnkę i różyczkę mój synek dostał potwornej swędzącej wysypki. Czy znacie jakiś skuteczny sposób złagorzenia świądu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka-ja Re: sposób na świąd 28.07.05, 21:53 Bez recepty możesz posmarować dziecko Fenistilem w żelu(tak jak na komary)pomaga! Natomiast lekarz moze Ci przepisać maść robioną z leciutkim sterydem nie zaszkodzi a napewno podziała! A tak pozatym,czy Twój maluch nie jest czasem uczulony na jajka? Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ja Re: sposób na świąd 28.07.05, 21:55 O te jajka pytam bo szczepionka przeciw odrze jest z zarodków kurzych(czy jakos tak,że może wywolać "efekty"u osób uczulonych na jajka) Odpowiedz Link Zgłoś
76kitka Re: sposób na świąd 29.07.05, 11:37 Jest uczulony między innymi na białko jaja kurzego, lekarka dobrze o tym wie. Teraz już wiem, że jest lepsza szczepionka, nazywa się MMRII. Gdybym to wiedziała wcześniej wykupiłabym małemu tak jak zawsze. Mądry Polak po szkodzie, niestety Lekarka przepisała Mu taki syrop clemastinum, trochę mniej Go swędzi, plamy z ciemnoróżowych zmieniły się w bladoróżowe i lepiej w nocy spał. Odpowiedz Link Zgłoś